Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δεν πληρώνει το… άρθρο 44!!

Δεν πληρώνει το… άρθρο 44
Παρά τις αρχικές σκέψεις για άμεση καταβολή των χρημάτων που πήρε από την πώληση του Κλωναρίδη στο δημόσιο για τις οφειλές στο άρθρο 44, κάτι τέτοιο δεν θα το κάνει. Στην ΠΑΕ ΑΕΚ φαίνεται να αλλάζουν σκέψη και να έχουν αποφασίσει να ρίξουν τα χρήματα για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας.

Τα 800.000 ευρώ που πήρε η Ένωση από τον Κλωναρίδη δεν φτάνουν για να καλύψουν τη δόση του 1,25 εκατ. ευρώ. Έτσι σκέφτονται να δώσουν το μεγαλύτερο ποσό από τα χρήματα αυτά για τις λύσεις συμβολαίων αλλά και να καλύψουν μέρος από τα χρήματα που οφείλονται σε παίκτες που θα παραμείνουν στην ομάδα, ως μια προσπάθεια να μην υπάρξουν προσφυγές.

Φυσικά η τακτική αυτή μπορεί να φέρει μεγαλύτερα προβλήματα στην ΠΑΕ. Καθώς η μη καταβολή των χρημάτων ή έστω ενός ποσού –ως ένδειξη καλής θέλησης- στο δημόσιο για το άρθρο 44, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Την διάρρηξη της ρύθμισης με αποτέλεσμα τα χρέη να εκτοξευθούν από τα 36 εκατομμύρια ευρώ στα 140 εκατ.! Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε και… ταφόπλακα για την ομάδα και όποια προσπάθεια γίνεται για εξυγίανση της. Ωστόσο στην ΠΑΕ πιστεύουν ότι εάν το Δημόσιο προχωρήσει σε διάρρηξη της ρύθμισης, τότε θα μπορούν να κινηθούν νομικά και να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, ευελπιστώντας να έχει βρεθεί «φώς» στο τούνελ των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: