Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ηρεμία γιατί ακόμη χρειάζεται μία νίκη!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα είδε στον τρίτο τελικό και επισημαίνει πως κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στις δύο νίκες. Για αυτό και συνιστά τριήμερη ηρεμία.

Το να προσγειώσεις αυτή τη στιγμή τους φίλους του Ολυμπιακού μοιάζει πιο δύσκολο κι από το να ξυπνήσω αύριο και να έχω μία χαίτη στο κεφάλι μου. Θα πρέπει όμως. Ή μάλλον για να είμαι πιο δίκαιος… οι φίλαθλοι μπορούν να είναι όσο ενθουσιασμένοι θέλουν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του όμως…
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ. Δεν είναι πολλές για έναν τόσο σημαντικό στόχο…
Κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στις 2 νίκες, χρειάζεται άλλη μία και τότε θα υπάρχει ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να πανηγυρίζουν.
ΕΝΤΟΣ ΠΑΡΚΕ
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του και μάλιστα στα τρία πρώτα δεκάλεπτα πιο εύκολα κι από όσο περίμεναν οι ίδιοι. Το να έχει διαφορά 16 πόντων στο 30’ δεν είναι εύκολο.
Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα και σίγουρα θα αντιδρούσε. Το έκανε στην τελευταία περίοδο εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» περισσότερο κοίταζαν το ταμπλό και έπαιζαν με το χρόνο παρά έψαχναν τρόπους να σκοράρουν.
Μέχρι το 30’ «διάβαζαν» πολύ καλά την αντίπαλη άμυνα, έβρισκαν τις κατάλληλες λύσεις και με λογική ευστοχία έχτισαν τη διαφορά.
Στην τελευταία περίοδο ο Δημήτρης Διαμαντίδης μαζί με τον Στεφάν Λάσμε προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς, αλλά ο χρόνος ήταν λίγος. Με ένα δεκάλεπτο όπως πολύ σωστά είπε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν μπορείς να νικήσεις τον Ολυμπιακό.
ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΕ
Μόνο αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία τεράστια ομάδα με ευρωπαϊκούς τίτλους και είναι κρίμα να ασχολείται με δύο καρέκλες. Επηρέασε καθαρά τους «πράσινους» η ολιγόλεπτη φυγή στα αποδυτήρια πριν το τζάμπολ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι είχαν δείξει φόβο σε προηγούμενα δύσκολα εκτός έδρας ματς (Ρεάλ και Παναθηναϊκό) έπαιξαν με περίσσιο θάρρος. Ο Ματ Λοτζέσκι έχει κάνει τεράστιο παιχνίδι και το ίδιο φυσικά και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Αμφότεροι βούλωσαν στόματα (μεταξύ των οποίων και το δικό μου).
Το καλάθι που βάζει ο Σπανούλης στο πρόσωπο του Λάσμε για το 62-66 είναι πιο σημαντικό από το buzzer beater στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα.
Τα τάιμ άουτ που παίρνει ο Μπαρτζώκας στο τελευταίο δεκάλεπτο είναι τα πιο καίρια που θα μπορούσε να πάρει. Σπουδαίο κοουτσάρισμα από έναν άνθρωπο που βιώνει τους τελικούς με αρκετό κόσμο να ασχολείται μαζί του.
Ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποιεί εκπληκτική σειρά τελικών και ήταν αυτός που έφερνε σιγουριά σε όλους όταν έφτανε η μπάλα στα χέρια του.
Πριν μία εβδομάδα τουλάχιστον το 30% των φίλων του Ολυμπιακού είτε είχαν απογοητευτεί, είτε έβριζαν αυτή την ομάδα. Επειδή έχασαν τον πρώτο τελικό. Βιαστήκατε και τώρα πρέπει να αισθάνεστε κάπως άβολα. Δε θα μάθετε ποτέ απλά το ηθικό δίδαγμα που καθημερινά προσφέρει αυτό το σύνολο την τελευταία τριετία. Ποτέ όμως…
ΥΓ: Στις 13 Δεκεμβρίου (ανήμερα του ημιτελικού Κυπέλλου) είχα γράψει… «Δε θα γίνουν πολλά διπλά στο ΟΑΚΑ. Αν είναι αν γίνει μόνο ένα δεν το θέλω απόψε, αλλά τον Μάιο». Δε μπορείς να κερδίζεις συνέχεια τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Μία και τη σωστή στιγμή.
ΥΓ 2: Όποιος υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό θα έχει κάνει τεράστιο σφάλμα. Την Κυριακή θα έρθει για μάχη διότι διαθέτει παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα.
ΥΓ 3: Όποιος βρεθεί στο ΣΕΦ την Κυριακή δε πρέπει να πετάξει το παραμικρό. Κι αν το κάνει ο διπλανός σας, φωνάξτε κάποιον άμεσα να τον επαναφέρει στην τάξη. Πιστεύω πως με μεγάλη ευκολία θα υπάρχει η σκέψη αποχώρησης από το γήπεδο την Κυριακή. Θα είναι κρίμα για την προσπάθεια των παικτών, των προπονητών και της διοίκησης.
ΥΓ 4: Ο Μάρντι Κόλινς του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού. Δημιουργία, σκορ, πάσες, άμυνα, έλεγχος ρυθμού. Τα πάντα, όλα.
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: