Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Το οικονομικό βάρος της Ιντερ!!

Η Ιντερ προσπαθεί απεγνωσμένα να απαλλαγεί από τα βαριά συμβόλαια και ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει την παλιά φρουρά που βαραίνει οικονομικά τους Νερατζούρι.
Το οικονομικό βάρος της Ιντερ
«Εχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και μπορώ να συνεχίσω. Ολοι με ξέρουν, όταν πιστέψω ότι δεν μπορώ να άλλο, όταν νιώσω ότι δεν μπορώ να δώσω στην Ιντερ αυτό που αξίζει, θα σηκώσω τα χέρια ψηλά» είπε τον Μάιο ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσει εύκολα το συμβόλαιό του με τους Νερατζούρι.

Λίγους μήνες μετά, ο Ζούλιο Σέζαρ συνέχισε στο ίδιο στιλ καθώς μετά και τη διαφαινόμενη απόκτηση του Χαντάνοβιτς δεν δείχνει διατεθειμένος να το κουνήσει από το «Μεάτσα». «Εχω συμβόλαιο μέχρι το 2014 και είμαι υπάλληλος της Ιντερ. Πιστεύω θα μείνω και θα παίξω στη θέση μου. Ο προπονητής θα είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιον θα βάλει στο γήπεδο, υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσα σε όλους μας».
Στάνκοβιτς και Σέζαρ είναι δύο από τους παίκτες της Ιντερ που έχουν ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα 30 και έχουν συμβόλαια που βαραίνουν το κλαμπ με πολλά εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μπορεί στο παρελθόν να αποτελούσαν τον κορμό της μεγάλης επιτυχίας του τρεμπλ, όμως τώρα είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μάσιμο Μοράτι και ο σύλλογος έχει μείνει οικονομικά εγκλωβισμένος.

Μη έχοντας πλέον τη δυνατότητα να ξοδέψει τα τρελά ποσά του παρελθόντος, αλλά και με τον ερχόμό του οικονομικού fair play -που οδήγησε στην πώληση του Σαμουέλ Ετό- η Ιντερ αντιθμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ειδικά από τη στιγμή που απέτυχε να δώσει το «παρών» στο Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Ο παίκτης με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ιντερ είναι ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ και από τους 12 πιο καλοπληρωμένους την σεζόν που πέρασε ήταν ο μοναδικός με ηλικία κάτω των 30. Ζούλιο Σέζαρ και Μιλίτο παίρνουν 4,5 εκατ. ευρώ, Μαϊκόν και Καμπιάσο από 4, ο Λούσιο έπαιρνε 3,5, όσα και ο Κίβου (ανανέωσε) και ο Φορλάν, οι Βάλτερ Σάμουελ (δεν έχει ανανεώσει), Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Χαβιέρ Ζανέτι αμοίβονται με 3 εκατ., ενώ ίδιος ήταν και ο μισθός του Ιβάν Κόρδοβα, ο οποίος αποχαιρέτισε στο τέλος της σεζόν.

Πέρυσι, οι Νερατζούρι έδιναν σχεδόν 41 εκατ. ευρώ μόνο σε μισθμούς και φέτος έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια για να πέσει το ποσό. Η αρχή έγινε με τον Λούσιο, ο οποίος για καλή τύχη της Ιντερ δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του και από τα 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο που θα μπορούσε να παίρνει μέχρι το 2014, «έπεσε» στα 2,2 για χάρη της Γιουβέντους.

Γενικά αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο να συμβεί, αφού δύσκολα οι παίκτες δέχονται να «πέσουν» στις αποδοχές τους. Δεν υπάρχει πιο τρανό παράδειγμα από τον Αμάουρι στον οποίο η Γιούβε είχε κάνει συμβόλαιο 3,8 εκατ. τον χρόνο και δεινοπάθησε για να δώσει δανεικό και τελικά να ξεφορτωθεί.

Πέρα από τον Λούσιο, η Ιντερ κάνει προσπάθεια να απαλλαγεί και από άλλα μεγάλα ονόματα και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των συμβολαίων. Μέσα σε αυτούς ο Ντιέγο Φορλάν, που είχε υπογράψει για δύο χρόνια για 3,5 εκατ. ευρώ, ο Ζούλιο Σέζαρ αλλά και ο Μαϊκόν που αν θέλει μπορεί να βάλει στον λογαριασμό του άλλα 4 εκατ. ευρώ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Προσεκτικές μεταγραφές και σίγουρα όχι τα «μπαμ» των προηγούμενων ετών είναι το μέλλον. Οι Νερατζούρι ετοιμάζονται να διαλύσουν το βραζιλιάνικο παρεάκι, αφού μόνο αν «σώσουν» χρήμα θα μπορέσουν να κάνουν τις όποιες διορθωτικές κινήσεις για να αφήσουν πίσω την αποτυχημένη περσινή σεζόν.

Συμβόλαια παικτών 30+ που λήγουν το 2013
Ντάγκλας Μαϊκόν (31): 4 εκατ. ευρώ
Χαβιέρ Ζανέτι (38): 3 εκατ. ευρώ
Ντιέγο Φορλάν (33): 3,5 εκατ. ευρώ

Συμβόλαια παικτών 30+ που λήγουν το 2014
Ζούλιο Σέζαρ (33): 4,5 εκατ. ευρώ
Ντέγιαν Στάνκοβιτς (34): 3 εκατ. ευρώ
Εστεμπάν Καμπιάσο (32): 4 εκατ. ευρώ
Ντιέγο Μιλίτο (33): 4,5 εκατ. ευρώ

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: