Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Το σύστημα γκρεμίζεται!!

Στη 12η θέση! Η Εθνική Ελλάδας! Παγκοσμίως! Αυτό το ποδόσφαιρο (λέμε τώρα...) που παίζεται σ' αυτήν τη χώρα, βυθισμένο στην αναξιοπιστία και τη διαφθορά, αντιπροσωπεύεται από μια ομάδα που έχει σταθεροποιηθεί στις κορυφαίες θέσεις της καταξίωσης. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Το σύστημα γκρεμίζεται
Πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί ιστορικά. Αλλά δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Η Εθνική Ελλάδας είναι μια παρέα ικανών παιχτών, που έχουν μέσα τους τον ασύνορο εθνικό εγωισμό, αλλά και την ακραία φιλοδοξία να τα κατακτήσουν όλα. Το τελευταίο χαρακτηριστικό έχει μπει στα όρια του αγωνιστικού θράσους, κάτι το οποίο βγαίνει και μέσα στο γήπεδο.
Η Εθνική Ελλάδας είναι το μόνο γνήσιο ποδοσφαιρικό κομμάτι το οποίο δουλεύει πάνω σε αυστηρά επαγγελματικές προδιαγραφές. Και ανταμείβεται γι' αυτό! Αλλά και γίνεται δέκτης ακραίας κακίας, απαξίωσης, χλευασμού, από ό,τι εκπροσωπεί τα υπόλοιπα (αρρωστημένα) κομμάτια του ποδοσφαίρου μας. Οχι, δεν αποτελεί κριτική αυτό - έστω και κακοπροαίρετη. Φόβος είναι! Φόβος πως αυτή η παρέα θα δείξει στον Ελληνα ποιο είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο.
Και τότε αυτός θα γυρίσει την πλάτη στο δικό τους κατασκεύασμα, που το έστησαν με τόσο κόπο για να περνούν όμορφα και πλούσια... Αυτή η Εθνική... χαλάει την πιάτσα! Και τη χαλάει με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Από τη μια η γιορτή, το μπλε, η σημαία μας, η απόλαυση, η ασφάλεια, η διεθνής αναγνώριση. Και από την άλλη η λαμογιά, η βία, τα στημένα, η αναξιοπιστία, ο ακραίος φανατισμός. Το σύστημα κλονίζεται...
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: