Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ουρουγουάη για κούπα!!

Μετά από 16 εκτελέσεις πέναλτι, η Ουρουγουάη επικράτησε 7-6 του Ιράκ (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ Νέων, όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία!

Ουρουγουάη για κούπα! (video)
Δραματικό φινάλε πέρα για πέρα στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Μουντιάλ Νέων!

Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, Ουρουγουάη και Ιράκ οδηγήθηκαν στα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους και μετά από συνολικά 16 εκτελέσεις, οι Λατινοαμερικάνοι προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στον τελικό της διοργάνωσης, όπου κόντρα στην Γαλλία θα διεκδικήσουν την κούπα (13/7).

Από την άλλη, το... όνειρο των ηττημένων σταμάτησε στους «4» του θεσμού, όμως έκαναν την υπέρβασή τους καθ' όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Οι Ιρακινοί μάλιστα, ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο παιχνίδι με τον Αντνάν να ανοίγει το σκορ στο 34'. Κι ενώ φαινόταν πως θα έπαιρναν το εισιτήριο για τον τελικό, ο Μπουένο τους "ξέρανε" τρία λεπτά πριν το φινάλε για το 1-1 της κανονικής διάρκειας, που έδωσε ξανά... όραμα στους Λατινοαμερικάνους.

Το έξτρα 30λεπτο της παράτασης δεν έβγαλε νικητή και αναγκαστικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι. Κι ενώ αμφότερες έχασαν τα πρώτα πέναλτι που εκτέλεσαν, στη συνέχεια, έβλεπαν σαν... βαρέλι τα αντίπαλα δίχτυα, με αποτέλεσμα να ευστοχήσουν σε 13 σερί! Ωστόσο, ο Σαίφ στο νούμερο 16 αστόχησε, στέλνοντας από την μία τους Ουρουγουανούς... στα ουράνια και από την άλλη τους συμπαίκτες του άμεσα... σπίτι.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: