Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η εμπορική αξία του «Δασυγένειου»

Πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θέλει να θέσει ως κατώτατη τιμή πλειστηριασμού του «Δασυγένειου» Αθλητικού Κέντρου, ο Λάμπρος Σκόρδας;

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος της Π.Α.Ε. Αρης επιχείρησε να θέσει εμπόδια στην εκκαθάριση, καθώς είναι γνωστό ότι, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πρέπει να εκποιηθούν οι εγκαταστάσεις στο Ν. Ρύσιο.

Η «Μ» έψαξε τα δεδομένα, που ισχύουν στη συγκεκριμένη περιοχή και σας παρουσιάζει την κατάσταση, προκειμένου να εξαχθούν όσο το δυνατό πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αξία του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου της ομάδας.

Η περιοχή του Ν. Ρύσιου θεωρείται από τις ακριβότερες του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και «βλέπει» σε θάλασσα, αλλά διαθέτει χαμηλό συντελεστή δόμησης.  Παράμετροι, οι οποίες καθορίζουν και την τιμή του στρέμματος.

Η τιμή εκκίνησης «φθηνής» έκτασης στο Ρύσιο ξεκινά από τις 10.000 ευρώ ανά στρέμμα και μπορεί να φθάσει έως και τις 30.000 ευρώ, ενώ οι προπονητικές εγκαταστάσεις του Αρη καταλαμβάνουν 20 στρέμματα.

Εύκολα, λοιπόν, εξάγεται και το… μαθηματικό συμπέρασμα της αξίας του «Δασυγένειου», το οποίο αγγίζει τις 600.000 ευρώ.

Υποσημείωση στα παραπάνω ότι αναφερόμαστε στο ανώτατο ποσό που μπορεί να εκποιηθούν οι εγκαταστάσεις (στην τιμή περιλαμβάνεται το χόρτο και, βέβαια, τα κτίρια) κάτι που σημαίνει ότι μπορεί το ποσό να είναι και μικρότερο, εφόσον η τιμή του στρέμματος αποτιμηθεί σε τιμή, μικρότερη των 30.000 ευρώ.

Βάσει της εμπορικής αξίας της περιοχής, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να οριστεί ως… κατώτατη τιμή εκκίνησης τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Την αξία των εγκαταστάσεων μέχρι τις… αξιώσεις του κ. Σκορδά χωρίζουν κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ, άρα θεωρείται δύσκολο να «χτυπηθούν» στο ποσό που ζητά ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: