Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο ευεργέτης και ο Γεωργιάδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την διόρθωση του Πρωθυπουργού που αλλάζει τα δεδομένα στην ρύθμιση των 100 δόσεων, τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ και τον Γεωργιάδη που θα κριθεί από τα αποτέλεσμα. 
Η εξέλιξη με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός, διορθώνοντας ένα λάθος της ρύθμισης των 100 δόσεων (αν δεν σβήνονταν και οι πρόσθετοι φόροι δεν θα είχε ισχύ η λογική του… πληρώνω το 100% του κεφαλαίου και σβήνεται το σύνολο των προσαυξήσεων για την οποία δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση που «καίγεται» να μαζέψει χρήματα) άνοιξε το δρόμο για τον ΠΑΟΚ, ώστε να απαλλαχθεί μία και καλή από χρέη τα οποία τον ταλαιπωρούν εδώ και δέκα χρόνια.

Πώς όμως αντιλαμβανόμαστε εμείς την έννοια… «γλιτώνει από τα χρέη»;
Το 2006 ο ΠΑΟΚ γιόρταζε τα 80 του χρόνια. Εκείνες τις ημέρες της μεγάλης και ιστορικής γιορτής (παρουσία και του Οικουμενικού Πατριάρχη) που οργάνωσαν οι βετεράνοι του συλλόγου, αντί να επικρατεί… πανηγυρικό κλίμα, υπήρχε διάχυτη στην ατμόσφαιρα της πόλης μία μελαγχολία για το ότι η ΠΑΕ με τα τεράστια χρέη, οδηγούνταν στην καταστροφή. Τότε, δεν υπήρχε κανένα φως στο τούνελ… Αδιέξοδο επικρατούσε και ο ΠΑΟΚ που κέρδιζε συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την έχανε στα χαρτιά λόγω χρεών. Μετά θα ακολουθούσαν και άλλα….

Βεζυρτζής και Οικονομίδης ανέλαβαν προσωρινά να αποτρέψουν το μοιραίο και μετά ήρθε ο Ζαγοράκης. Με την δική του παρουσία και την συσπείρωση του κόσμου μπροστά στο όραμα που έδινε ένας ηγέτης, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε όρθιος και κατάφερε μάλιστα να προοδεύσει (Ας τα θυμίζουμε εμείς όλα αυτά, τώρα που όλοι και όλα απαξιώνονται στον ΠΑΟΚ). Λίγο μετά και επί Βρύζα, ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης, που τώρα θα ολοκληρώσει την προσπάθεια σωτηρίας!

Αυτό κερδίζει ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ. Την σωτηρία του (στο 100%) αν και πραγματικά πιστεύουμε, ότι αυτή η ομάδα, όπως τα κατάφερε τόσα χρόνια (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ) έτσι και τώρα θα έβρισκε λύση, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ομάδες. Σώζεται ο ΠΑΟΚ, αλλά ταυτόχρονα δείχνει ικανός να βάλει βάσεις για πολύ μεγαλύτερα πράγματα.  
Έμελε λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης που πλήρωσε και 20 εκατομμύρια για όσα δεν κατάφεραν να κάνουν και να πληρώσουν Ζαγοράκης και Βρύζας από το 2007 μέχρι το 2012, να είναι αυτός που τώρα έχει την χρυσή ευκαιρία να πληρώσει εφάπαξ 10,4 εκατομμύρια και αφού απαλλάξει την ΠΑΕ από το μεγάλο βραχνά, να βάλει τις βάσεις για πολλά περισσότερα έργα ανάπτυξης. Έργα κάθε είδους. Στο γήπεδο με τη δημιουργία καλύτερης ομάδας (ελπίζουμε σε ένα καθαρό ποδοσφαιρικό τοπίο) αλλά και λίγο έξω. Κυρίως με τις εγκαταστάσεις. Με την ανακατασκευή της Τούμπας και την δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου. Έργα που ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα μείνουν στην ιστορία.
Ο Σαββίδης (και καλά έκαναν πρόσφατα στην ΠΑΕ όταν θύμισαν τα 43 εκατομμύρια που έχει βάλει) ανέβασε τον πήχη κατά το 2012-2015, πλήρωσε χρέη της περιόδου 2007-2012 και τώρα είναι έτοιμος να πληρώσει και τα παλιά. Πάει για το απόλυτο δηλαδή!
Είναι έτοιμος ο Σαββίδης να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία  του ΠΑΟΚ. Και να είναι ένας από τους ελάχιστους ευεργέτες του συλλόγου, που δεν θα ξεχαστούν και στα 100 και στα 200 χρόνια του Δικεφάλου…  

Όπως διαβάσατε και νωρίτερα ο Γεωργιάδης έδωσε μία συνέντευξη και κατ’ αρχάς δείχνει αποφασισμένος να απευθύνεται και να ενημερώνει συχνά το κοινό του ΠΑΟΚ.
Από εκεί και πέρα ενώ δεν θέλει να πει οτιδήποτε άσχημο για την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και ότι βρήκε σε αγωνιστικό-τακτικό-ψυχολογικό επίπεδο, ή σε φυσική κατάσταση και επίπεδο σχέσεων εντός αποδυτηρίων (αρνήθηκε δύο-τρεις φορές να πει τι είδε, τι βρήκε και πολύ περισσότερο τι του έχουν πει οι παίκτες που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα…) απάντησε γι’ αυτά που δεν ήταν (κακώς για εκείνον) γνωστά. Όσα έγιναν από πέρυσι την Άνοιξη και μετά.
Για το πώς έμεινε στον ΠΑΟΚ (μια και κατηγορείται γι’ αυτό) είπε: «Ο Σαββίδης μου ανέθεσε μία συγκεκριμένη δουλειά, που δεν μπορώ να αποκαλύψω, αλλά θα φανεί σύντομα. Θα τα μάθετε. Όταν τελείωσα, του είπα ότι θέλω να είμαι μόνο προπονητής. Επειδή είχα δύο προτάσεις, ζήτησα να φύγω. Δεν μου το επέτρεψε ο Σαββίδης!»
Εδώ επάνω να θυμίσουμε ότι ο μεγαλομέτοχος (αυτός που νωρίτερα αναφέραμε ότι τείνει να γίνει ευεργέτης του ΠΑΟΚ) την περασμένη εβδομάδα έκανε κάτι που δεν έχει προηγούμενο και ενώ πάντα εμφανίζεται αυστηρός και επικριτικός με όλους τους συνεργάτες του, για τον Γ.Χ. εξέδωσε ανακοίνωση(!) και ανέφερε: «Ο Γεωργιάδης υπήρξε εξαρχής ένας από τους στενότερους συνεργάτες μου και του έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη για τις γνώσεις και την εντιμότητά του.
Θα έχει την πλήρη υποστήριξη από εμένα και τους συνεργάτες μου στον ΠΑΟΚ γιατί το αξίζει, για την αφοσίωση και την πίστη του στον ΠΑΟΚ και για το ότι δεν αρνήθηκε ποτέ να αναλάβει στα δύσκολα».
Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Γεωργιάδης (και παρά το ότι γι’ άλλη μία φορά θα διαχειριστεί ομάδα άλλου, σε περίοδο κρίσης και πλέι οφ με συνεχόμενους αγώνες) θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Δύο φορές τον ΠΑΟΚ, τον έβγαλε πρώτο. (Πέρυσι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι έκλεψαν τρεις βαθμούς από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ…) Φέτος ξεκίνησε νέα προσπάθεια, με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι ο πρώτος (και από τους μόνους) που τον πιστεύουν. Το θετικό για τον Γ.Χ. είναι ότι οι επόμενοι που τον πιστεύουν και εκτιμούν την δουλειά και τον χαρακτήρα του, είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Γιατί μετά τις περσινές πράξεις στο γήπεδο, ακολούθησαν και δηλώσεις για τον Γ.Χ. από Λίνο-Νάτχο-Τζαβέλλα-Βούκιτς-Κατσουράνη-Στοχ και άλλους.

Σύντομα θα φανεί τι θα γίνει και με τους φετινούς… Εντός και εκτός γηπέδου… Με κύριο στόχο βέβαια και κριτήριο για όλους (προπονητή και παίκτες) την πρωτιά στα πλέι οφ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: