Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ενας καλός ΠΑΟΚ θα κάνει το ντέρμπι εύκολη υπόθεση!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης
Ρισκάρισα να πω από το μικρόφωνο του Metropolis, όχι μόνο μία φορά, αλλά τρεις, ότι δεν πρόκειται να δούμε απόψε ντέρμπι στην Τούμπα, αν ο ΠΑΟΚ σταθεί στο ύψος του. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ ακόμη και φέτος μόνο μεγάλο όνομα διαθέτει και όχι μεγάλη ομάδα. Δεν με έχει πείσει με τις πρώτες εμφανίσεις της ότι είναι ικανή να διεκδικήσει τίποτε περισσότερο από πλασάρισμα στην πεντάδα.

Ενας καλός ΠΑΟΚ δεν θα έχει πρόβλημα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για εύκολο παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο κανένα ματς δεν είναι εύκολο πριν αρχίσει. Γίνεται μόνο όταν η καλύτερη ομάδα αποδείξει στην πράξη την ανωτερότητά της. Αν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ αποδείξει την ανωτερότητά του, πιστεύω ότι θα κάνει περίπατο και θα προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους οπαδούς του, χωρίς καθόλου να τους στρεσάρει.

Πιστεύω ότι μόνο μία δυσκολία υπάρχει. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει μονταριστεί προ πολλού, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμη υπό “κατασκευή”, αφού σχεδόν οι μισοί παίκτες του αποκτήθηκαν στο παρά 5' και στο παρά 1' της μεταγραφικής περιόδου, με αποτέλεσμα να μην έχουν ενταχθεί ακόμη πλήρως στην ομάδα και βέβαια να μη βρίσκονται στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των υπόλοιπων συμπαικτών τους.

Ακόμη, για να μην αδικήσω την ΑΕΚ, πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε όχι μόνο το αγωνιστικό αλλά και το ψυχικό δέσιμο που δείχνουν να έχουν οι παίκτες της μεταξύ τους και όλοι μαζί με τον προπονητή τους. Είναι παθιασμένοι, είναι αγαπημένοι, παλεύουν όλοι για έναν και ένας για όλους, γουστάρουν τον προπονητή τους και παρουσιάζουν μια ομάδα που φανερώνει υγεία. Δεν ξέρω τι θα συμβεί αν αρχίσουν οι ήττες, μέχρι στιγμής, ωστόσο, η εικόνα της ομοιογένειας που δείχνει η ΑΕΚ είναι αξιοπρόσεκτη.

Για τον Ιγκόρ Τούντορ το σημερινό παιχνίδι είναι ένα στοίχημα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι και αυτό το πρώτο ντέρμπι του φετινού Πρωταθλήματος πρέπει να το κερδίσει για να κάνει ακόμη πιο στέρεη την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Είναι λογικό να προβληματίζεται για τη συγκρότηση της ενδεκάδας, καθώς έχει πλέον πολλές επιλογές, αλλά, πέρα από τους παίκτες που θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει, πολύ σημαντικό είναι πόσο καλά θα τους προετοιμάσει ψυχολογικά για να παίξουν χωρίς άγχος, με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά για τη νίκη.

Ηδη ο ΠΑΟΚ έχει περάσει στη διαδικασία των συνεχόμενων αγώνων που και φέτος καλείται να δώσει μετέχοντας ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις. Εχουν αρχίσει πλέον τα δύσκολα και αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρόγραμμα των προσεχών αγώνων, αρχής γενομένης από τον σημερινό, θα καταλάβει ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, από εδώ και πέρα, δεν θα ευκαιρούν ούτε ανάσα να πάρουν. Ηρθε επομένως η στιγμή να δώσουν όλοι τους τον καλύτερο εαυτό τους. Και οι παίκτες και ο προπονητής τους. Οι μεν με την απόδοσή τους και τη συμπεριφορά τους ώστε να αποφεύγουν τις τιμωρίες και ο δε με τη μαεστρία του στην καθοδήγηση της ομάδας.


Για τον κόσμο, ας μην το συζητάμε. Οσο “ξενέρωμα” κι αν έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια κι όσες απογοητεύσεις έχει δοκιμάσει, δεν παύει να ελπίζει και να στηρίζει. Απόψε η Τούμπα θα είναι κατάμεστη και 25.000 ΠΑΟΚτσήδες θα περιμένουν να γευτούν τη χαρά μιας ποδοσφαιρικής γιορτής, που θα συνδυαστεί με τη νίκη της ομάδας τους. Γι' αυτόν τον κόσμο αξίζει τον κόσμο να “ματώσουν” όλοι οι παίκτες. Αυτός ο κόσμος πρέπει να αποτελεί γι' αυτούς ένα επιπλέον σταθερό κίνητρο...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: