Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Γουίλαν: "Μετρημένες οι ημέρες του Μπενίτεθ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λίβερπουλ εξακολουθεί να εμφανίζεται διπρόσωπη τη φετινή σεζόν, καθώς μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Άνφιλντ" (2-0) γνώρισε οδυνηρή ήττα από τη Φούλαμ στο Λονδίνο (1-3) που την άφησε 9 πόντους πίσω από την κορυφή, και ο άνθρωπος που δέχεται την περισσότερη κριτική δεν είναι άλλος από τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός προκάλεσε την έντονη δυσαρέσεσκεια των φίλων των "κόκκινων" με την απόφασή του να κάνει αλλαγή τον Τόρες στο 63' με τον Μπάμπελ (ο Ισπανός ήταν αυτός που είχε κάνει το 1-1 στο 42'), καθώς και με το γεγονός ότι ξεκούρασε αρκετούς βασικούς χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα Βορονίν, Ντέγκεν και Κυργιάκο, με μία παλιά δόξα της ομάδας, τον Ρόνι Γουίλαν, να ασκεί ολομέτωπη επίθεση εναντίον του.

"Μου έδειξε ότι θέλει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και ότι αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει, βάσει της ομάδας που παρέταξε", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ τη σεζόν 1983-84 και για ένα... φεγγάρι προπονητής του Πανιωνίου, και συνέχισε:

"Έκανε αλλαγή παίκτες που είναι οι μοναδικοί που πρόκειται να σου δώσουν μία ευκαιρία να πάρουν το ματς. Και τους αποσύρει επειδή έχει παιχνίδι την Τετάρτη.

Έχει βάλει όλα του τα αυγά σε ένα καλάθι. Εάν χάσει στη Λιόν, το πιθανότερο είναι να μην προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπότε, είναι έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να κερδίσει την Πρέμιερ Λιγκ, οπότε τα έχει κάνει εντελώς μούσκεμα".

"Προτεραιότητα του Μπενίτεθ το ευρωπαϊκό"
Το "τελειωτικό" χτύπημα όμως του Γουίλαν προς τον Μπενίτεθ ήρθε με την τοποθέτηση του παλιού Ιρλανδού άσου πως ο τεχνικός της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ εστιάζει την προσοχή του στην Ευρώπη επειδή θέλει να βρει εύκολα δουλειά όταν θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ.

"Όλα έχουν πάει λάθος με τον προπονητή. Δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητές του. Θέλει να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Θέλει να γίνει ο άνθρωπος που θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο ώστε να μπορεί να βρει οπουδήποτε δουλειά στην Ευρώπη.

Νομίζω ότι μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου με τη τη Λίβερπουλ θα βρει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα δουλειά αλλά για μένα, τώρα, οι μέρες του στη Λίβερπουλ είναι μετρημένες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: