Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μικρά - μικρά από το ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη

Τί κι αν η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη διεξήχθη Τετάρτη, κάπου κοντά στα σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβενία σ' ένα γήπεδο που θύμιζε . 5Χ5; Περίπου τριάντα φίλαθλοι της ομάδας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οικογένειες τόσο από Γερμανία και συγκεκριμένα από το Ανόβερο, όπως επίσης και κάποιοι ακόμη από Βιέννη ήταν εκεί για ν' απολαύσουν από κοντά αυτό που λόγω ξενιτιάς στερούνται και τους λείπει. Κουράγιο γενικώς κι όχι μόνον ειδικώς .

- Ο τόπος διεξαγωγής της συνάντησης βρίσκεται περίπου εκατόν δέκα χιλιόμετρα από το Λεόμπεν της Αυστρίας, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στη διαδρομή, το λεωφορείο της αποστολής και οι συνοδοί της πέρασαν δυο τεράστια τούνελ πέντε και δέκα χιλιομέτρων αντίστοιχα. Αμφότερα άκρως εντυπωσιακά, όπως και τα . οκτώ ευρώ που οφείλει ο κάθε οδηγός να καταβάλει στα διόδια πριν από αυτά. Κι επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται στον πηγαιμό η άσφαλτος ήταν σχεδόν καινούρια, στον γυρισμό  . εκείνη την ώρα την έριχναν δημιουργώντας σε ώρες αιχμής μποτιλιάρισμα άνω των δυόμισι χιλιομέτρων. Το πρόβλημα την ώρα που γύριζε ο ΠΑΟΚ ήταν εντός των τούνελ αφού λόγω βαφής της διαγράμμισης η οσμή ήταν αποπνικτική. Πάντως το τοπίο, η καταπράσινη φύση με τα βουνά και τα φωτισμένα κάστρα είναι παραμυθένια.

- Φτάνοντας στο γήπεδο η αποστολή, τα μέλη της πέρασαν μπροστά από το βαν της μετάδοσης όπου οι ξένοι τεχνικοί έκαναν πρόβα με πλάνα από την προηγούμενη μετάδοση. Κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη του Λάζαρ, με τον Ρουμάνο να ζυγώνει για να δει λίγο από τον . εαυτό του. Πάντως οι πειρασμοί ήταν πολλοί γενικώς για τον διεθνή μέσο που αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης καθώς οι μυρωδιές από τις νοστιμιές που μαγείρευαν στο κυλικείο του γηπέδου κυκλοφορούσαν ευρέως στην ατμόσφαιρα χαρακτηρίζοντας τις άκρως δελεαστικές μα εξίσου απαγορευμένες.

- Ο Σανθ Χακόμπο είχε τα γενέθλιά του και συνεχώς δεχόταν ευχές σχετικά. Πάντως η μόνη φορά που αντέδρασε ήταν σ' ερώτηση για την ηλικία του διαψεύδοντας το νούμερο που γνωρίζουν όλοι και φυσικά αναγράφει η ταυτότητά του. Και δε μοιάζει με . Αφρικανό.

- Με διαφορά πέντε λεπτών έφτασαν οι αποστολές των δυο ομάδων στο γήπεδο. Εξαιρετικός ήταν ο Ολαφ Μέλμπεργκ στη συμπεριφορά απέναντι στους Ελληνες που τον προσέγγισαν για να του μιλήσουν. Προφανώς δε θα είχε συνεννοηθεί με τον . Γκους Χίντινγκ νωρίτερα. Μια και ο λόγος για τις δυο ομάδες, εξ αποστάσεως έμοιαζαν να χρησιμοποιούν και τα ίδια χρώματα ως σύλλογοι, κάτι για το οποίο έπαιζε ρόλο και ο ήλιος αλλά μια πιο προσεκτική ματιά έκανε πιο διακριτό το μπλε της ρίγας στη στολή των πρωταθλητών Δανίας. Διαφορετική ομοιότητα είχε η στολή του τερματοφύλακά τους, που λόγω και του σπόνσορα που φέρει παρέπεμπε σε προ ολίγων ετών Λίβερπουλ.

- Λένε διάφορα για τις καντίνες πέριξ της Τούμπας. Τί να πουν κι αυτοί που έχουν το συγκεκριμένο γηπεδ(ακι)ο; Αγώνες σαν κι αυτόν καρτερούν για να κερδίσουν το κάτι τις τους αλλά πίσω από το απέναντι κάγκελο, δεν υπάρχει κερκίδα, ούτε καν τοίχος, παρά το δρομάκι που οδηγεί στις εγκαταστάσεις. Δηλαδή, όποιος προχωράει σ' αυτό και γυρίσει το κεφάλι του προς αυτές βλέπει . το ματς. Σε κάποια φάση η μπάλα βγήκε έξω κι έγιναν . διαπραγματεύσεις με αυτούς που τη βρήκαν για να την επιστρέψουν. Εκεί λοιπόν στήθηκε μια καντίνα την οποία τίμησαν και οι αστυνομικοί του ενός από τα δυο περιπολικά που προληπτικά ήταν εκεί. Για πολλή ώρα ήταν κι ένας συμπαθής τύπος καταναλώνοντας μπύρες. Μια χαρά στεκόταν στα πόδια του μέχρις ότου τον .. πέτυχε ο Χακόμπο στο χέρι μετά από απομάκρυνση της μπάλας και παρ' ολίγο να πάθει ότι δεν είχε καταφέρει το αλκοόλ, υποχρεώνοντας τον στο να παραπατάει.

-  Μια ακόμη ωραία περιοχή, με ωραίες μονοκατοικίες που άγγιζαν τα όρια της πολυτέλειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σπίτι στη φωτό, χτισμένο πάνω σε λοφάκι με πέτρες να το υποστηρίζουν. Ωστόσο ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης που έστω και πρόσκαιρα παράτησαν τη δροσιά για να παρακολουθήσουν μέρος αυτής.
- Υπήρχαν τρία παιδιά μικρής ηλικίας που περιφέρονταν στο γήπεδο επιζητώντας από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή των δυο ομάδων να τους υπογράψει πάνω στις μπλούζες τους. Μεταξύ άλλων ζήτησαν και πήραν αυτόγραφου και από τους εικοσάχρονους Πόζογλου, Σαββίδη, Κιόσε. Αυτά πρέπει να ήταν και τα πρώτα αυτόγραφα των νεαρών ποδοσφαιριστών που δε σταμάτησαν ακολούθως να πειράζει ο ένας τον άλλον.

- Η θέση των πάγκων απέναντι από την κερκίδα αποδείχτηκε ότι χειρότερο για όσους ήταν αναγκασμένοι να καθίσουν εκεί αφού ο έντονος ήλιος τους εμπόδιζε να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αναμέτρησης. Και να ήταν μόνον αυτό. Σε κάποια στιγμή ο Μπέντγκστον προσπάθησε να προλάβει την πάσα συμπαίκτη του και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε στην αγκαλιά του . κ. Στέφενς.

- Μόλις στο ένατο λεπτό ο Λίνο αποπειράθηκε να κάνει μια επίδειξη εμπειρίας όταν η μπάλα βγήκε άουτ κι εκείνος προσποιήθηκε πως ήταν φάουλ βάζοντας την μπάλα στο έδαφος για να το εκτελέσει , πρόθεση που έγινε άμεσα αντιληπτή για να προκύψουν και οι πρώτες σχετικές παρατηρήσεις. Μια και ο λόγος για τον Βραζιλιάνο ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε αγώνα της ομάδας ως αρχηγός.

- Με μπάλες του ΠΑΟΚ έγινε ο αγώνας. Ο ήχος, το πώς κυλούσαν σ' έκανε να νομίζεις πως είναι ξεφούσκωτες αλλά το μαλακό της επιφάνειάς της λειτουργεί κατά τρόπο τέτοιο που ν' αφήνει τέτοια εντύπωση .Στην κερκίδα καθόταν μεταξύ άλλων κσι ο Λόπεθ που μόλις τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ήταν ο μόνος που ήρθε στην κερκίδα για να μιλήσει στον κολλητό του, Λούκας Πέρεζ.novasport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: