Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αν κάνει κάποιος το 0-2 θα έχει πίεση από νωρίς!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα δύο παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε διάστημα 10 ημερών και αναφέρει ένα μειονέκτημα των «πράσινων» που ίσως τους επηρεάσει. 
Ουσιαστικά ο επίλογος του Eurobasket αποτελεί και τον πρόλογο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Εθνική Ελλάδας κατ' εμέ απέτυχε για 5η συνεχόμενη χρονιά. Εντάξει δεν έχασε από τη Νιγηρία, αλλά προσωπικά η 5η θέση δε μου άρεσε. Πάντως χωρίς δεύτερη σκέψη θεωρώ πως άπαντες προσπάθησαν όσο μπορούσαν.
ADVERTISEMENT
Πάμε τώρα στα του πρωταθλήματος...
Δεύτερη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ είναι το πρώτο ντέρμπι ενώ 10-11 μέρες πριν (αναλόγως αν θα γίνει Κυριακή η Δευτέρα το ματς) θα έχουν παίξει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ για το Κύπελλο.
Πολύ νωρίς λοιπόν με τις ομάδες ανέτοιμες, αλλά τους οπαδούς τους να μη μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Ίσως και να μην τους νοιάζει.
Η ουσία είναι πως οι ομάδες θα είναι ανέτοιμες, οι διεθνείς δε θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αν κάποια ομάδα βγει από αυτό το δεκαήμερο με 0-2 θα έχει πρόβλημα γκρίνιας, πίεσης και ψυχολογίας.
Άντε να πείσεις τον οπαδό πως έχουμε Οκτώβριο...
Το 0-2 θα φέρει λοιπόν την καθιερωμένη γκρίνια, την αμφισβήτηση προς προπονητή και παίκτες, θα ενισχύσει τη μεταγραφολογία αφού η ηττημένη ομάδα ξαφνικά θα είναι για τα... μπάζα. Όποια ομάδα κάνει λοιπόν το 0-2 θα έχει πίεση από νωρίς. Επιπλέον πίεση βασικά, διότι όσοι βρίσκονται σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αισθάνονται καθημερινά πίεση.
Σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Θα ταξιδέψουν στην Κίνα (αν δεν κάνω λάθος στις 25/09), θα έρθουν Αθήνα 01/10, θα ξανά φύγουν για τη Μόσχα την επόμενη μέρα για το «Γκομέλσκι Καπ» (εκτός αν πάνε απευθείας), θα γυρίσουν για το Κύπελλο, θα πάνε στο Αλεξάνδρειο, θα ακολουθήσει δύσκολο ταξίδι στο Κράσνονταρ (1η αγωνιστική Ευρωλίγκας) και μετά το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.
Έχω την εντύπωση πως θα τους βγει κούραση από τόσα μακρινά ταξίδια.
ΥΓ: Σε άλλα νέα από την κλήρωση μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά των διοικήσεων των δύο ομάδων και ελπίζω να μη μείνουν μόνο στα λόγια. Θα το μάθουμε σύντομα.
ΥΓ 2: Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας και καλύτερος 6ος παίκτης. Χμμ... Ελληνική πατέντα.
ΥΓ 3: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σε κάθε έναρξη προετοιμασίας, είναι ένα ευχέλαιο. Βασικά να κάνει ένα κάθε μήνα. Δε γίνεται αυτό με τους τραυματισμούς κάθε αρχή σεζόν. Προσωπικά θεωρώ αδύνατο ο Χάντερ να επιστρέψει στη δράση πριν το μήνα που σημαίνει πως χάνει και τις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.
ΥΓ 4: Ό,τι δεν ακούγεται, δε σημαίνει ότι παύει να υπάρχει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: