Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Breaking the law!!

«Βόμβα» τίτλου στο... σπίτι του Παναθηναϊκού έβαλε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν τον περίφημο νόμο του ΟΑΚΑ και επικρατώντας 69-64 έγιναν φαβορί για να σηκώσουν την κούπα στο ΣΕΦ!

Breaking the law!
Έτοιμος για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ είναι την προσεχή Κυριακή ο Ολυμπιακός! Οι ψυχωμένοι «ερυθρόλευκοι», αν και στο τέλος πήγαν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα, εν τέλει έφυγαν για πρώτη φορά θριαμβευτές απ’ το ΟΑΚΑ με το 69-64 κόντρα στον Παναθηναϊκό και έκαναν το 2-1 στη σειρά.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους (40-56), με τον «αιώνιο αντίπαλο» να είναι ξανά σε κακό βράδυ και να προσπαθεί στο τέλος να το γυρίσει, αλλά να μένει από… καύσιμα και να μπαίνει τέλος στο αήττητο 32 αγώνων στο «σπίτι» του σε τελικούς!

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Σπανούλης με 14 πόντους (και κρίσιμο καλάθι στο φινάλε), τον ακολούθησαν σε απόδοση Πρίντεζης (13π.) και Πέτγουεϊ (12π.). Πάλευαν ουσιαστικά μόνοι τους οι Διαμαντίδης (18π.) και Λάσμε (16π.) από πλευράς τριφυλλιού που παρουσίασε πολύ προβληματική εικόνα και είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Το ματς:

Με… τρίποντη διάθεση απ’ το ΣΕΦ (όπου είχε 13/25) μπήκε ο Ολυμπιακός στον αγώνα. Και μπόρεσε -προσωρινά- να «παγώσει» το ΟΑΚΑ, παίρνοντας προβάδισμα με 4-12, χάρη σε δύο εύστοχα των Μάντζαρη και Λοτζέσκι. Ο Λάσμε έμοιαζε να παίζει μόνος του, αλλά μια μίνι βοήθεια που ήρθε απ’ τον Διαμαντίδη, έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει άμεσα στο 6’, 11-12. Οι «πράσινοι» έπαιζαν μονοδιάστατα, έκαναν το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο, είχαν άσχημα ποσοστά στα δίποντα (τραβηγμένες μερικές επιλογές) και το… γλυκό ήρθε κι έδεσε, με τον Ντάνστον να ευστοχεί σε buzzer beater και να δίνει στους «ερυθρολεύκους» αέρα 6 πόντων, 15-21.

Κάποιες εκλάμψεις απ’ τους Μπράμο και Διαμαντίδη δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό που διατηρούσε σχετικά εύκολα μια «καλή» διαφορά (20-28). Και πώς θα μπορούσε να απειλήσει το τριφύλλι όταν είχε 8 λάθη σε 12 λεπτά; Οι Πειραιώτες «χτυπούσαν» άλλοτε με τον Σίμονς, άλλοτε με τον Ντάνστον -που είναι αλήθεια δεν έβρισκαν ιδιαίτερη αντίσταση- και ο τελευταίος έδωσε διψήφια διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων για πρώτη φορά (22-33). Και δίχως να διαφοροποιηθούν πολύ τα πράγματα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός επωφελήθηκε την κακή εικόνα του αντιπάλου του και πήγε στα αποδυτήρια με +8, 28-36.

Οι παίκτες του Αλβέρτη είχαν «χρυσή» ευκαιρία να πλησιάσουν και να ξανακάνουν το ματς ντέρμπι. Αλλά ο παθιασμένος Ματσιούλις έχασε τρεις βολές, η ομάδα του δεν επωφελήθηκε το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν χωρίς καλάθι για τρία λεπτά και το τρίποντο του Λοτζέσκι… έβαλε θηλιά γύρω απ’ τον πράσινο λαιμό (30-39). Κι όσο κι αν ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε ώρες-ώρες να επιστρέψει, πάντα ο «αιώνιος» αντίπαλός του, του τέλειωνε το όνειρο με σουτ απ’ τα 6,75. Μία ο Σπανούλης (32-44), την άλλη ο Μάντζαρης (36-47). Το τριφύλλι έμοιαζε να ‘χει παραδώσει πνεύμα και ο ψυχωμένος Ολυμπιακός -με μπροστάρη τον Πέτγουεϊ- δεν συγχώρησε τίποτα. Εξ’ ου και η εκτόξευση της διαφοράς στο 30’, 40-56!

Δεν φαινόταν στον ορίζοντα πως μπορούσε να αλλάξει κάτι. Απ’ το… πουθενά βέβαια, Διαμαντίδης και Μπράμος είπαν να δώσουν ενδιαφέρον. Και με δικές τους τρίποντες «βόμβες», ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» σερί 8-0 και διαμόρφωσαν το 48-56 στο 33’. Η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν αγχωμένη. Έκανε… μπαμ στις κινήσεις των «ερυθρολεύκων» που δεν μπορούσαν να σκοράρουν και οι «πράσινοι» όλο και ροκάνιζαν τη διαφορά! Και το -16… ξαφνικά «εξαφανίστηκε», με τον Λάσμε αιχμή του δόρατος και τον Φώτση να γράφει το 60-64 στο 38’. Ο Διαμαντίδης έκανε λάθος στην κρίσιμη ευκαιρία του τριφυλλιού να ισοφαρίσει, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με τον Σπανούλη στην αντίπερα… όχθη να σκοράρει μετά από περίπου τρία λεπτά και στα 44’ να δίνει ΤΗΝ ανάσα στην ομάδα του (62-66). Ο Μπράμος είχε την ευκαιρία να δώσει νέο «νόημα» στο ματς, αλλά αστόχησε αμαρκάριστος σε τρίποντο, οι ελπίδες των γηπεδούχων εκμηδενίστηκαν κι απλώς ο Σπανούλης απ’ τις βολές διαμόρφωσε το τελικό 64-69.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69

Παναθηναϊκός (Φ. Αλβέρτης): Μπράμος 6 (2), Φώτσης 2, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18 (2), Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4

Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 2, Κόλινς 4, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8 (2). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: