Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η «επίσημη αγαπημένη» στο Ηράκλειο!

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιήσει μέρος της προετοιμασίας της η Εθνική ομάδα, ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Η «επίσημη αγαπημένη» στο Ηράκλειο
Δύο φιλικά τεστ με την Αγγλία και το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα θα δώσει η Εθνική ομάδα, στο Ηράκλειο της Κρήτης (17-18/8), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22/9).

«Η τιμή είναι δική μας το να βρισκόμαστε στην Κρήτη. Η Εθνική μας ομάδα μετά από πολλά χρόνια θα παίξει εκτός Αθήνας και συγκεκριμένα εδώ στο Ηράκλειο. Ανταποκριθήκαμε στην επιθυμία των τοπικών αρχών να έρθει εδώ η Εθνική μας, οι οποίοι με ιδιαίτερη φορτικότητα και επιμέλεια το επιδίωξαν να έρθει η εθνική ομάδα ανδρών στην Κρήτη αλλά και να δώσουν μια διάσταση μόνιμης παρουσίας επισκεπτόμενη και τις άλλες περιφέρειες του νησιού. Ελπίζω να το καταφέρουμε αυτό και να ενταχθεί στα προγράμματα προετοιμασίας της Εθνική μας», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας, Τάκης Τσαγκρώνης, είπε: «Η άφιξη της εθνικής στο Ηράκλειο πιστεύω ότι είναι ένα γεγονός που πρέπει όλοι να προβάλλουμε. Διότι δίνουμε την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να δουν όλα τα αστέρια του Ελληνικού μπάσκετ από κοντά κι όχι μόνο από την τηλεόραση. Θα έχουν την δυνατότητα να πλησιάσουν και να μιλήσουν μαζί τους. Κάτι που πρέπει να αξιοποιήσουν τα σωματεία ώστε να βγάλουν καινούργια φουρνιά αθλητών που γιατί όχι να καταφέρουν να παίξουν κάποια μέρα με τη φανέλα της Εθνικής».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ε.Κ.Α.Σ.Κ, Μπάμπης Μακράκης, ανέφερε: «Είμαι συγκινημένος γιατί ένα όνειρο που είχαμε να έρθει εδώ η Εθνική ομάδα με την βοήθεια της ΕΟΚ και του κ. Βασιλακόπουλο αλλά και τον γεν. Γραμματέα κ. Τσαγκρώνη θα γίνει πραγματικότητα. Μέτα από 25 χρόνια η εθνική ομάδα αφήνει την Αθήνα και έρχεται στην επαρχία και ζητάμε την υποστήριξη όλων για να δώσουμε διάρκεια σε αυτό».

Τέλος μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ. Κώστας Βαρδαβάς: «Η παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο είναι ένα στοίχημα για όλους μας, για να γεμίσουμε τα γήπεδα και να αγκαλιάσουμε όλοι την διοργάνωση αυτή. Η Εθνική μας είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου που πολλοί θα ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να την δουν από κοντά. Σε μας που δίνεται η ευκαιρία αυτή πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: