Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Παρατημένοι προς ψυχολογική διάλυση!!

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής με πρόβλημα κατάθλιψης. Ο Μάρτιν Αμεντικ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έλαβε άδεια επ' αόριστον ώστε να την αντιμετωπίσει. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Παρατημένοι προς ψυχολογική διάλυση
Ακόμα ένας κάτοικος της χώρας μας αυτοκτόνησε χθες στο κέντρο της Αθήνας για λόγους που δεν μάθαμε, αλλά που δεν είναι και τόσο δύσκολο να πιθανολογήσουμε τι (οικονομική) βάση είχαν.
Το κοινό; Η ψυχολογική κατάρρευση δύο ανθρώπων. Η πιθανή διαφορά; Ο πρώτος δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ο δεύτερος πιθανότατα αντιμετώπιζε. Το επί μέρους συμπέρασμα; Η κατάθλιψη, η αδυναμία ελέγχου και διαχείρισης καταστάσεων, δεν εξαρτάται απ' τα χρήματα.
Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Θα υπάρχουν γύρω μας περιπτώσεις ανθρώπων που εξαιτίας των οικονομικών δεδομένων,απειλούνται με ψυχολογικό κλονισμό, ακόμα και αν δεν έχουν φτάσει στο οικονομικό ναδίρ τους.
Για να μην ξεπεράσουμε λοιπόν το σημείο να διαβάζουμε κάθε μέρα για αυτοκτονία στη χώρα μας και να το προσπερνάμε ως είδηση που δεν προκαλεί αίσθηση, αυτό κάνει η πλειοψηφία σήμερα, ας φροντίζουμε να θυμίζουμε στον εαυτό και στους γύρω μας, ότι όσο χέρια και πόδια μένουν γερά και δυνατά, κάποια διέξοδο θα βρίσκουμε.
Ας το κάνουμε εμείς, κάθε άτομο ξεχωριστά, διότι το κράτος δεν το κάνει. Εχει αφήσει την κοινωνία να πορεύεται στο άγνωστο, χωρίς ουσιαστική, εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το πώς σκοπεύει να διορθώσει την τρέχουσα κατάσταση.
Την έχει αφήσει να διαλύεται ψυχολογικά, με ποικιλότροπα επικίνδυνες συνέπειες, όπως αυτή της αύξησης των περιστατικών παραμέλησης παιδιών ή άσκησης βίας σε διάφορες μορφές σε αυτά, όπως ενημέρωσε χθες το «Χαμόγελο του Παιδιού», και μας έχει κάνει να φλερτάρουμε, όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο καθένας, με την απώλεια της ελπίδας. Ας μην τη χάσουμε.
Διαφορετικά (κάτι) χάσαμε. Ρωτήστε και τον Μπρένο, τον ποδοσφαιριστή που ανήκε στην Μπάγερν. Σε κάθειρξη τριών ετών και εννέα μηνών καταδικάστηκε χθες για την πυρπόληση της οικίας του εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: