Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

MVP της 2ης αγωνιστικής ο Μονρό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κρις Μονρό αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της δεύτερης αγωνιστικής της Α1. Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 50 βαθμούς στην ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου, καθώς στο θρίαμβο της ομάδας του επί του Άρη με 83-48 είχε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Δεύτερος σε προτιμήσεις ήταν ο συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ Παναγιώτης Καυκής με 33 και τρίτος ο Ντεμέτριους Αλεξάντερ, ο οποίος στη νίκη του της Καβάλας επί του Περιστερίου (95-78) είχε 23 πόντους.

«Είναι σημαντικό για εμένα που αναδείχθηκα MVP της αγωνιστικής, αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη του ΠΑΟΚ. Ήταν μια μεγάλη νίκη σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, με τη σημασία που έμαθα ότι έχει για την ομάδα μου, αλλά και για όλη την πόλη. Είμαι ευχαριστημένος από τη δική μου παρουσία στο παιχνίδι, αλλά για να παίξω καλά βοήθησαν πολύ όλοι μου οι συμπαίκτες μου, που έπαιξαν καταπληκτικά», δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο Κρις Μονρό και πρόσθεσε: «Έχω αναδειχθεί κι άλλες φορές στην καριέρα μου MVP, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και κανείς μόνος του δεν μπορεί, όσο καλά κι αν παίξει, να τα καταφέρει χωρίς τη βοήθεια των υπολοίπων. Θέλω επίσης να δώσω τα εύσημα και στους φιλάθλους μας. Ήταν καταπληκτικοί, ήταν ο έκτος μας παίκτης και πραγματικά απόλαυσα την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Ήταν καταπληκτικό το συναίσθημα να παίζεις σε αυτό το παιχνίδι και σε αυτό γήπεδο. Θέλουμε τους φιλάθλους μας μαζί μας στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, γιατί με τη συμπαράστασή τους μας δίνουν την επιπλέον ώθηση που χρειαζόμαστε».

Σχολιάζοντας την απόδοση του συμπαίκτη του, Παναγιώτη Καυκή, είπε: «Ο Παναγιώτης έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, πέτυχε ορισμένα πολύ σημαντικά καλάθια, από το ξεκίνημα του αγώνα, οργάνωσε σωστά, έπαιξε άμυνα, όπως έκαναν όμως όλοι οι συμπαίκτες μου. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, ήμασταν και πολύ καλά προετοιμασμένοι, γιατί όλοι οι προπονητές έκαναν εξαιρετική δουλειά και γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Κρις Μονρό (ΠΑΟΚ) 50
Παναγιώτης Καυκής (ΠΑΟΚ) 33
Ντεμέτριους Αλεξάντερ (Καβάλα) 32
Λίνας Κλέιζα (Ολυμπιακός) 28
Μπράιαν Μπουτς (Ηλυσιακός) 18
Ντρου Νίκολας (Παναθηναϊκός) 14
Κασίμπ Πάουελ (Τρίκαλα) 10
Έι Τζέι Έιμπραμς (Τρίκαλα) 7
Χρήστος Ταπούτος (ΠΑΟΚ) 3
Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ (ΠΑΟΚ) 3
Γιάννης Αθανασούλας (Ηλυσιακός) 2
Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Ολυμπιακός) 2
Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: