Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Επαιζε με… περισσότερους παίκτες ο Ολυμπιακός!!

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ επικρατώντας (64-69) του Παναθηναϊκού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζε να είναι… περισσότεροι από τους «πράσινους» στο παρκέ.

Επαιζε με… περισσότερους παίκτες ο Ολυμπιακός
Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στην διαιτησία της τρίτης αναμέτρησης της σειράς των τελικών της Α1. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, γιατί βρήκε λύσεις από περισσότερους παίκτες από ό,τι ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε πλουραλισμό στην επίθεση και αυτό φαίνεται από την κατανομή των πόντων. Οι Πέτγουεϊ και Λοτζέσκι ήταν πολύ καλοί, οι Σπανούλης και Πρίντεζης έδωσαν λύσεις, ενώ ακόμα και ο Κόλινς που δεν σκόραρε πολύ, τα πήγε πολύ καλά οργανωτικά και αμυντικά.
Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες προτάσεις να παρατάξει σε σύγκριση με τον αντίπαλό του και σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άμυνά του. Οι φιλοξενούμενοι δούλεψαν καλά στις περιστροφές, έδωσαν βοήθειες κι «έδεσαν» την άμυνά τους. Είχαν, όμως, πλουραλισμό στην επίθεση, έβγαλαν ενέργεια, ενώ ο Παναθηναϊκός στην ουσία αγωνίστηκε με επτά παίκτες. Ο Διαμαντίδης πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση, ο Λάσμε ήταν συγκινητικός, ο Ματσιούλις βοήθησε, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα από τους υπόλοιπους παίκτες. Ούτε ψίχουλα.
Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε καταπληκτικά το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Επαιξε πολύ καλή άμυνα κι έπειτα από ένα σημείο εκδήλωνε υποδειγματικά τις επιθέσεις του, γεγονός που τον οδήγησε στο +16 (40-56, 30’). Οι «ερυθρόλευκοι» θα  μπορούσαν να «τελειώσουν» τον αγώνα νωρίτερα, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο επιχείρησαν μία αυτοχειρία. Ο Ολυμπιακός έπαιξε μόνο με το ρολόι και δεν έβλεπε τι γίνεται στο γήπεδο. Εγινε νωθρός και διστακτικός, παίζει με τα νεύρα του και η ευθύνη για την επιστροφή του Παναθηναϊκού βαραίνει περισσότερο τον ίδιο κι όχι τόσο την άμυνα των «πρασίνων».
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είχε να διαχειριστεί και το θέμα του Γκιστ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έπαιξε, αλλά δεν ήταν έτοιμος και είναι κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας του. Είναι ο παίκτης που αλλάζει στα σκριν και αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» για την άμυνα του Παναθηναϊκού, ενώ βοηθάει πολύ στα αμυντικά κι επιθετικά ριμπάουντ.
Ο Ολυμπιακός πάντως πήρε δίκαια τη νίκη. Ηταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, είχε περισσότερη ενέργεια αλλά και λύσεις και την Κυριακή θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό  έχοντας κάνει το 2-1 στην σειρά και με σκοπό να την τελειώσει στο ΣΕΦ και να πάρει το πρωτάθλημα.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: