Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν ο Βορράς απειλεί και πάλι το Νότο!!

Σε κανένα άλλο πρωτάθλημα του πλανήτη δεν υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες που να μπορούν να κερδίσουν τις λεγόμενες μεγάλες όπως συμβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ! Συνεπώς να απονείμει κανείς πρωταθλήματα και τίτλους, έξοδο στο τσάμπιονς λιγκ από την πέμπτη αγωνιστική ειναι παρακινδυνευμένο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Ναι, φυσικά η Μάντσεστερ Σίτι σε εκκίνηση με πολλη δυναμική σκοράροντας 11 φορές χωρίς να έχει δεχθεί τέρμα εγινε το μεγάλο φαβορί, αλλά έρχεται αμέσως μετά ένα στραπάτσο όπως αυτό κόντρα στην Γουέστ Χαμ ως υπενθύμιση πως παιχνίδι δεδομένο δεν υπαρχει στο αγγλικό πρωτάθλημα!
Ωστόσο είπα από την μέρα που η Τσέλσι βρέθηκε πίσω με αρκετούς βαθμούς πως όποιος την ξεγράψει θα κάνει ένα τεράστιο λάθος. Ναι, η προϊστορία λέει πως πρωταθλήτρια που άρχισε με τόσο λίγους πόντους μετά από πέντε παιχνίδια δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο της σε καμία των προηγούμενων περιπτώσεων. Όμως ολα αυτα ειναι σχετικά!
Οι έντεκα πόντοι έγιναν οχτώ και εάν σε μία ή δυο περιπτώσεις ακόμα η Σίτι δεν κερδίσει μέχρι τα Χριστούγεννα και η Τσέλσι κατεβάσει τη διαφορά στους τρεις όλα είναι πιθανά!
Συνάμα υπάρχει η περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ναι, σύμφωνοι, δεν έχει Θέλξει με την απόδοση της όμως στην σημαντική νίκη εκτός έδρας,σε μία έδρα όπως αυτή της Σαουθάμπτον έδειξε πολλά στοιχεία από το παιχνίδι που έχει κάποιος στο μυαλό του όταν μιλάει για ομάδα Φαν Χάαλ. Το γκολ του Χουάν Μάτα μετά από 44 πάσες ήταν δείγμα πολύ καλής δουλειάς στην προπόνηση και εμπέδωσης της φιλοσοφίας του Ολλανδού τεχνικού από την ομάδα. Η επιστροφή του Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια δίνει αυτή την αίσθηση σιγουριάς στην αμυνα αφαιρώντας την αβεβαιότητα που ηταν διάχυτη στα παιχνίδια που υπερασπίστηκε το τέρμα των "κόκκινων διαβόλων" ο Ρομέρο!
Στην εξίσωση δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει την ύπαρξη της Άρσεναλ.Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ οποίος συμπληρώνει 19 χρόνια σε λίγες ημέρες στο πάγκο Λονδρέζων, ειναι δεδομένα μέσα στη μάχη αλλα πρέπει να μάθει να ζει με τη πίεση του αληθινού πρωταθλητισμού! Γιατί κακά τα ψέματα, η Άρσεναλ συνήθισε τα τελευταία χρόνια να παίζει καλά και να κερδίζει συνεχόμενα παιχνίδια όταν όμως ο στόχος εχει οριστικά χαθεί.
Στην φετινή χρονιά ξαφνιάζει επίσης η καταπληκτική εκτός έδρας παρουσία της Γουέστ Χαμ υπο τις οδηγίες του Σλάβεν Μπίλιτς, αλλά και το εκπληκτικό ξεκίνημα της Λέστερ του πολυσυζητημένου Κλαούντιο Ρανιέρι.
Εαν σε όλα αυτά προσθέσουμε πως η πολυτάραχη Λίβερπουλ είναι από κάτω από τη Μπορνμουθ και τη Νοριτς συν το ότι η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν έχει βρει τα πατήματα της, η χρονιά δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!
Με τα καλα παιχνίδια να διαδέχονται το ένα το άλλο και με πολλές έδρες όπου όλα μπορεί να συμβούν οι επόμενες τρεις αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά.Μολις συμπληρωθούν οι πρώτες δέκα αγωνιστικές θα έχουμε και μία ξεκάθαρη εικόνα για το εάν θα μπορέσει ο Βορράς να ξαναπάρει τα σκήπτρα από το Νοτο στη φετινή σεζόν.
Μια κούρσα για τον τίτλο στην οποία θα μετέχουν με καλές προδιαγραφές τουλάχιστον τέσσερις ομάδες θα κάνει πιο ενδιαφέρον ένα ετσι κι αλλιώς εξαιρετικό πρωτάθλημα το οποίο  ως εικόνα παει σε τουλάχιστον 200 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε Σαββατοκύριακο.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: