Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει τα μυστικά της Ευρώπης!!

Μάλλον με γκρίνια υποδέχθηκε μεγάλη μερίδα του κόσμου την "λευκή ισοπαλία" στο Ούντινε. Δείγμα αν μη τι άλλο του πόσο έχει μεγαλώσει ο "Δικέφαλος". Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει τα μυστικά της Ευρώπης
Να λοιπόν, που ήρθε η μέρα που ο ΠΑΟΚ πήρε "λευκή ισοπαλία" εκτός έδρας από μία αξιόμαχη ιταλική ομάδα και όμως δεν ικανοποίησε τον κόσμο του.
Ποιος να το έλεγε ότι αυτή η ομάδα που πριν λίγα χρόνια αποκλειόταν από τις "καρδούλες" της Χέρενφεϊν, θα έφθανε στο σημείο να φέρνει 0-0 με την Ουντινέζε στο "Φρίουλι" κι όμως μεγάλη μερίδα των οπαδών της δεν θα ήταν ευχαριστημένη.
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι παράλογο, γιατί αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει αλώσει το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", έχει βγει αλώβητη από το εχθρικό "Σουκρού Σαράτσογλου" και παραμένει σχεδόν ένα χρόνο αήττητη σε ευρωπαϊκά ματς, τότε είναι λογικό οι απαιτήσεις να είναι μεγάλες.
Τα "αν" και οι απαντήσεις τους
Ήταν εφικτό, όμως, ο ΠΑΟΚ να φύγει με κάτι καλύτερο από 0-0 στις αποσκευές του από την Ιταλία; Θεωρητική είναι η κουβέντα και περιγράφεται μέσα από πολλά "αν":
-Αν ορισμένα επιθετικά ατού του (βλέπε Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης) ήταν σε καλύτερη, παραγωγικά, μέρα.
-Αν ο Μπόλονι αποφάσιζε να ρίξει το Λίνο από την αρχή στο παιχνίδι.
-Αν η ομάδα έπαιρνε μεγαλύτερα ρίσκα στη διάρκεια του αγώνα...
Αυτά είναι τα βασικά "αν", για τα οποία υπάρχουν δεδομένα που τα αντικρούουν:
-Οι παίκτες κλειδιά μπορεί να μην ήταν καλοί παραγωγικά, έριξαν όμως μεγάλο βάρος στο να βοηθήσουν ανασταλτικά και έχουν και την κούραση από τα συνεχόμενα ματς ή έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς (π.χ. Αθανασιάδης)
-Ο Λίνο έμεινε στον πάγκο συνειδητά γιατί ακολουθούν ο Άρης, το εντός έδρας ματς με την Ουντινέζε και ο Παναθηναϊκός. Κι αν ο Λίνο βάλει τη σφραγίδα του στο τοπικό ντέρμπι μεθαύριο, οι ίδιοι που κατηγορούν τώρα, την Κυριακή θα αποθεώνουν τον... σοφό Ρουμάνο τεχνικό.
-Κόντρα σε μία ομάδα που έπαιζε το ασυνήθιστο για τον ΠΑΟΚ 3-5-1-1 δεν ξέρω πόσο λογική θα ήταν η επιλογή να να πάρει ρίσκα ο ΠΑΟΚ και να θέσει σε αμφισβήτηση το μηδέν παθητικό.
Έχει πλέον τη συνταγή
Αυτό που έχει αξία, και γι' αυτό θύμισα τι συνέβαινε τα παλιότερα χρόνια στα ευρωπαϊκά ματς, είναι ότι ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πλέον πολύ καλά τι θέλει και πώς να το πάρει στην Ευρώπη ακόμη κι αν δεν είναι στην καλή του μέρα, όπως συνέβη στο "Φρίουλι". Είναι μία ομάδα που μέσα από τις συνεχείς επιτυχίες της εκτός συνόρων έχει χαρακτήρα και έχει αποτινάξει τις συνήθεις ανασφάλειες των ελληνικών συλλόγων όταν παίζουν στην Ευρώπη.
Θα μετρήσει η ατομική φόρμα
Και δύο λόγια για την ρεβάνς και την υπόθεση πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε λίγες μονάδες επί τοις εκατό παραπάνω στις ελπίδες που έχει για να βρεθεί στους "16" του Europa League με την ισοπαλία στην Ιταλία. Θα έχει τη δυνατότητα να σφραγίσει το εισιτήριό του στην "καυτή" Τούμπα, μόνο που ο δρόμος δεν θα είναι καθόλου εύκολος.
Όπως είπε και ο Γκαρσία, δεν θα αρκεί μόνο να αμυνθεί καλά. "Τώρα πρέπει να παίξουμε εμείς..." σημείωσε εμφατικά ο Ουρουγουανός, που γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολο θα είναι να παίξει πιο επιθετικά ο ΠΑΟΚ κόντρα σ' αυτή την ομάδα. "Αγωνίζεται με τρεις στόπερ πίσω κι αυτό τις δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώνεται εύκολα" συμπλήρωσε και πραγματικά αναρωτιέμαι τι διαφορετικό μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο τακτικής.
Όσο και αν το σκέφτομαι δεν μπορώ να βρω κάτι τρανταχτό. Αυτό που, προσωπικά, νομίζω πώς θα κρίνει την πρόκριση είναι η ατομική απόδοση. Αν τα "βαριά χαρτιά" της ομάδας θα βρεθούν σε καλή μέρα. Πάμπλο, εσύ και η παρέα σου έχετε το λόγο...
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: