Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Καθάρισε πριν πεις... Παναθηναϊκός!!

Στο άψε-σβήσε τέλειωσε με τον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι σκόραραν τρεις φορές σε 20' και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν 3-0, να επιστρέψουν στις νίκες και να βρουν... ψυχολογία!

Καθάρισε πριν πεις... Παναθηναϊκός!
Τη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν (μετά τη Νέα Σμύρνη) πήρε ο Παναθηναϊκός.

Διαλύοντας τον Λεβαδειακό στο πρώτο 20λεπτο, οι πράσινοι επικράτησαν πανεύκολα των αντιπάλων τους με σκορ 3-0 και όχι μόνο επέστρεψαν στις επιτυχίες, αλλά κέρδισαν... ηρεμία και ψυχολογία.

Νάνο (5'), Καρέλης (γκολάρα στο 14') και Ατζαγκούν (19') υπέγραψαν το ανετο τρίποντο του τριφυλλιο-ύ. «Βουβή» διαμαρτυρία του κόσμου στο πρώτο 45λεπτο, ξεσηκώθηκε στο δεύτερο με σύνθημαμήνυμα με αποδέκτες την ομάδα.

Το ματς

Παρά την αφωνία των οργανωμένων (που δεν φώναζαν στο πρώτο 45λεπτο), η... αύρα και μόνο της Λεωφόρου αρκούσε στον Παναθηναϊκό για ηχηρή είσοδο στο ματς. Σ' αυτό βέβαια έβαλε το... χέρι του ο Τσιντώντας που εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας (αλά Στιλ στη Νέα Σμύρνη) και ο Νάνο με εκτέλεση φάουλ στο 5' άνοιξε το σκορ. Οι πράσινοι έδειχναν διάθεση να «πνίξουν» τους αντιπάλους τους κι αυτό επιβεβαιώθηκε εκ νέου. Ο Ισπανός από εκτελεστής, έγινε δημιουργός, αλλά το... έργο τέχνης ήρθε απ' τον Καρέλη. Με φοβερό εν κινήσει σουτ στο 14', ο Έλληνας άσος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το 2-0 μέσα σε... βούβα.

inner

Τα πάντα πήγαιναν... ρολόι για το τριφύλλι που είχε διώξει το άγχος, ο Λεβαδειακός δεν του προκαλούσε τον παραμικρό κίνδυνο και πήγαινε... καρφί για το τρίποντο της νίκης. Είχε κι άλλο όμως το εμφατικό πρώτο 20λεπτο του Παναθηναϊκού. Διότι στο 19' ο Μπεργκ άφησε υπέροχα την μπάλα για τον Καρέλη, αυτός μπήκε απ' τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ατζαγκούν και ο Νιγηριανός προ κενής εστίας έκανε το 3-0, υποχρεώνοντας πρόωρο διασυρμό τον Λεβαδειακό... Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο (πολύ καλοί Νάνο και Κουτρουμπής), ο Στιλ δεν ένιωσε πίεση και είναι αλήθεια πως τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν ήρεμα και δίχως συγκινήσεις.

inner

Η... είδηση στο δεύτερο μέρος ήταν η «αφύπνιση» του κόσμου που άρχισε να φωνάζει συνθήματα. Το τέμπο, βέβαια, παρέμενε το ίδιο, με τον Παναθηναϊκό να κρατά το ευρύ υπέρ του σκορ, να κυκλοφορεί ήρεμα την μπάλα, να μην απειλείται πίσω και να είναι το απόλυτο αφεντικό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν απλώς ένα σουτ του Μάρκοβιτς που δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Ο χρόνος κυλούσε, ο Αναστασίου έριξε στο ματς Νίνη και Αμπέντ για να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του και να βρει την τελική πάσα που χρειαζόταν και για άλλα τέρματα κόντρα στον τραγικό Λεβαδειακό.

inner

Αυτοί οι δύο ήταν που μετά από ώρα απείλησαν την εστία του Λεβαδειακού, δίχως όμως τα υπό καλές προϋποθέσεις σουτ τους να βρουν εστία. Οι πράσινοι έψαχναν ακόμα ένα γκολ για να «προσφέρουν» έξτρα χαρά στον κόσμο. Στο τελευταίο τέταρτο μάλιστα πίεσε ακόμα περισσότερο, αλλά και οι Βοιωτοί είχαν... ψυχωθεί για να μην δεχθούν κι άλλο γκολ. Αν και τρία ως τότε, ο Μπεργκ δεν είχε βρει δίχτυα και είναι αλήθεια πως κυνήγησε πολύ για να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ. Στην μεγάλη φάση όμως που του παρουσιάστηκε, νικήθηκε από κοντά απ' τον Τσιντώτα. Εν τέλει, τίποτα δεν άλλαξε, ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ (πολύ) εύκολη νίκη με το τελικό 3-0, με τον Στιλ να επεμβαίνει στο τέλος και να λέει εντυπωσιακό όχι σε φάουλ του Μιλιάζες.


Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (71' Λαγός), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (58' Νίνης), Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πράνιτς (64' Αμπέντ)

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Ναβάρο, Μάντζιος, Γιακουμάκης, Ρομέου (60' Μάρκοβιτς), Στάθης, Γουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος (74' Μίνγκας) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: