Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Θα το χάσει το στοίχημα ο Ολυμπιακός!!

Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πολύ καλύτερος σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους αγώνες πρωταθλήματος. Δεν ήταν καλός, όμως! Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας αναλύει... Τι είδαμε στη Ξάνθη από τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Ήταν ένα παιχνίδι υποτίθεται ζόρικο, επειδή οι γηπεδούχοι προερχόντουσαν από νίκη εκτός έδρας. Κι επειδή στα τρία προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαν δεχθεί γκολ.
Τι, λοιπόν, είδαμε σε ματς ανάμεσα στην ελληνική ομάδα, την Ξάνθη του ντόπιου πρωταθλήματος, και τον Ολυμπιακό που στοχεύει στην υπέρβαση, στο κάτι περισσότερο από τα συνήθη στο τσάμπιονς ληγκ. Είδαμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται μακρυά απ' εκεί που οφείλει να φθάσει.
Με μια κουβέντα το στοίχημα για τον Ολυμπιακό είναι να παρουσιάσει ένα καλοκουρδισμένο με πληρότητα και αξιόμαχο σύνολο. Πρώτα αυτό. Αν δεν καταφέρει ο πρωταθλητής να δουλεύει στο γήπεδο σα μηχανή παραγωγής ποιοτικού ποδοσφαίρου και να γίνεται αποτελεσματικός, τότε οι υψηλές, οι υψηλώτερες διακρίσεις είναι ελπίδες φρούδες. Ψεύτικες.
Ο Ολυμπιακός ανανεώνει συνεχώς το ρόστερ του. Καμμία σημασία δεν έχει αν «ενισχύεται» με καλύτερους, με ακριβώτερους παίκτες. Η χημεία δεν αγνοείται στο ποδόσφαιρο. Και η χημεία απαιτεί τους πιο «ταιριαστούς» μεταξύ τους παίκτες, αλλά και την πίστωση χρόνου.
Πώς είναι δυνατόν να «δέσει» ομάδα για μεγαλύτερα πράγματα ο Ολυμπιακός όταν π.χ. ξεκινά σαιζόν με μισή ομάδα «άγνωστη», με παίκτες που πρωτοσυναντιώνται στον Πειραιά.
Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πολύ καλύτερος σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους αγώνες πρωταθλήματος. Δεν ήταν καλός, όμως! Δεν έπειθε για ομάδα με στόχους στην Ευρώπη. Από τύχη έφαγε μόνον ένα γκολ. Δεν ήταν άτυχος που δεν έβαλε περισσότερα από τρία.

Ο Ντολμάς με σέσκουλο καθάρισε για τον Μάρκο Σύλβα, διάβασε στον apodytiriakias.gr


Κάνει το 1-0 ο Τούρκος άνθρωπος για τον Ολυμπιακό και η κάμερα πέφτει κατ' ευθείαν στον προπονηταρά Μάρκο Σύλβα, μη χάσει το σκηνικό. Με σφιγμένες τις γροθιές πανηγύριζε τη γκολάρα του Ντουρμάζ λες και την έβαλε ο ίδιος ο Πορτογάλος. Ενώ θα περίμενε κανείς ο κώουτς να βάλει κάτω το κεφάλι με περισσυλογή βαθειά.
Δικό του του Ντουρμάζ και το 2-1 για πάρτη του Ολυμπιακού και του Μάρκου του προπονηταρά. Ο Τούρκος άνθρωπος κερδίζει το πέναλτυ που το φτιάχνει γκολ ο Φορτούνης με σουτ φαρμάκι.
Ποιος Ντουρμάζ για τον Σύλβα. Σκέτος ντολμάς είναι ο παίκτης, γι' αυτό δεν τον δήλωσε στην Ευρώπη. Λαχανοντολμάς, ίσως και με σέσκουλο, που το έστριβε το κυμά η γιαγιά μου, η σπεσιαλιτέ της.
Τελικά. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 την αήττητη και με μηδέν παθητικό σε τέρματα Ξάνθη διότι... Ολυμπιακός είναι αυτός, και δεν μπορούσε να χάσει. Ομάδα καλύτερη, παρά τις αδυναμίες της.
Έτσι είναι. Και γκέλες στην άμυνα να κάνει, που έκανε όχι μία και δύο ο Ολυμπιακός, όπως και ευκαιρίες να χάσει, τελικά θα κερδίσει. Και δεν θα είναι...ντροπή για τον αντίπαλο, για την ομάδα στα κυβικά μιας Ξάνθης, η ήττα από τον Ολυμπιακό.
Ο Σύλβας, βέβαια, είπε ότι η ομάδα του... βελτιώνεται, όμως άνετα θα μπορούσε να είχε δεχθεί ακόμα δύο τεμάχια. Το ματς το πήρε ο Ολυμπιακός γιατί μετά το 1-1 οι παίκτες δεν ήθελαν να φύγουν χωρίς τρίποντο. Αμέσως και με ένταση κυνήγησαν το γκολ, τα γκολ.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: