Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μίλησε ο Κάρολ για τη Λίβερπουλ!


Μίλησε ο Κάρολ για τη Λίβερπουλ!
Η Λίβερπουλ έπαιζε με δέκα παίκτες για περισσότερη από μισή ώρα.

Έχασε αβαντάζ δύο τερμάτων.

Είχε στη σύνθεσή της παίκτες χωρίς εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις.

Ε και;

Ο Άντι Κάρολ αποφάσισε να «μιλήσει» και όταν το έκανε στις καθυστερήσεις, όλα τα προβλήματα πήγαν περίπατο, με τους «κόκκινους» να παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-2 επί της Μπλάκμπερν!

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ με τη συμπλήρωση των πρώτων 16 λεπτών στο «Ίγουντ Παρκ» είχε πάρει προβάδισμα με τα γκολ του Μάξι και όσοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, έκαναν τραγικό λάθος. Όπως αυτό του Φλάναγκαν στο 25ο λεπτό που γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα στον Ντόνι και αυτός ανέτρεψε τον Χόιλετ προτού του επιτρέψει να σκοράρει προ κενής εστίας.

Η Λίβερπουλ έμεινε με δέκα, ο Γιακούμπου με κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο -έχοντας χάσει το πέναλτι που κέρδισε ο συμπαίκτης του- και με εύστοχη εκτέλεση από τα εννέα μέτρα στη δεύτερη φορά που βρέθηκε εκεί έπειτα από λάθος του Τζόουνς, έκανε τη Μπλάκμπερν να πιστέψει στην ανατροπή και τη νίκη.

Κι εκεί που οι γηπεδούχοι κυνηγούσαν το τρίτο γκολ, αυτό ήρθε για την ομάδα του Νταλγκλίς. Ο Άντι Κάρολ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά για το τελικό 3-2 με το οποίο οι «ρόβερς» επέστρεψαν στη ζώνη του υποβιβασμού και οι «κόκκινοι» στις νίκες έπειτα από τέσσερα ματς πρωταθλήματος.

Α’ ημίχρονο:

Και τι δεν είχαν τα πρώτα 45 λεπτά! Κι αν στο 16ο λεπτό το ενδιαφέρον ήταν κάπως… μονόπλευρο, μόλις ανατράπηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες τα πάντα άλλαξαν! Η Λίβερπουλ, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της λόγω και του προσεχούς παιχνιδιού με την Έβερτον για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, το Σάββατο στο «Γουέμπλεϊ», άφησε πολλούς να πιστέψουν ότι και πάλι θα ήταν από μέτρια έως κακή. Ο Μάξι Ροντρίγκεζ,, όμως, είχε άλλα σχέδια! Στο 12ο λεπτό από μακρινή μπαλιά του Σκρτελ και ασίστ του Μπέλαμι άνοιξε το σκορ προ κενής εστίας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και από προσπάθεια του Σέλβεϊ που στην εξέλιξή της ο Κάρολ έχασε την ευκαιρία, ο Αργεντινός άσος πήρε το δεύτερο ριμπάουντ για το 2-0.

Έλα όμως που το παιχνίδι είχε ακόμη πολύ δρόμο… Ο Ντόνι, στην προσπάθειά του να διορθώσει το λανθασμένο γύρισμα του Φλάναγκαν, ανέτρεψε τον Χόιλετ και ο ρέφερι τον απέβαλε, δίνοντας στη Μπλάκμπερν την ευκαιρία να μειώσει. Ο Τζόουνς κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των «κόκκινων» και απέκρουσε την εκτέλεση του Γιακούμπου από τα εννέα μέτρα, ενθουσιάζοντας τον Κένι Νταλγκλίς! Οι «ρόβερς» δεν θα έμεναν άπραγοι από τη στιγμή που αγωνίζονταν και με παίκτη λιγότερο κι έτσι, ο Γιακούμπου που είχε αστοχήσει στο πέναλτι, με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νταν έκανε το 2-1 με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Β’ ημίχρονο:

Η Μπλάκμπερν, φάνηκε να… ξεχνάει ότι είχε έναν παίκτη περισσότερο στο γήπεδο και άφησε σε δεύτερη μοίρα τα αμυντικά της καθήκοντα. Τόσο, που οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν να έχουν φτάσει εύκολα σε ένα τρίτο γκολ, με πρώτη και… καλύτερη ευκαιρία αυτή του Κάρολ στο 48’, όταν πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους τους αμυντικούς των γηπεδούχων αλλά δεν κατάφερε να κάνει σωστά την κεφαλιά. Ο Μπέλαμι έδινε ταχύτητα στη γραμμή κρούσης της Λίβερπουλ, αλλά πάλι το φταίξιμο έπεσε σε παίκτη των φιλοξενούμενων. Ο Τζόουνς με διπλό λάθος επέτρεψε στον Γιακούμπου να διεκδικήσει τη μπάλα και να κερδίσει το πέναλτι. Ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα στο 61ο λεπτό για να κάνει το 2-2 και να ξεκινήσει το ματς από την αρχή!

Από τη στιγμή της ισοφάρισης, η Μπλάκμπερν τα έπαιξε όλα για όλα. Έκλεισε το σύνολο του Νταλγκλίς στη μεγάλη περιοχή του Τζόουνς, πίεζε ασφυκτικά, αλλά ξανά κανείς δεν είχε το μυαλό του στην άμυνα. Το γεγονός, στοίχισε στους παίκτες του Στιβ Κιν που ενώ ήταν αυτοί που αναζητούσαν μανιωδώς το τρίτο γκολ, αυτό ήρθε για τη Λίβερπουλ! Ο Άντι Κάρολ στο 91ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής του Ρόμπινσον έδωσε στην ομάδα του Νταλγκλίς την πολύ σημαντική νίκη με σκορ 3-2!


Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Μάρτιν Όλσον, Νταν, Ορ, Χάνλεϊ, Νταν (75' Λόου), Φορμίκα (73’ Ροτσίνα), Ενζονζί, Μάρκους Όλσον, Χόιλετ, Γιακούμπου

Λίβερπουλ: Ντόνι, Τζόνσον (53’ Άγκερ), Κόατς, Σκρτελ, Φλά ναγκαν (26’ Τζόουνς), Μάξι (77’ Χοσέ Ενρίκε), Χέντερσον, Σπίρινγκ, Σέλβεϊ, Κάρολ, Μπέλαμι

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής:

Μ. Δευτέρα 9/4

ΈβερτονΣάντερλαντ 4-0
(52’ Γκιγιέ, 75’Πίεναρ, 76’ Όσμαν, 81’ Ανιτσέμπε)

Τότεναμ-Νόριτς 1-2
(33’ Ντεφό - 13’ Πίλκινγκτον, 66’ Μπένετ)

Νιούκαστλ-Μπόλτον 2-0
(73’ Μπεν Αρφά, 83’ Σισέ)

Άστον Βίλα-Στόουκ 1-1
(32' Βέιμαν - 71' Χουτ)

Φούλαμ-Τσέλσι 1-1
(45' πεν. Λάμπαρντ - 83' Ντέμπσεϊ)

Μ. Τρίτη 10/4

Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ 2-3
(36', 61' πεν. Γιακούμπου-13', 16' Μάξι, 90+1' Κάρολ)

Μ. Τετάρτη 11/4 (21:45)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ
Γουίγκαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουλβς-Άρσεναλ
ΚΠΡ-Σουόνσι (22:00)

Πηγή: England365gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: