Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Η Williams επιβεβαίωσε Μπαρικέλο και Ούλκενμπεργκ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Ρούμπενς Μπαρικέλο από τη Brawn Gp στη Williams για την επόμενη σεζόν. Τη θέση του δεύτερου οδηγού της ομάδας, θα πάρει ο Νίκο Ούλκενμπεργκ.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Φρανκ Γουίλιαμς τόνισε για τον Βραζιλιάνο πιλότο,

“Ο Ρούμπενς δεν χρειάζεται συστάσεις, δεν είναι μόνο ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους, αλλά ένας οδηγός με πάθος και ταλέντο που φέτος πάλεψε σκληρά για το πρωτάθλημα των οδηγών”

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Νίκο Ρόσμπεργκ και Καζούκι Νακαζίμα λέγοντας,

“Ο Ρόσμπεργκ και ο Νακαζίμα παρέμειναν οδηγοί μας μέχρι το τέλος της σεζόν και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στις μελλοντικές τους προσπάθειες”

Όσον αφορά τον Νίκο Ούλκενμπεργκ, ο 22χρονος Γερμανός έχει ξεκινήσει την καριέρα του το 2005, ενώ έχει πάρει μέρος στο Gp2 Asia Series, στη Φόρμουλα 3, στο A1 GP. Φέτος τερμάτισε πρώτος στο GP2.

H Williams είναι 6η ομάδα του Βραζιλιάνου πιλότου, καθώς από το 1993 μέχρι το 1996 έτρεχε με την Jordan, από το 1997 και για δύο χρόνια άνηκε στην Stewart. Η πενταετή πορεία του στη Ferrari από το 2000 μέχρι το 2005 του έδωσε την ευκαιρία να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στη Honda και φέτος στη Brawn GP, διαγράφοντας μια επιτυχημένη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: