Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

«Πρωτάθλημα με Άγγελο»!

koutsopoulos-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο αριστερός μπακ της Κέρκυρας, Βαγγέλης Κουτσόπουλος, που είχε συνεργαστεί στον ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Αναφέρθηκε στην άνοδο της ομάδας του στην Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και στην επιστροφή Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Κουτσόπουλος:
Για την άνοδο της Κέρκυρας στην Φούτμπολ Λιγκ: “Μένει να πάρουμε άλλον έναν βαθμό για να είμαστε μαθηματικά πρώτοι. Σημασία έχει ότι ανεβήκαμε στην Σούπερ Λιγκ, αυτό θέλαμε εξαρχής παίκτες και προπονητής. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα. Λογικό είναι να κάνει μια ομάδα… κοιλιά, αλλά έγινε σ’ ένα σημείο που δεν μας επηρέασε σημαντικά. Μπήκαμε με το αβαντάζ των έξι βαθμών στα πλέι οφ, δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά σημασία έχει ότι τελικά ανεβήκαμε. Ο προπονητής είχε ένα πλάνο, επειδή είχε πολλούς ποδοσφαιριστές, πάνω από 20 παίκτες έπαιξαν πάνω από 20 παιχνίδια. Από την αρχή μας είχε πει ότι θα γίνονται πέντε – έξι αλλαγές σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα ήταν φρέσκια και έτσι παίρναμε την διαφορά και τα αποτελέσματα που θέλαμε”.
Για τον κόσμο της Κέρκυρας: “Τώρα γίνεται μια νέα προσπάθεια. Έγινε ό,τι έγινε με την συγχώνευση και ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα. Του χρόνου πιστεύω θα δείξει την δυναμική της η Κέρκυρα. Είμαστε πολλά παιδιά που προερχόμαστε από την Σούπερ Λιγκ και με καλές προσθήκες η ομάδα πιστεύω πως θα κρατηθεί σχετικά εύκολα του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ”.
Για το μέλλον του: “Λήγει το συμβόλαιο μου, δεν έγιναν ακόμη συζητήσεις και θα γνωρίζω αν θα μείνω τις επόμενες μέρες.  Μου αρέσει εδώ, η οικογένεια μου περνάει πολύ καλά και είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα”.
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: “Αυτός μ’ έβγαλε στην επιφάνεια και δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Η ομάδα που έκανε τότε στον ΠΑΟΚ ήταν μια μίξη έμπειρων και νεαρών παικτών. Πιστεύω πως αν θα το κάνει ο Άγγελος αυτό και τώρα, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Αν είχε μείνει εκείνοι το ρόστερ το καλοκαίρι του 2003, όταν πήραμε το κύπελλο, την επόμενη χρονιά θα παίρναμε σίγουρα το πρωτάθλημα. Παρότι, όμως, έφυγαν οκτώ πρωτοκλασάτοι παίκτες εκείνο το καλοκαίρι την επόμενη χρονιά με τον Άγγελο βγήκαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά.
Ο Αναστασιάδης είναι από τους λίγους προπονητές που ξέρει τι θα πει ΠΑΟΚ και κόσμος του ΠΑΟΚ. Ήμασταν νεαροί παίκτες και μας πέρασε τη νοοτροπία του νικητή και του τι εστί Τούμπα. Με μια μίξη έμπειρων και νέων παικτών θα πάει πολύ καλά και τώρα ο ΠΑΟΚ. Είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο, μας έλεγε πως ήμαστε οι καλύτεροι και πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Η τακτική έπαιζε μεγάλο ρόλο στις επιτυχίες, ξέρει να δουλεύει μια ομάδα. Είχε μια χαρακτηριστική ατάκα,  μας έλεγε… ‘πεθαμένους’ και άλλα τέτοια. Αυτά που έκανε και έλεγε, αν δεν τον ξέρεις, μπορεί να τα θεωρείς περίεργα. Αν τον μάθεις, καταλαβαίνεις πως το κάνει για το καλό σου.  Μας τόνωνε την ψυχολογία. Πιστεύω πως η ψυχολογία είναι το σημαντικότερο για να παίξει καλά ένας ποδοσφαιριστής”. 
Για κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό που θυμάται με τον Αναστασιάδη:  ”Δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο. Όταν έκανα μια κακή ενέργεια στο γήπεδο με φώναζε… ‘γιαπί’ και κάτι άλλα περίεργα, αλλά ποτέ δεν τα παρεξηγούσα. Όταν έκανα κάτι καλό, δεν μιλούσε. Ήταν αυστηρός. Μπορούσε να πάρει το 100% του ποδοσφαιριστή. Όλα αυτά φτιάχνουν νοοτροπία νικητή. Μας έλεγε συνέχεια ότι τον Μάιο θα είμαστε καλά”!.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: