Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Μπασκετικός Άρης : Η επόμενη ημέρα

Ο Γιάννης Δαμιανίδης από το βράδυ του Σαββάτου είχε προαναγγείλει την σύσκεψη που θα είχε με τους παίκτες μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αυτή έγινε σε δύο μέρη, το πρώτο μετά την επιστροφή της ομάδας στο Αλεξάνδρειο και μετά τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Άρη προς τους παίκτες και το δεύτερο μετά το πέρας της χθεσινής πρωινής προπόνησης. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε τετ α τετ με κάθε παίκτη ξεχωριστά, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους ξένους μιας και αυτοί δεν είχαν την απόδοση που θα περίμενε η διοίκηση αλλά και οι φίλαθλοι, ενώ και οι Έλληνες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ο Γιάννης Δαμιανίδης ήταν σκληρός στα λόγια του, ζητώντας από όλους να προσπαθήσουν να… ξεπλύνουν την ντροπή της βαριάς ήττας, λαμβάνοντας μάλιστα και το πρώτο μέτρο. Αυτό έχει να κάνει με ένα βαρύ πρόστιμο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρο της ΚΑΕ, το μεγαλύτερο που προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει στον μισθό ενός μηνός, ο οποίος φυσικά ποικίλλει από συμβόλαιο σε συμβόλαιο.
Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες ο εσωτερικός κανονισμός είναι ιδιαίτερα αυστηρός, μάλιστα προβλέπεται και διακοπή συμβολαίου αλλά αυτό κυρίως σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Η επόμενη απόφαση αφοράει τον Κουίντον Ντέι, ο οποίος «κόβεται» από το ελληνικό πρωτάθλημα για να ανοίξει θέση για τον Χουάν Ντίξον και το μέλλον του παραμένει θολό. Πρόθεση της διοίκησης είναι να τον παραχωρήσει δανεικό σε κάποια άλλη ομάδα, της Ελλάδος ή του εξωτερικού ενώ δεν φαίνεται να προχωράει το ενδεχόμενο να μείνει μόνο για τα παιχνίδια του EuroCup.
Άλλη απόφαση όσον αφορά αλλαγές το ρόστερ της ομάδας δεν πάρθηκε, κάτι που δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία. Η φημολογία που αναπτύχθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ότι στον Άρη σκέφτονται την πώληση του ή και την λύση της συνεργασίας δεν προχωράει για διάφορους λόγους. Πρώτον είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ομάδα την δεδομένη χρονική στιγμή για να καλύψει το συμβόλαιο του Αμερικανού και παράλληλα να δώσει χρήματα στον Άρη. Δεύτερον υπάρχει η άποψη ότι ξαφνικά ο Κίκι Κλαρκ δεν έγινε κακός παίκτης και ότι σίγουρα πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου για να ενσωματωθεί στην φιλοσοφία του Κατσικάρη, να μάθει να παίξει με τον Μάιλς αλλά και με τον Ντίξον.
Όσον αφορά τον Φώτη Κατσικάρη η διοίκηση κατέστη σαφές την στήριξη προς το πρόσωπο του, μιας και ο Έλληνας προπονητής προσπαθεί να βρει λύσεις, να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας την οποία δεν δημιούργησε αυτός στην διάρκεια του καλοκαιριού.
Σχετικά με τους Έλληνες παίκτες, υπάρχουν παράπονα από την διοίκηση για την απόδοση ορισμένων, περιμένοντας να δείξουν καλύτερο πρόσωπο στην διάρκεια των επόμενων αγώνων. Ο Μιχάλης Κακιούζης συγκεντρώνει την μεγαλύτερη αμφισβήτηση για την απόδοση του, προς το παρόν όμως δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα θέμα με την παραμονή του στην ομάδα του Άρη.

Στην αγορά για κοινοτικό σέντερ

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ φάνηκε για μία ακόμη φορά η αδυναμία της ομάδας μέσα στην ρακέτα. Στον Άρη είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη επικοινωνήσει με αρκετούς μάνατζερ για να βρεθεί ένας σέντερ από την κοινοτική αγορά που να είναι αξιόλογος και να μπορεί να έρθει άμεσα στην Ελλάδα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων 48 ωρών θα έρθει στην Θεσσαλονίκη ένας παίκτης προκειμένου να δοκιμαστεί, αν και με αυτή την κίνηση θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Ένας από τους παίκτες που προτάθηκε είναι ο Σκοπιανός Πρέντραγκ Σαμαρντζίσκι (23, 2.14), ο οποίος ξεκίνησε την χρονιά με την Ζελέζνικ έχοντας 6.3 πόντους και 6.7 ριμπάουντ στην Αδριατική Λίγκα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μπορεί να μείνει ελεύθερος, όμως δεν φαίνεται να προχωράει η περίπτωση του.
Οι «κίτρινοι» έχουν πάρει ζεστά το θέμα του κοινοτικού σέντερ και θέλουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει κλείσει με μεταγραφή.
Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι το θέμα του Τζερεμάια Μάσει μπαίνει οριστικά στον… πάγο μιας και οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώριο στους «κίτρινους» να περιμένουν πότε η Ρεάλ θα αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό.

Χαλάει… χορηγία λόγω της ήττας

Η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν έχει επιπτώσεις μόνο στο πρεστίζ του συλλόγου και στην ψυχολογία του κόσμου αλλά φαίνεται ότι έχει και οικονομικές προεκτάσεις. Σύμφωνα με λεγόμενα ανθρώπων της ομάδας, ο διασυρμός στο ντέρμπι του Σαββάτου είχε ως αποτέλεσμα μία διαφαινόμενη συμφωνία για χορηγία με εταιρία να οδηγείται σε… ναυάγιο. Ο Γιάννης Δαμιανίδης είχε το Σάββατο συνάντηση με τους ανθρώπους της εταιρείας, οι επαφές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία βρίσκονταν σε καλό δρόμο αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Γιατί αντί να οριστεί το ραντεβού για τις τελικές υπογραφές, οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εταιρείας διαμήνυσαν στους «κίτρινους», ότι θα επικοινωνήσουν μαζί για περαιτέρω συζητήσεις, δείγμα ότι κάνουν… πίσω. Πηγή Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: