Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

"Θα λυγίσουν στην Τούμπα"

Ο Κώστας Ορφανός θεωρεί πως στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ μπορεί να λυγίσει οποιαδήποτε ομάδα και αυτό μπορεί να γίνει και με την Ουντινέζε.
"Θα λυγίσουν στην Τούμπα"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra FM:
Ξεκίνησε με την κατάσταση που υπάρχει στη Ελλάδα και το πως βοηθούν τον κόσμο οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο:
«Υπάρχει μια διάθεση υπερτονισμού κάποιων πραγμάτων που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Υπήρχαν και στο παρελθόν οικονομικά προβλήματα. Ανησυχούσαμε, αλλά στο μέτρο που έπρεπε. Τώρα θαρρείς πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού.
Οι δημοσιογράφοι παρασύρονται και δημιουργούν ένα πολύ αρνητικό κλήμα σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς μέσα σε αυτό ζούμε. Χθες το πρωί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά από καιρό, έβλεπα έναν ενθουσιασμό και ένα χαμόγελο στον κόσμο που μου μιλούσε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
Μου έλεγαν πως δεν θα χάσουμε. Έβλεπα έναν ενθουσιασμό, μετά απ' όλα αυτά που συμβαίνουν. Το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει φυγή από τα προβλήματα. Δεν είναι πως τα ξεχνάμε, αλλά για κάποιο διάστημα φεύγουμε από αυτά και βλέπουμε την ζωή όπως θα έπρεπε».
Για το συμβάν με την κλοπή στην Ολυμπία και την παραίτηση Γερουλάνου:
«Πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουμε μάρτυρες και άλλων τέτοιων καταστάσεων. Όταν ο κόσμος οδηγείται στην εξαθλίωση, τέτοια πράγματα είναι πολύ εύκολο να συμβούν. Κάθε φορά που ακούμε ένα τέτοιο γεγονός σκεφτόμαστε, μήπως συμβεί σε μας. Ο κόσμος βγαίνει να κλέψει γιατί δεν έχει να φάει. Δεν το κάνουν μόνο επαγγελματίες κλέφτες, όπως στο μουσείο.
Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα. Αν δεν παραιτηθεί για την κλοπή αυτή, που μπορεί να έχει σχέση και με την κλοπή στην Εθνική πινακοθήκη (σ.σ. η παραίτηση), δεν θα είχε πολύ χρόνο. Θα παραιτούνταν για το θέμα που έχει προκύψει με την ΦΙΦΑ. Αυτό το πιστεύω λόγω της εμπειρίας που είχα με τον αδερφό μου και με τις εκλογές της ΕΠΟ. Προσπαθούσε να φέρει τις εκλογές στη βάση και όχι σε επίπεδο 54 ενώσεων. Συνάντησε τέτοια αντίδραση και τέτοια πίεση που ήταν αφόρητη. Ο κύριος Γερουλάνος ούτως ή άλλως ήταν σε δύσκολη θέση».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η δομή της ΟΥΕΦΑ θυμίζει κλειστή κοινωνία:
«Όταν θέλεις να συνεννοηθείς με την ΟΥΕΦΑ και να βρεις κάποια λύση, επιλέγεις το να συνδιαλέγεσαι μαζί τους και όχι μέσω νόμων. Με τον τρόπο που έδρασε η πολιτεία αμέσως είχαμε αντιδράσεις και πιθανότατα να την πληρώσουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που παίζουν στην Ευρώπη αλλά και η Εθνική ομάδα».
Για την πιθανότητα να βρεθούν αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ:
«Όπου και να βρεθούν από δω και πέρα, είναι εξαιρετικά καλό. Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, βρέθηκαν 6.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο Ούντινε. Ήταν μια όαση. Αυτή η ποδοσφαιρική παρένθεση κάνει πολύ καλό στον κόσμο.
Θα ήταν εξαιρετικό να βρεθούν και στους 8 αλλά και πιο μακριά. Πρώτα όμως πρέπει να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί πλέον. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι το αουτσάιντερ αλλά έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να περάσει».
Για το πώς βλέπει το 0-0 του πρώτου αγώνα:
«Είναι ύπουλο αποτέλεσμα γιατί έρχεται ο αντίπαλος να παίξει για δύο αποτελέσματα. Εσύ παίζεις μόνο για την νίκη. Παίζοντας για το 0-0 το οποίο δεν σε αποκλείει, μπορείς να κάνεις υπομονή, όπως κάνει και ο ΠΑΟΚ και να πας για το ένα γκολ που θα σε βοηθήσει να περάσεις στην επόμενη φάση. Χάρηκα όμως για χθες γιατί η ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και έκανε πολλά λάθη.
Παρόλο που δεν είχαν οι αντίπαλοι πολλές ευκαιρίες τους δώσαμε πολλές φορές τη δυνατότητα να μπουν στην περιοχή μας. Είμαι ικανοποιημένος γιατί πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο δίνει φτερά στον κόσμο που θα κατακλείσει την Τούμπα. Με την βοήθεια της μπορούμε να "γονατίσουμε" οποιονδήποτε αντίπαλο. Άρα γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον Ολυμπιακό;»
Για το πρόσωπο που δείχνει η ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια:
«Στον ΠΑΟΚ σίγουρα λείπουν παίκτες όπως ήταν ο Κοντρέρας στην άμυνα ο οποίος έδειχνε μια σιγουριά στην άμυνα. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένας παίκτης εξαιρετικός τεχνικά και καθοδηγούσε όλη την άμυνα αλλά γενικότερα και όλη την ομάδα. Όπως και ο Βιερίνια στην επίθεση που είχε πάντα την δυνατότητα να μην τον υπολογίσεις και να σου δημιουργήσει από το τίποτα μια ευκαιρία.
Παρόλα ταύτα ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι η ιδία ομάδα που έχει το μέταλλο και τον αέρα της Ευρώπης. Σίγουρα η προσπάθεια το να μπουν νέα παιδιά όμως μέσα στην ομάδα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια».
Για το γεγονός ότι οι ομάδες δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ακριβούς ξένους παίκτες:
«Πρέπει να προστατεύσουμε τον σύλλογο από έξοδα τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν. Είδατε η Ρέιντζερς τι έπαθε. Μπήκε σε οικονομική διαχείρηση, κινδυνεύει να της αφαιρεθούν δέκα βαθμοί, χάνει το πρωτάθλημα, δηλαδή χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Γιατί πρέπει να τα δούμε και στην Ελλάδα για να βάλουμε μυαλό;
Καλό είναι να δούμε τι έχουμε εμείς εδώ από δικά μας παιδιά, που μπορούν με το ταλέντο τους να μπουν στις ομάδες. Ο Αθανασιάδης είναι 25 χρονών. Όταν ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μουσλίμοβιτς, ο Αθανασιάδης υπήρχε στην ομάδα. Αν προσπαθούσε η ομάδα από τότε να τον βοηθήσει μπει στην πρώτη ομάδα, δεν ξέρουμε ποιός θα ήταν ο Αθανασιάδης σήμερα μετά από εμπειρία πέντε επιπλέον χρόνων. Πηγαίναμε σε λύσεις 700.000 ευρώ που στέρησαν την ευκαιρία από παίκτες όπως ο Αθανασιάδης να δείξουν τα προσόντα τους, να βοηθήσουν την ομάδα και να μπουν παράλληλα στην Εθνική».
Για την πορεία του πρωταθλήματος σχολίασε:
«Υπάρχει μια μάχη μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες. Βρίσκεται σε μεγάλη φόρα την κατάλληλη στιγμή. Και ο Παναθηναϊκός έχει δείξει μετά και την Ξάνθη πως έχει ένα βάθος το οποίο θα του το δώσουν οι τραυματίες που επανέρχονται (σ.σ. ο Χριστοδουλόπουλος, ο Νίνης και ο Λέτο). Ο Ολυμπιακός έχει μια εμπειρία στην διεκδίκηση των πρωταθλημάτων εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πιστεύω πως θα το πάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: