Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Αθήνα-Θεσσαλονίκη... Round 1


Αθήνα-Θεσσαλονίκη... Round 1
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε για δεύτερη συνεχή χρονιά και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs νικώντας τον Ηλυσιακό στο άδειο κλειστό των Ιλισίων (καθώς δεν σφραγίστηκαν τα εισιτήρια των γηπεδούχων) με 83-57. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναμετρηθούν στην πρώτη φάση των play offs με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος απόλαυσε το ρεπό του βλέποντας τον ΚΑΟΔ να γνωρίζει τη συντριβή στην Κρήτη από τον ΑΓΟΡ με 98-67 και να μην του «κλέβει» στο νήμα την όγδοη θέση.

Ο Παναθηναϊκός, που χθες συνέτριψε τον Κολοσσό με 100-57 θα αναμετρηθεί στην πρώτη φάση με τον Άρη, ο οποίος γνώρισε βαριά ήττα από το αδιάφορο Περιστέρι με 78-63 και έχασε κάθε ελπίδα να προλάβει την Καβάλα. Η τελευταία με αντεπίθεση διαρκείας επιβλήθηκε του Πανιωνίου στο κλειστό της Καλαμίτσας με 75-68 και θα συναντήσει στην πρώτη φάση τον τρίτο Κολοσσό. Στο πλέον αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, το Μαρούσι που υποβιβάζεται μετά από 14 χρόνια γνώρισε μία ακόμη μεγάλη σε έκταση ήττα, με 104-79 από τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Τα play offs θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα. Η πρώτη φάση (προκρίνεται η ομάδα στις δύο νίκες με σύστημα διεξαγωγής 1-1-1) θα ξεκινήσει Τετάρτη και Πέμπτη του Πάσχα και τα παιχνίδια θα γίνονται ανά δύο μέρες.

Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Άρης
Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα
ΑΓΟΡ-Πανιώνιος

Θα ακολουθήσει η ημιτελική φάση (προκρίνεται η ομάδα με τρεις νίκες με σύστημα διεξαγωγής 2-2-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

(10/4) Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 100-57
Καβάλα-Πανιώνιος 75-68
Περιστέρι-Άρης 78-63
Ρέθυμνο-ΚΑΟΔ 98-67
Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας 79-104
Ηλυσιακός-Ολυμπιακός 57-83
Ρεπό: ΠΑΟΚ

Ερωτηματικά για τους τελικούς

Η σειρά των τελικών-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό-είναι άγνωστο αν θα αρχίσει πριν ή μετά το Final 4. Οι «αιώνιοι», που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες (με σύστημα διεξαγωγής 1-1-1-1-1), δεν επιθυμούν να αρχίσουν οι τελικοί πριν το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, να διακοπούν και να συνεχιστούν μετά, αλλά να γίνουν μια και καλή μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους για την Ευρωλίγκα.

Αυτό, ωστόσο, βρίσκει αντίθετη την ΕΟΚ, που έχει ζητήσει να τελειώσει η σεζόν το αργότερο στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Μαΐου, καθώς ακολουθεί η προετοιμασία της Εθνικής για το Προολυμπιακό Τουρνουά (2-8 Ιουλίου στη Βενεζουέλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: