Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η αποχώρηση που έμεινε στην ιστορία!! (video)

Διακοπές αγώνων λόγω ρίψης αντικειμένων έχουν υπάρξει, το ίδιο και λόγω επεισοδίων. Διακοπή λόγω αποχώρησης ομάδας μετά από εντολή του προέδρου της, έχει «προκαλέσει» μόνο ένας: ο Θωμάς Βουλινός!

Η αποχώρηση που έμεινε στην ιστορία (video)

Ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου 1990, όταν ο αείμνηστος πρόεδρος του ΠΑΟΚ πήρε την ομάδα του κι έφυγε από το Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Ηλία Καραμάνη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Η έκρηξη του έγινε στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Το σκορ ήταν 3-0 υπέρ των «πράσινων» και στο σημείο εκείνο ο διαιτητής του συνδέσμου Βοιωτίας απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τους Μαγκντί και Σκαρτάδο για διαμαρτυρία.

Αυτό ήταν! Ο Θωμάς Βουλινός κατέβηκε με… σπριντ από τα επίσημα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε από τους παίκτες της ομάδας του να αποχωρήσουν. Στα αποδυτήρια, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης προσπάθησε να τον μεταπείσει, ωστόσο, δεν κατάφερε τίποτε…

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά αυτή την ενέργεια, καθώς μηδενίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και έδωσε πέντε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα. Στον Θωμά Βουλινό επιβλήθηκε οχτάμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο για την εποχή που μιλάμε.

Πολλοί παράγοντες ομάδων έχουν απειλήσει στο παρελθόν ότι θα πάρουν την ομάδα τους και θα φύγουν από το γήπεδο, αν θεωρήσουν ότι αδικούνται κατάφορα από κάποιον διαιτητή, αλλά ένας το έκανε πράξη. Και μέχρι σήμερα παραμένει πρωτοπόρος και μοναδικός…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: