Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σήμερα κληρώνει για τη goal-line technology!!

Σήμερα κληρώνει για τη goal-line technology
Μετά από χρόνια συζήτησης και δοκιμών, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τη χρήση ή όχι τεχνολογικών μέσων που θα επιτρέπουν τον έλεγχο για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

Τον περασμένο Μάρτιο η IFAB, η οποία έχει την ευθύνη για τη μελέτη ή την τροποποίηση των κανονισμών του ποδοσφαίρου ψήφισε επί της αρχής για τη χρήση της goal-line technology, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί σήμερα μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Δυο εταιρείες έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν τα συστήματα τους. Το ένα είναι το hawk-eye που έχει σχεδιαστεί από Βρετανούς και βασίζεται στη χρήση καμερών και το άλλο είναι το GoalRef, το οποίο στηρίζεται σε μαγνητικά πεδία και είναι αποτέλεσμα δανογερμανικής συνεργασίας.

Οι έλεγχοι των δυο συστημάτων πραγματοποιήθηκαν από το ελβετικό ομοσπονδιακό εργαστήριο ελέγχων και έρευνας υλικών (EMPA) και θα παρουσιαστούν σήμερα στο Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει στην έδρα της ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη.

Υπενθυμίζουμε πως για να εφαρμοστεί η goal-line technology θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της τα έξι από τα οκτώ μέλη του συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τέσσερα στελέχη της FIFA και έναν εκπρόσωπο από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Ιδιαίτερα θετικός για τη χρήση της τεχνολογίας είναι ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Ζεπ Μπλατερ ο οποίος μετά το περιστατικό στον αγώνα του EURO 2012 μεταξύ Ουκρανίας και Αγγλίας, όπου η μπάλα μετά το σουτ του Ντεβιτς φάνηκε να περνά τη γραμμή πριν την απομακρύνει ο Τζον Τέρι, τόνισε πως «η goal-line technology δεν είναι πια μια εναλλακτική λύση αλλά απαραίτητη».

Αντίθετος στη χρήση της τεχνολογίας παραμένει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισελ Πλατινι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: