Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

E και τι έγινε;

Στην χώρα που δεν είμαστε όλοι... ίσοι απέναντι στον νόμο, μας κάνει εντύπωση όταν ακούμε, μαθαίνουμε και διαβάζουμε κάτι που συμβαίνει εκτός συνόρων και φανερώνει πόσο απέχουμε από τα σοβαρά κράτη!
Την είδηση τη διαβάσατε. Ο προπονητής της εθνικής ποδοσφαίρου της Γερμανίας, Γιόαχιμ Λεβ, θα μείνει έξι μήνες χωρίς δίπλωμα οδήγησης, επειδή ξεπέρασε το όριο των βαθμών που προβλέπονται στο Point System του γερμανικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Για να του επιστραφεί το δίπλωμα μετά το εξάμηνο, θα πρέπει να περάσει με επιτυχία ένα ψυχολογικό τεστ, όπως περίπου άλλες 100.000 Γερμανοί κάθε χρόνο. «Ε και τι έγινε;», έγραψαν ορισμένοι φίλοι του gazzetta.gr, «σιγά την είδηση». Αν είσαι Νορβηγός, Σουηδός -κάτι τέτοιο τέλος πάντων- μπορείς όντως να αναρωτηθείς, ποια είναι η είδηση. Αν είσαι όμως Έλληνας, απλά μελαγχολείς και οργίζεσαι.
 
Εκτός και αν μπορείτε να φανταστείτε ανάλογο περιστατικό στην Ελλάδα. Να αφαιρείται δηλαδή το δίπλωμα οδήγησης από κάποιον επώνυμο και αυτός να ζητά δημόσια συγγνώμη και να υπόσχεται, ότι θα αλλάξει συμπεριφορά, αντί να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγει στο τέλος λάδι. Στο παρελθόν έχει σκοτωθεί κοπέλα μέσα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος βουλευτής από ακριτικό νησί, ο οποίος απέκρυψε το περισταστικό από την αστυνομία, καθότι παντρεμένος. Το αποτέλεσμα; Διαγράφηκε από το κόμμα του και αργότερα εξελέγη θριαμβευτικά δήμαρχος στο νησί του! Ο Κίμων Κουλούρης καθύβρισε αστυνομικό, που είχε «το θράσος» να τον σταματήσει, επειδή παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη.
 
Ο παμμέγιστος Πανίκας Ψωμιάδης καβαλούσε χωρίς κράνος τη μοτοσικλέτα του μέσα στη Θεσσαλονίκη, για να είναι αναγνωρίσιμος στον λαό του. Μέχρι πρόσφατα οχυρώνονταν όλοι οι βουλευτές πίσω από την ασυλία τους ακόμη και για τις μικρότερες τροχαίες παραβάσεις. Ολα τα αιτήματα των εισαγγελέων απορρίπτονταν με συντριπτική, διακομμματική πλειοψηφία. Επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι, γνωστοί καλλιτέχνες και αθλητές, όλοι βρίσκονται στο απυρόβλητο όταν παίρνουν θέση στο τιμόνι.
 
Μία από τις μεγαλύτερες κατάρες αυτού του τόπου, είναι οι διακρίσεις. Δεν μπορείς να πετσοκόβεις μισθούς και συντάξεις και να αφήνεις απείραχτους τους λογαριασμούς δισεκατομμυρίων στην Ελβετία και τη λίστα Λαγκάρντ. Το ίδιο ισχύει και για τις τροχαίες παραβάσεις. Και μέχρι να δω, να αντιμετωπίζουν τους επώνυμους έλληνες οδηγούς όπως εμένα, θα συνεχίζω να προβάλλω ειδήσεις όπως την αφαίρεση του διπλώματος από τον χερ Λεβ! Εστω και αν με χαρακτηρίσουν λαϊκιστή οι «Σκανδιναβοί» φίλοι του gazzetta.gr 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: