Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Όταν ο Ζλάταν «ζωγραφίζει»...!! (vids)

Με αφορμή το απίθανο γκολ του Ιμπραϊμοβιτς κόντρα στη Μολδαβία, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τα δέκα καλύτερα γκολ στην καριέρα του Σουηδού επιθετικού.
Είναι ιδιόρρυθμος; Ναι. Είναι τρελός; Φυσικά. Είναι εγωιστής; Εννοείται. Είναι όμως και παικταράς; ΝΑΙ! Με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Αυτός είναι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ένας ποδοσφαιριστής που ή τον λατρεύεις ή λατρεύεις να... τον μισείς. Μέση λύση δεν υπάρχει.
Κάπως έτσι είναι και τα γκολ που σημειώνει. Δεν είναι τα κοινά, τα κλασικά γκολ ενός επιθετικού. Γιατί ο Ζλάταν είναι ένας και δεν μπορούσε παρά να ξεχωρίζει ακόμη και για τα τέρματά του. Όπως αυτό με την εθνική Σουηδίας κόντρα στη Μολδαβία. Κατά τύχη ή όχι, το κεφάλι του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.






Ας θυμηθούμε, όμως, τα δέκα καλύτερα γκολ στην καριέρα του ενός και μοναδικού Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Και επειδή το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, τη σειρά κατάταξης την αφήνουμε σε εσάς.
Σουηδία – Αγγλία 4-2 (Φιλικός αγώνας 2012)
Το γεγονός ότι είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο γκολ για το 2012 τα λέει όλα. Ανάποδο ψαλίδι περίπου δέκα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή.



Άγιαξ – Μπρέντα 6-2 (Πρωτάθλημα Ολλανδίας 2004-05)
Ακόμη θα τον βλέπουν εφιάλτες οι αμυντικοί της Μπρέντα. Τους περνούσε, τους ξαναπερνούσε και όταν... βαρέθηκε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Μπενφίκα – Γιουβέντους 0-2 (Φιλικός αγώνας 2005)
Λένε πως στα φιλικά μπαίνουν τα ωραιότερα γκολ. Τρανή απόδειξη ένα ακόμη γκολ του Ιμπραϊμοβιτς με σουτ από... το σπίτι του κόντρα στην Μπενφίκα.



Λέτσε – Μίλαν 1-1 (Serie A 2010-11)
Όχι μόνο σε φιλικά, αλλά και σε επίσημα ματς σημειώνει ο Ζλάταν γκολ, όπως το προηγούμενο στο Ντα Λουζ με την Μπενφίκα. Αυτή τη φορά με τη φανέλα της Μίλαν κόντρα στη Λέτσε για το Καμπιονάτο.



Σουηδία – Γαλλία 2-0 (Euro 2012)
Το καλύτερο γκολ στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας είχε τη σφραγίδα του Ζλάταν στο ματς κόντρα στη Γαλλία. Ακόμη κι έτσι, όμως, η Σουηδία δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση.



Ίντερ – Μπολόνια 2-1 (Serie A 2008-09)
Αντριάνο σέντρα, Ιμπραϊμοβιτς τακουνάκι και η μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αντονιόλι. Πραγματική αποθέωση για τον Ζλάταν στο Μεάτσα.



Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαστιά 4-0 (Πρωτάθλημα Γαλλίας 2013-14)
Σιγά που δε θα είχε πετύχει απίθανο γκολ και με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Με το αγαπημένο του τακουνάκι, φυσικά, κόντρα στην Μπαστιά στο Παρκ Ντε Πρενς.



Ιταλία – Σουηδία 1-1 (Euro 2004)
Ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που ήταν παρών ο Ιμπραϊμοβιτς με την εθνική του ομάδα. Ο Μπουφόν και η άμυνα της εθνικής Ιταλίας το θυμούνται ακόμα.



Ίντερ – Ρετζίνα 3-0 (Serie A 2008-09)
Ακόμη προσπαθεί ο Πουτζιόνι να φτάσει την μπάλα, η οποία μετά τη λόμπα του Ζλάταν πήρε όσο ύψος χρειαζόταν για να περάσει πάνω από τον τερματοφύλακα πριν καταλήξει στα δίχτυα.



Ίντερ – Φιορεντίνα (Serie A 2008-09)
32 μέτρα ήταν η απόσταση της μπάλας από το τέρμα, όμως ο Ιμπραϊμοβιτς δεν καταλαβαίνει από αυτά. Με ένα «τούβλο» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φρέι μέσα σε αποθέωση από συμπαίκτες και αντιπάλους.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: