Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ζιγκερίδης : « Πλήρης διαφάνεια στη γ.σ. από τον Βρύζα»

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε το μέλος του Α.Σ ΠΑΟΚ και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων Δημήτρης Ζιγκερίδης , ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον ασπρόμαυρο σύλλογο και κυρίως για το πόρισμα της επιτροπής διαφάνειας.

Έκανε λόγο για σκοπιμότητα κάποιου ή κάποιων την ώρα που το πόρισμα βρισκόταν ήδη, πριν τη μηνυτήρια αναφορά, στον εισαγγελέα, ενώ αναφέρθηκε και στη γ.σ. της 26ης Ιουλίου όπου ο σκοπός του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα θα είναι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι λογικό να υπάρχει δυσπιστία, η διοίκηση όμως του Ζήση Βρύζα είχε να διαχειριστεί δύσκολα θέματα, που προέκυψαν από τις προηγούμενες διοικήσεις. Σε περίοδο κρίσης είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Τα προβλήματα προέκυψαν από προηγούμενες διοικήσεις που υπήρχε μια συσσώρευση χρεών. Τα είχαν συζητήσει τον Μάρτιο στην μεγάλη γενική συνέλευση που έγινε και αναλύθηκαν εκεί οι οικονομικοί στόχοι και τελικά δεν έπεσαν και πολύ μέσα στις προβλέψεις εκείνη την περίοδο.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ καταλαβαίνει ότι τέτοια ζητήματα όταν βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση δεν ξεπερνιούνται εύκολα και μην βλέπετε μόνο τον ΠΑΟΚ, δείτε τι γίνεται και στις άλλες ομάδες όταν οι μεγαλοεπενδύτες σταματούν να επενδύουν, σε τι κατάσταση έχουν βρεθεί, ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός.

Δεν θα πάρω τα αρνητικά παραδείγματα των άλλων ομάδων αλλά ήταν μια κατάσταση που η διοίκηση δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω αυτή την χρονιά σε αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί».

Για τα χρέη που προκύπτουν τόνισε:

«Εγώ δεν θα διαφωνήσω για τα χρέη που άφησαν κάποιοι πίσω. Νομίζω ότι είναι πιθανό η διοίκηση θα πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις όσο δύσκολες και είναι αυτές. Ο κόσμος αγωνιά , κριτικάρει, αλλά δεν παίρνει αποφάσεις για την ομάδα».

«Στη γ. σ. της 26 Ιουλίου πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, αυτός είναι ο στόχος του Ζήση Βρύζα γιατί ο μεγάλος επενδυτής του ΠΑΟΚ είναι οι 11.000 μέτοχοι, οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν την ομάδα».

Για τη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα:

«Μην παρασυρόμαστε από ανθρώπους που δεν ξέρουμε τη κρύβουν από πίσω, και από κάποια ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του ΠΑΟΚ. Ξέρετε πόσο ευαίσθητος είμαι στην καλή διαχείριση των οικονομικών της ομάδας.

Εγώ νομίζω τα πιο σοβαρά ζητήματα του πορίσματος τα έχει γνωρίσει ο κόσμος και συζητηθήκαν και στην γενική συνέλευση στις αρχές Μαρτίου αλλά και στην συνέλευση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Από εκεί και πέρα γίνετε μια μηνυτήρια αναφορά όταν ήδη το θέμα βρίσκετε στο εισαγγελέα και υπό διερεύνηση από πλευράς ΣΔΟΕ καταλαβαίνετε ότι δεν γνωρίζω πια είναι η σκοπιμότητα».

Στο ΣΔΟΕ έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι, η υπόθεση έχει πάρει την διάστασή της και την δικαστική διερεύνηση της. Δεν χρειάζεται να το κρατάμε κρυφό ενώ έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση το θέμα».

Για το θέμα με τον Βιολίδη, τέλος, υπογράμμισε:

«Επειδή το μήνυμα της διοίκησης είναι ξεκάθαρο, πλέον το πιθανό είναι ότι αν μπορεί ο κ. Βιολίδης να το τακτοποιήσει, θα το κάνει. Πάντως δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Μακάρι να γίνει, γιατί θα κλείσει ένα μεγάλο κομμάτι του πορίσματος».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: