Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Καμία σχέση με αυτά που θα δούμε στο Μουντιάλ…!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει πως είναι μεγάλο λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα από τα φιλικά των Εθνικών ομάδων.
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ και οι ομάδες προετοιμάζονται με προπονήσεις και φιλικά. Και εμείς για άλλη μία φορά κάνουμε το ίδιο λάθος. Και όταν λέω εμείς εννοώ και τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα από φιλικά, που δίνουν οι αντίπαλοί μας και πιθανόν το ίδιο θα κάνουμε και για τα φιλικά της Εθνικής μας. Το έχω γράψει και στο παρελθόν για τα φιλικά προετοιμασίας, που δίνουν οι ομάδες το καλοκαίρι , το λέω και τώρα για τα φιλικά των Εθνικών ομάδων. Καμία σχέση δεν έχουν αυτά τα παιχνίδια, με τα επίσημα, που θα γίνουν στο Μουντιάλ. Δεν το πιστεύω, ότι θα γίνει, αλλά αλλοίμονο αν κάποιοι από την Εθνική ομάδα πιστέψουν , ότι θα αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία, που εμφανίστηκε στο φιλικό με την Κύπρο , την οποία νίκησε με 1-0. Το λέω, διότι μετά από αυτό το φιλικό βλέπω να υπάρχει μία αισιοδοξία και από εμάς τους δημοσιογράφους και από τον κόσμο, ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο η Ιαπωνία. Λάθος, τεράστιο λάθος. Κατ’αρχάς και ειδικά στα φιλικά που προηγούνται τέτοιων διοργανώσεων οι περισσότεροι παίκτες «φυλάνε» τα πόδια τους, παίζουν στο ρελαντί, για να μην πάθουν καμία ζημιά και χάσουν το Μουντιάλ , η το Euro, που περίμεναν να παίξουν όλη την χρονιά.
Κατά δεύτερο αυτά τα φιλικά γίνονται εν μέσω προπονήσεων, που αν το συνδυάσουμε, ότι είναι και μετά το τέλος μία κουραστικής χρονιάς για τους παίκτες με τους συλλόγους τους, βγάζουμε το συμπέρασμα , ότι υπάρχει και κόπωση.
Να σας θυμίσω, ότι λίγο πριν αρχίσει το Euro 2004, που στο τέλος κατακτήσαμε, η Εθνική ομάδα έφαγε μία ξεγυρισμένη τεσσάρα από την Ολλανδία έχασε με 4-0 και όλοι τότε γέλαγαν και έλεγαν «που πάμε;». Η απάντηση δόθηκε λίγες ημέρες αργότερα , όταν όλοι βγήκαμε στους δρόμους, για να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Euro.
Προσοχή , δεν λέω , ότι αν χάσει με κάτω τα χέρια η Εθνική από την Πορτογαλία, θα πάει τρένο στο Μουντιάλ. Καμία σχέση. Αυτό που λέω, είναι ότι πρόκειται για μεγάλο λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα από τα φιλικά των Εθνικών ομάδων, για τις Εθνικές που θα δούμε στο Μουντιάλ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: