Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Έμελλε να γίνει ο «καπιτάνο» (pics-vids)

Είκοσι δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Φραντσέσκο Τότι έκανε το ντεμπούτο του και το sport-fm.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του μεγάλου «καπιτάνο» της Ρόμα.

Έμελλε να γίνει ο «καπιτάνο» (pics-vids)

Σε ηλικία 16 ετών και 6 μηνών ο… αμούστακος τότε Ιταλός μεσοεπιθετικός πήρε την ευκαιρία από τον Βουγιαντίν Μπόσκοφ και έπαιξε ως αλλαγή στο εκτός παιχνίδι των «τζιαλορόσι» με την Μπρέσια, στις 28 Μαρτίου 1993.

inner

«Είναι πολύ καλός και άξιζε αυτή την ευκαιρία. Χρειάζεται να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του με την δεύτερη ομάδα», ήταν τα λόγια του Γιουγκοσλάβου προπονητή για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Ο Τότι δούλεψε, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί, και κατάφερε να γίνει ο μεγάλος «καπιτάνο» (αρχηγός) στην ιστορία του συλλόγου, καθώς έχει καταφέρει να σπάσει ασύλληπτα ρεκόρ με τη φανέλα των Ρωμαίων.

Είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρόμα όλων των εποχών, έχοντας πετύχει 297 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, και κάποιοι θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα του συλλόγου.

Σε αυτά τα 22 χρόνια ο σπουδαίος αυτός επιθετικός κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2001) δύο Κύπελλα Ιταλίας (2007, 2008) και ισάριθμα Σούπερ Καπ Ιταλίας (2001, 2007). Εκτός από αυτό, ο Τότι είχε και διακρίσεις με το εθνόσημο, καθώς το 2006 είχε καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του κόσμου με την εθνική Ιταλίας, ενώ δέκα χρόνια νωρίτερα είχε σηκώσει με τους «ατζούρι» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-21.

Παράλληλα, το 2004 είχε την τιμή να χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Πελέ ως ένας από τους 125 καλύτερους παίκτες εν ζωή. Έχει λάβει το βραβείο του καλύτερου Ιταλού παίκτη της χρονιάς πέντε φορές στην καριέρα του, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην γειτονική χώρα, και δύο φορές το βραβείο του καλύτερου παίκτη στο Καμπιονάτο, ενώ έχει πάρει το χρυσό παπούτσι το 2007.

inner

Τι έχει κάνει σε κάθε διοργάνωση
Διοργάνωση: Συμμετοχές – Γκολ

Serie A: 582 - 240
Κύπελλο Ιταλίας: 55 – 17 γκολ
Σούπερ Καπ Ιταλίας: 5 - 1
Champions League: 55 - 18
Europa League : 40 - 21
Μουντιάλ: 11 - 1
Euro: 6 - 2

Δείτε τα σχετικά βίντεο








*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: