Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΠΑΣ είχε… Τσάβες!!

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν Τσάβες! Ο Αργεντινός «μάγεψε» στους «Ζωσιμάδες» και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 1-0. Σκόρερ ο Τσουκαλάς (29’).

Ο ΠΑΣ είχε… Τσάβες!

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους δύο αποδείχθηκε ότι ήταν ο Κρίστιαν Τσάβες... Ο Αργεντινός άσος πραγματοποιώντας ειδικά στο πρώτο 45λεπτο που κρίθηκε το ματς μία «μαγική» εμφάνιση, οδήγησε την ομάδα του Γιάννη Πετράκη στην επικράτηση κόντρα στους Περιστεριώτες με 1-0.

Σκόρερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Τσουκαλάς στο 29' μετά από έξοχη προσπάθεια του Τσάβες και οι Γιαννιώτες επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Από την άλλη, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν κατάφερε για δεύτερο σερί ματς να σκοράρει και έχασε αρκετό έδαφος στη βαθμολογία.

Το ματς

Ένα από τα καλύτερα ημίχρονα στη φετινή Super League ήταν το πρώτο 45λεπτο που διεξήχθη στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ως προτεραιότητα το γκολ και όχι να κρατήσουν το «μηδέν».

Ο Ατρόμητος θέλησε από την αρχή να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και λίγο έλειψε μόλις στο 4’ να ανοίξει το σκορ με «δράστη» τον Χαβιέρ Ούμπιντες ο οποίος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βελλίδης βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Αυτή η ευκαιρία αφύπνισε τους γηπεδούχους που κινήθηκαν σε ρυθμούς… Κρίστιαν Τσάβες που αποτέλεσε τον παίκτη-ορχήστρα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Ο Αργεντινός στο 15’ είδε την μπάλα από το αριστερό σουτ που επιχείρησε να καταλήγει άουτ ενώ η κεφαλιά του Σκόνδρα στο 26’ από κόρνερ του Ίλιτς είχε την ίδια κατάληξη.

Γενικότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτανε με πολύ μεγάλη ευκολία έξω από την περιοχή των Περιστεριωτών, δημιουργώντας ευκαιρίες σχεδόν από το πουθενά, με τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου να πηγαίνουν συνεχώς δεύτεροι στην μπάλα και απερίσκεπτα στους προσωπικούς τους αντιπάλους.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ατρόμητος είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Φυτανίδη στο 28’, όταν έπιασε την κεφαλιά από πολύ πλάγια θέση μετά από φάουλ του Ούμπιντες. Τελικά, το γκολ που «άξιζε» ο… αγώνας σημειώθηκε στο 29’. Ο Τσάβες έκανε ό,τι ήθελε για ακόμα μία φορά από τη δεξιά πλευρά, πάσαρε στον Τσουκαλά μέσα στην περιοχή, αυτός απελευθερώθηκε με μια προσποίηση από δύο αντιπάλους και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκορμπούνοφ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου, ο Τσάβες έβγαλε (36’) σε καλή θέση τον Ακόστα, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε ενώ ο ίδιος ο Αργεντινός νικήθηκε στο 43’ από τον Λευκορώσο σε σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο β’ μέρος, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε δύο αλλαγές (Μπρίτο και Ναπολεόνι αντί των αρνητικών Μαρσελίνιο και Στόιτσεφ), γυρίζοντας τη διάταξη σε 4-4-2 και τον Ναπολεόνι να περνά στο πλευρό του Λε Ταλέκ και ο Ατρόμητος διαφοροποίησε πλήρως την παρουσία του.

Στο 50’ ο Βελλίδης είπε «όχι» τόσο στον Ιταλό επιθετικό, όσο και στον Βραζιλιάνο χαφ ενώ στο 62’ γλίτωσε την ισοφάριση σε νέα προσπάθεια του Ναπολεόνι, ενώ και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ κεφαλιά του Φυτανίδη. Την ίδια στιγμή, η επιθετική διάθεση του Ατρόμητου προκαλούσε κενά στην άμυνά του, αλλά ο Μανιάς στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν (60’, 68’) τις σπατάλησε, με τον Γκορμπούνοφ να δηλώνει και πάλι «παρών».

Από το 70’ και μέχρι το τέλος του ματς, ο Ατρόμητος είχε την κυριαρχία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να είναι άριστα στημένη και να εξουδετερώνει όποια απόπειρα για τελική προσπάθεια του Ατρόμητου.

Κάπως έτσι οι Ηπειρώτες έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα μετά από αυτήν κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ατρόμητος σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα.



ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Στρούνα, Σκόνδρας, Μπέριος, Ναδάλες – Τσάβες (91' Γιάκος), Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ακόστα – Ίλιτς (52’ Λίλα), Μανιάς (74’ Φερφελής).

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ – Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο (67’ Κοντοές) – Γοδόι, Ουσέρο – Ούμπιντες, Στόιτσεφ (46’ Ναπολεόνι), Μαρσελίνιο (46’ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: