Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ίβανσιτς: «Μπορεί να επιστρέψω στον ΠΑΟ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τους λόγους για τους οποίους τα πηγαίνει τόσο καλά φέτος στη Μάιντς εξήγησε ο Ανδρέας Ίβανσιτς, μιλώντας στη «SportDay». Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού έχει πετύχει ήδη έξι γκολ στην Μπουντεσλίγκα και είναι δεύτερος στη σχετική λίστα (σ.σ.: ο πρώτος έχει επτά). Μάλιστα, ο Αυστριακός αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

• Τι έχει αλλάξει και παρουσιάζεται μεταμορφωμένος ο Αντρέας Ιβανσιτς;

«Απολύτως τίποτα. Σου μιλάω ειλικρινά. Δεν κάνω τίποτα διαφορετικό απ' ό,τι όλα αυτά τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο. Απλώς έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι κάθε εβδομάδα. Το χαίρομαι. Απολαμβάνω κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο κι αυτό βγαίνει και στην απόδοσή. Μου ταιριάζει πολύ το στυλ του γερμανικού ποδοσφαίρου. Προσαρμόστηκα πάρα πολύ γρήγορα. Το κυριότερο, όμως, είναι η εμπιστοσύνη που απολαμβάνω από τον προπονητή μου. Ο Τόμας Τούχελ είναι ένας νέος και φιλόδοξος τεχνικός. Το ποδόσφαιρο είναι το μεράκι του. Ταιριάζουμε επειδή αγαπάμε και οι δύο αυτό που κάνουμε».

•Υπάρχει μυστικό για την καταπληκτική έως τώρα πορεία της Μάιντς στην Μπουντεσλίγκα;

«Σαφώς. Δεν είναι άλλο από την εξαιρετική σχέση που έχουμε μεταξύ μας οι παίκτες. Είμαστε μια παρέα. Δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ, για το παραμικρό. Ούτε πάνω στην ένταση της αναμέτρησης. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ολα λειτουργούν στην εντέλεια».

• Τι έφταιξε και την προηγούμενη σεζόν είχες ελάχιστα λεπτά συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό; Οι συχνοί τραυματισμοί ή ο Τεν Κάτε;

«Δεν νομίζω ότι είχα τόσους πολλούς τραυματισμούς. Δεν ξέρω από πού έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ήμουν ανέτοιμος. Το πρόβλημα ήταν συγκεκριμένο. Ο προπονητής μου δεν είχε πίστη σε μένα. Δεν μου έδωσε ευκαιρίες να αγωνιστώ κι όταν το έκανε, δεν με έβαλε στις θέσεις στις οποίες μπορώ να δείξω τον πραγματικό εαυτό μου. Δεν θα πω αν είναι καλός ή κακός προπονητής ο Τεν Κάτε, απλώς δεν ήμουν από αυτούς τους παίκτες που εκτιμούσε. Συμβαίνει αυτό στη δουλειά μας».

• Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια μέρα στην Ελλάδα και τους «πράσινους»;

«Γιατί όχι; Δεν έχω μόνο κακές αναμνήσεις από το πέρασμά μου από τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε, μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι αποκλειστικά την καριέρα μου με τη φανέλα της Μάιντς, αλλά δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο επιστροφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: