Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω»

«Δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω»
Γέλιο προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί κακής απόδοσης της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στον Τσάμπι Αλόνσο. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για την κριτική που ασκήθηκε στους «φούριας ρόχας» αλλά και για το μυστικό της επιτυχίας που έχει φέρει τρία συνεχόμενα μεγάλα τρόπαια στην Ισπανία.

«Για να πω την αλήθεια με ενοχλούσαν αυτά που γράφονταν. Δεν μπορούσα να καταλάβω με ποια λογική ο κόσμος κριτίκαρε την τακτική μας ή για ποιο λόγο γινόταν όλη αυτή η συζήτηση για το σύστημα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό και για το ότι παίζαμε βαρετό ποδόσφαιρο. Πραγματικά με έπιασαν τα γέλια όταν τα διάβασα. Θα ήθελα να γνωρίσω τους ανθρώπους που τα έγραφαν αυτά» σχολίασε ο 30χρονος μέσος.

Ο Αλόνσο μίλησε στη συνέχεια και για τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στο ρόστερ της ομάδας.

«Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί και εντός αλλά και εκτός γηπέδου, έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις και επικοινωνία μεταξύ μας και αυτό είναι κάτι που φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Πλέον δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε μεγάλη ενέργεια μέσα στο παιχνίδι προκειμένου να καταλάβει ο ένας τι θέλει να κάνει ο άλλος. Αρκεί μόνο ένα βλέμμα, έχουμε αναπτύξει φοβερή επικοινωνία».

Τέλος μίλησε για τις τρεις ομάδες της Ισπανίας που έχουν κατακτήσει τα τρία τελευταία μεγάλα τρόπαια.

«Όλες οι ομάδες είχαν την ίδια βάση και υπήρχαν πολύ μικρές διαφορές. ΤΟ 2008 για παράδειγμα παίζαμε με δύο επιθετικούς. Με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε πάντως δώσαμε περισσότερη βάση στον χώρο του κέντρου. Δεν ξέρω πόσοι από εμάς θα αγωνιστούμε στο Μουντιάλ σε δύο χρόνια αλλά το σίγουρο είναι πως είμαστε έντεκα ποδοσφαιριστές που έχουμε κατακτήσει και τα τρία τρόπαια».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: