Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τα θαύματα του San Iker!! (vids)

O Κασίγιας έγινε ο τρίτος παγκοσμίως με 100 επίσημους αγώνες με το Εθνόσημο και το «FFT» του gazzetta.gr καταγράφει τα μυθικά ρεκόρ του με την Εθνική Ισπανίας.
Τον Ικερ Κασίγιας για τους δικούς τους σωστούς ή λάθος λόγους οι οπαδοί της Ρεάλ λατρεύουν να τον αγαπούν και να τον... κράζουν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους τους υπόλοιπους Ισπανούς που βλέπουν μπαλίτσα. Σε όποιο γήπεδο και εάν έχει αγωνιστεί με την Εθνική, τον αποθεώνουν. Μάλιστα έχω βρεθεί σε αγώνα Κυπέλλου Βαλένθια-Ρεάλ στο «Μεστάγια», όπου τη στιγμή που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, όλο το γήπεδο ήταν στο πόδι και τον αποθέωνε. Είπαμε όμως, ειδικά όταν φοράει τη φανέλα των Ταύρων, μετατρέπεται για σχεδόν όλους τους Ισπανούς, στον Αγιο Ικερ.

Στην αναμέτρηση της Παρασκευής, κόντρα στην Ουκρανία, στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης και πάλι άκουσε το όνομα του ρυθμικά. Ηταν η στιγμή που συμπλήρωσε 14 χρόνια και 297 ημέρες ιστορίας με το εθνόσημο στο στήθος. Κανείς άλλος Ισπανός δεν έχει τόσο διάρκεια στην Εθνική και φυσικά κανείς δεν έχει περισσότερες από τις δικές του 161 συμμετοχές. Ωστόσο, το θεματάκι αυτό, που σκοπό έχει να καταγράψει τα ρεκόρ του με τους Φούριας Ρόχας και μόνο, γίνεται με αφορμή το μυθικό στατιστικό των 100 διεθνών επίσημων αγώνων. Τέτοιο νούμερο στο παρελθόν έχουν πιάσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την Εθνική τους μόνο οι Ριγκομπέρ Σονγκ (Καμερούν) και Κλαούδιο Σουάρες (Μεξικό)!




* Σε αυτά τα 100 επίσημα ματς, οι επιδόσεις του έχουν ως εξής: 71 νίκες, 18 ισοπαλίες και μόνο 11 ήττες. Στα 55 εξ αυτών των αγώνων δεν δέχτηκε γκολ, ενώ στα υπόλοιπα δέχτηκε 64 (1 κάθε 144 λεπτά)!
* Είναι ο μοναδικός που έχει σηκώσει ως αρχηγός διαδοχικά EURO, Μουντιάλ, EURO! Σε αυτούς τους τρεις επικούς τίτλους δεν δέχτηκε γκολ στον τελικό!



* Είναι ο διεθνής με τις περισσότερες νίκες στον κόσμο. Εχει 116 επιτυχίες (σε 161 αγώνες μαζί με τα φιλικά). Το φοβερό είναι ότι και ο 2ος (Τσάβι 100) και ο 3ος (Σέρχιο Ράμος 96) είναι Ισπανοί!
* Πρόκειται για τον τερματοφύλακα με τα περισσότερα clean sheets στον κόσμο (92)!
* Με 0,56 γκολ ανά αγώνα είναι ο τερματοφύλακας με τον καλύτερο μέσο όρο όλων των εποχών παγκοσμίως (σ.σ.: για όσους έχουν από 50 συμμετοχές και πάνω)!
* Εχει τον κορυφαίο μέσο όρο νικών ανά συμμετοχές όλων των εποχών (73%) και ταυτόχρονα τον καλύτερο όσν αφορά τις ήττες (10%)!



* Είναι ο Ευρωπαίος τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελική φάση Μουντιάλ και EURO (29)!
* Είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος τερματοφύλακας που έχει βγει νικητής τρεις φορές σε διαδικασία των πέναλτι σε τελική φάση Μουντιάλ και EURO!



Η αρχή είχε γίνει στις 3 Ιουνίου του 2000 στο Γκέτεμποργκ σε ένα φιλικό με τη Σουηδία (1-1). Εκτοτε ο Κασίγιας κλήθηκε στην Εθνική 192 φορές και στις 99 από τις 161 φορές που έπαιξε, ήταν αρχηγός! Ως τέτοιος λοιπόν συνεχίζει και κοιτάζει προς το απόλυτο ρεκόρ. Σίγουρα οι 186 συμμετοχές του Αιγύπτιου, Αχμέντ Χασάν είναι κάτι αρκετά μακρινό. Ωστόσο, από την 10η θέση όλων των εποχών (σ.σ.: είναι ο μοναδικός εν ενεργεία στην σχετική 10άδα), ο Αγιος Ικερ αρχικά θέλει ακόμα τέσσερα παιχνίδια για να πιάσει τον Λετονό, Βιτάλις Ασταφίεφς και να γίνει ο Νο1 Ευρωπαίος σε διεθνή ματς.
Τώρα για όσους εξακολουθούν να τον αποκαλούν «ρούφα» και να ισχυρίζονται ότι δεν... κάνει, ας ρίξουν μία ματιά στο πρόσφατο Clasico και ειδικά προς το φινάλε του, αλλά και στο βιντεάκι με τα το ματς της Παρασκευής με την Ουκρανία και ας θυμηθούν τις αποκρούσεις του. Για όσους πάλι τον... γουστάρουν και δεν ξεχνούν το πόσο σπουδαίος είναι, ας αφιερώσουν μία ματιά ΕΔΩ στο πρόσφατο αφιέρωμα που κάναμε (πριν από ένα μήνα) για τα συλλογικά ρεκόρ του με τη Ρεάλ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: