Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

«Δεν έχει άδικο ο Γαλανός»

giotas-610x400
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Θωμάς Γιώτας. Αναφέρθηκε στους λόγους που απέσυρε την υποψηφιότητα του από τις εκλογές και τόνισε ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με άτομα από την διοίκηση Παπαδόπουλου. Παράλληλα, ανέφερε πως ευχαρίστως θα αναλάμβανε το τμήμα του βόλεϊ, με την προϋπόθεση να μην αναλάβει χρέη για τα οποία δεν έχει καμία ευθύνη.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Θωμάς Γιώτας:
Για τους λόγους που απέσυρε την υποψηφιότητα του από τον Α.Σ: ” Όταν εμφανίζονται άνθρωποι που διοικούσαν καιρό τον σύλλογο και θέλουν να διοικήσουν ξανά, δεν έχει νόημα η δική μου συμμετοχή. Όταν εγώ έχω εκκρεμότητα στο ΤΑΠ και όταν υπάρχουν πάνω από 50.000 ευρώ από ΦΠΑ, που δεν δόθηκαν από το τμήμα βόλεϊ επί διοίκηση Παπαδόπουλου και άνθρωποι που θέλουν να ξαναδιοικήσουν και σχολιάζουν την μύγα αλλά όχι τον ελέφαντα, τότε δεν έχει νόημα. Το βόλεϊ είχε να πάρει από την Λίγκα περίπου 73.000 ευρώ και δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Η μόνη ομάδα που δεν πήρε τίποτα από την επιχορήγηση της ΕΣΑΠ ήταν ο Άρης, λόγω παλαιών χρεών. Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς ήρθαν άλλες παλιές προσφυγές. Εμείς κινηθήκαμε νομικά, τα πήγαμε λίγο πίσω για να μην αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα το βόλεϊ με τις αδειοδοτήσεις. Δεν γινόταν τίποτα. Δεν υπήρχαν υπάλληλοι στα γραφεία και δεν υπήρχαν γυμναστές. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 20 γυμναστές, που εργάζονται στο γυμναστήριο και στο κολυμβητήριο. Αν είναι ο  Παπαδόπουλος ή αυτοί γύρω από τον Παπαδόπουλο, εμείς θα ζητήσουμε τα χρήματα που μας χρωστάνε. Οι διάφοροι τρίτοι, που ήταν γύρω από τον Παπαδόπουλο. Δεν ήταν μόνος του. Υπάρχουν και άλλα τα οποία κάποιοι τα διαστρεβλώνουν και λένε πως λέω ψέματα.
Ο Α.Σ θεσμικά συντάσσεται πάντα με τις αποφάσεις του κόσμου. Όσο για το ποδόσφαιρο, εκεί αποφάσιζε η Λέσχη Φίλων, ο Α.Σ άκουγε τι έλεγε ο κόσμος. Όταν τον Δεκέμβρη συμφωνήσαμε με τον κόσμο, βγάλαμε τον κ. Σκόρδα. Μετά όταν συμφωνήσαμε για τον Στεφανίδη, πάλι έλεγαν διάφορα. Ο Α.Σ λειτούργησε θεσμικά σωστά και έτσι στην διοίκηση της ΠΑΕ δεν είναι ο κ. Σκόρδας. Όταν τον Δεκέμβρη βγήκε ο κ. Σκόρδας, ο Α.Σ ήταν καλός. Μετά, όχι!  Ποιος φταίει; Ο… Γιώτας. Λες σταθερές, τις οποίες τις εφαρμόζεις. Αυτές όταν τους συμφέρει ενεργείς καλά, όταν δεν τους συμφέρει δεν λειτουργείς καλά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Έκανα συνέλευση και βγήκε η διοίκηση Στεφανίδη. Δεν έκανε ασφαλιστικά ο κ. Σκόρδας και δεν παρέμεινε στην διοίκηση; Πως έφυγε μετά; Θέλουν να λένε μόνο πως ήρθε. Υπάρχει θεσμικά το τι είπα και το πόσοι συμφωνούσαν. Σ’ εμένα θα τα ρίξουν; Αυτό γίνεται σκοπίμως από κάποιους, που λειτουργούν γύρω από τον Παπαδόπουλο. Αυτή είναι η αλήθεια. Σχολιάζουν τα πέντε ή τα 10 χιλιάρικα. Ήταν 10.000 ένσημα του ΙΚΑ, όχι πρόστιμα. Ήμασταν οι μόνοι που κάναμε ενέργειες προς την ορθή κατεύθυνση. Το Νοέμβριο στείλαμε εξώδικο στην Άρης Εμπορική. Τότε ανακαλύψαμε πως δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα χαρτιά για να κάνουμε την έξωση. Έπρεπε να πληρώνει η διοίκηση Ηλιάδη και δεν τα πλήρωνε. Μετά η διοίκηση Σκόρδα έπρεπε να πληρώνει, ούτε αυτή πλήρωνε. Το μόνο που πήραμε από το Άρης Εμπορική όλη την χρονιά ήταν 2.000 ευρώ.
Τόσα χρόνια γιατί δεν έκαναν τίποτα; Εμείς μπορούσαμε να κάνουμε τα πάντα σε οκτώ μήνες; Όταν δεν λειτουργούσαν γυμναστήρια και τίποτα; Το γυμναστήριο θέλει πολλά για να λειτουργήσει. Δεν έχει γίνει ποτέ συντήρηση στα όργανα. Μηχανήματα είναι, κάποια στιγμή αυτά χαλάνε, αν δεν τα συντηρείς. Πόσοι επιβάρυναν το κόστος λειτουργίας τους γυμναστηρίου, που δεν τους είχαμε δώσει υπηρεσίες; Πόσους δώσαμε τζάμπα; Πόσοι ήταν δυσαρεστημένοι και τους δώσαμε κάποιους μήνες τζάμπα για να ανακτηθεί η αξιοπιστία; Ας ρωτήσει κάποιος. Ας ρωτήσει κάποιος του γυμναστές. Πληρώνονταν πριν;  Βγαίνει και λέει ότι θέλει ο κ. Αναστασίου, δικαίωμα του. Δεν μπορεί, όμως, όταν έχει έρθει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, έχουν την πισίνα κλειστή και απλήρωτους όλους, να πετύχει τα πάντα. Ήταν διοίκηση και δεν υπήρχαν υπάλληλοι στον σύλλογο. Τρεις μήνες δεν έκαναν τίποτα, θα έρθουν τώρα και θα κάνουν;”.
Για την υποψηφιότητα Παπαγεωργίου: “Ο Χάρης Παπαγεωργίου είναι φίλος και έχει ιστορία στον Άρη Θεσσαλονίκης. Δεν έχω κάποια αντιπαράθεση μαζί του, αν είναι δυνατόν… Βρισκόμαστε, μιλάμε και είμαστε φίλοι. Γι’ αυτόν μπορώ να πω μόνο καλά πράγματα. Εξωδιοικητικά μπορώ να τον βοηθήσω. Με κάποιους ανθρώπους δεν μπορούμε να υπάρχουμε στην ίδια διοίκηση. Εγώ λέω άσπρο και αυτοί μαύρο”.
Για το αν μπορεί να αναλάβει το βόλεϊ: “Αν στο βόλεϊ μπορούμε να πάρουμε την επιχορήγηση από την ΕΣΑΠ και αναλάβουν τις παλιές ιστορίες, που δεν είναι δικές μου, τότε κανένα πρόβλημα. Αν τις παλιές ιστορίες και όχι αυτά που έχω στην διοίκηση μου τις αναλάβουν και έχω την δυνατότητα της επιχορήγησης, είμαι βέβαιος πως θα υπάρχουν και άνθρωποι να με βοηθήσουν. Πέρα από τον κ. Χαριτωνίδη, που η αγάπη του είναι δεδομένη, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Το βόλεϊ είναι το τρίτο άθλημα κατά σειρά, η ναυαρχίδα του συλλόγου, πρέπει να είναι στην πρώτη κατηγορία και έχει δώσει πολλές χαρές σε στιγμές πίκρας. Είναι ένα τμήμα, που είναι ιστορικό και μην τολμήσει κανείς να το αναστείλει. Πέρυσι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο μαδούσαν την μαργαρίτα. Έφευγαν παίκτες, έκανα προσφυγές και η μαργαρίτα… μαδιόταν. Εγώ το λέω, ναι, δεν είχαμε την αγωνιστική παρουσία αντάξια της ιστορίας μας. Δεν πήγαμε καλά φέτος. Ήταν μια αποτυχημένη χρονιά. Όμως, στις 3 Αυγούστου δεν σε περιμένει ο πολύ καλός παίκτης, που είναι και πολύ καλός χαρακτήρας. Δεν σε περιμένει ο πολύ καλός προπονητής, που έχει και εμπειρία. Πάλι καλά που μας βγήκε ο Σπύρος Φίνος, γιατί και εδώ έγινε λάθος. Βοήθησε και δεν μπήκαμε σε άλλες περιπέτειες. Είχε φύγει εξαιτίας μίας παρεξήγησης”.
Για το ενδιαφέρον του Γιώργου Γαλανού: ” Χθες ένα από τα θέματα ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Εδώ βέβαια δεν είναι για να αυξήσει τα ποσοστά του Α.Σ., αυτό ήταν έγκλημα. Ήταν έγκλημα που αυξήθηκαν. Μιλάω για το παρελθόν. Επίσης, και το ArisFm ήταν τεράστιο λάθος. Την σύμβαση αυτή πρέπει να την βγάλω στον αέρα για να δει ο κόσμος τι παιζόταν. Τι γινόταν στις πλάτες του Άρη τόσα χρόνια… Όταν συζητάς με κάποιον άνθρωπο, λογικό είναι να έχει κάποιες πρόχειρες σημειώσεις. Με τις πρόχειρες αυτές σημειώσεις, πήραμε αδειοδότηση και έπαιξε στην Volley league το τμήμα βόλεϊ; Αυτό βγάζανε. Εγώ δεν θα τους φέρω πρόχειρα, αλλά θα βγάλω στον αέρα το πραγματικό. Να δούνε τι γράφει. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος τι έγινε, αλλά το πώς λειτουργούσε. Ξοδεύτηκαν πάρα πολλά λεφτά. Υπάρχουν κάποιοι όροι που αν κάποιοι τους δούνε θα βγάλουν πολλά συμπεράσματα. Δεν αργεί η ώρα που θα βγούνε αυτά. Από εκεί και πέρα εγώ, τον Γιώργο Γαλανό δεν τον γνωρίζω. Όταν κάποιος θέλει να βάλει λεφτά, δεν μπορεί να μην πας σε μια πρόσκληση που σε κάνει. Προτείνει να βάλει και να βοηθήσει τον Άρη. Δεν θέλω να προσθέσω και να αφαιρέσω κάτι. Δεν τα γνωρίζω του ποδοσφαίρου για να πω περισσότερα…”.
Για την επίθεση του Πάνου Στεφανίδη στον Γιώργο Γαλανό: “Σε ότι αφορά τον Πάνο Στεφανίδη είναι γνωστά τα Αρειανά του αισθήματα, προσπαθεί πάρα πολύ και από εκεί και πέρα θέλω να δικαιωθούν οι προσπάθειες του. Σαν άτομο τον εκτιμώ, αλλά η κατάσταση στον Άρη και στο ποδόσφαιρο και στον Α.Σ είναι δύσκολη. Όλοι έχουμε κάποια ευθύνη, αλλά δεν ευθύνεται ο κ. Στεφανίδης αν χρωστάει η ΠΑΕ τόσα εκατομμύρια”.
Για την στάση του Γαλανού, που δεν θέλει να πληρώσει χρέη άλλων: “Δεν έχει άδικο ο κ. Γαλανός. Θα έρχεται να πληρώσει αλλουνού λάθη και χρέη; Δεν έφταιξε που η ΠΑΕ Άρης βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Δεν μπορείς να του πεις πως δεν έχει δίκιο. Για την ιστορία του Άρη δεν είναι δύσκολο να βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει εκατομμύρια, αλλά δεν είναι και εύκολο. Κάναμε μια συζήτηση με την Λέσχη, έγιναν και από εκεί προσπάθειες. Θα πρέπει να τρέξουν οι εξελίξεις. Είναι ντροπή που είμαστε στην Β’ εθνική και αυτό έχει γεμίσει πίκρα όλο τον κόσμο. Ο Άρης είναι τεράστιος σύλλογος για όλη την Ελλάδα. Δεν μπορεί κανένα άτομο να πάρει απόφαση μόνο του τώρα. Όποιος πάρει απόφαση μόνος του, την άλλη μέρα θα είναι σαν… λεπρός”.
Για το αν έχει μέλλον ο Α.Σ Άρης: Η ομάδα ποδοσφαίρου από την Α’ εθνική πήγε στην Β’, αλλά η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών από την Β’ πήγε στην Α’. Υπάρχουν τρία τμήματα στην πρώτη εθνική. Αυτά τα τρία τμήματα πρέπει να έχουν την υποστήριξη του Α.Σ. Στο βόλεϊ είναι μεγαλύτερο το μπάτζετ και πιο μεγάλος ο ανταγωνισμός, γιατί είναι το τρίτο άθλημα στην σειρά. Το μπάτζετ του Άρη φέτος ήταν το ενδέκατο και κοιτάξαμε στα μάτια τον πρώτο και τον δεύτερο. Στις λεπτομέρειες, όμως, φαίνεται η διαφορά. Αν είχαμε έναν Μιχάηλοβιτς, που είχε η Ορεστιάδα, μια από τις τέσσερις ευκαιρίες που είχαμε για να πάρουμε τον παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη θα την εκμεταλλευόμασταν. Ο Μιχάηλοβιτς, όμως, έπαιρνε 30.000 – 35.000 ευρώ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: