Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Στο κόλπο η Λάρισα!!

Το δικαίωμα να κυνηγήσει την άνοδο κέρδισε η ΑΕΛ! Ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έμενε με ανατροπή στην τριάδα, οι «βυσσινί» αξιοποιούσαν το κάζο της Λαμίας και με διπλό στο Καυταντζόγλειο μπαίνουν πλέι-οφ!

Στο κόλπο η Λάρισα!
Κι όμως είναι ακόμα ζωντανή!

Στο «θρίλερ» της προτελευταίας αγωνιστικής της Football League, η Λάρισα δε βγήκε απλώς όρθια, αλλά και με το δικαίωμα να ορίζει εκείνη την τύχη της για το αν θα διεκδικήσει την άνοδο.

Παρόλο που η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου είχε καθαρίσει το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο (με τους Νεμπεγλέρα και Μπόγιοβιτς να έχουν γράψει το 2-0), τα νέα απ’ τα υπόλοιπα ματς της είχαν κόψει τα φτερά.

Κι αυτό διότι ο Ολυμπιακός Βόλου -παρόλο που ήταν πίσω στο σκορ στην έδρα του Εθνικού Σερρών κι έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από το 57’ λόγω αποβολής του Τριανταφυλλάκου- πέτυχε μεγάλη ανατροπή με γκολ των Διαμαντόπουλου και Μπεριάν (2-1) και κλείδωσε την παρουσία της στην τριάδα.

Την ίδια ώρα, δε, η Λαμία είχε διασπάσει το αμυντικό τείχος του Απόλλωνα Καλαμαριάς (με γκολάρα του Καμαρά) και φαινόταν ότι θα εξασφαλίσει κι εκείνη την παρουσία της στα πλέι-οφ. Ώσπου να εμφανιστεί σαν από μηχανής θεός -τόσο για τους Πόντιους, όσο και για τους Λαρισαίους- ο Φιγκερόα.

Ισοφαρίζοντας λοιπόν στο 86’, έδωσε πολύτιμο πόντο στην Καλαμαριά (1-1), που της επιτρέπει με νίκη στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Αγροτικό Αστέρα ν’ αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Μα κυρίως πάγωσε τη Λαμία. Κι αυτό διότι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη απέτυχε να πάρει την απαραίτητη νίκη (παρόλο που είχε ευκαιρίες και δοκάρι στο τέλος) και δεδομένου του ρεπό που έχει την τελευταία αγωνιστική, θα τρώει τα νύχια της παρακολουθώντας το Ηρακλής-Λάρισα.

Εκεί όπου θα στηρίζει τις ελπίδες της στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία δεν έχασε ούτε σήμερα φεύγοντας με το 1-1 (χάρη σε γκολ του Λουκίνα) απ’ την έδρα του Αγροτικού Αστέρα. Και θα εύχεται η Λάρισα να μην αξιοποιήσει την τελευταία μεγάλη της ευκαιρία και αναγκάζοντας τον «Γηραιό» στην πρώτη φετινή του ήττα, κλέψει εκείνη το εισιτήριο για τα πλέι-οφ.




Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή, 29/3 (15:00)

Παναχαϊκή-Χανιά
Καλλιθέα-ΑΕΚ
Άλιμος-Φωστήρας
Παναιγιάλειος-Ερμιονίδα
Επισκοπή-Απόλλων Σμύρνης
Ηρακλής Ψαχνών- Πανηλειακός (δεν ορίζεται)

Βόρειος όμιλος

Σάββατο, 28/3

Λαμία-Απόλλων 1926 1-1
(69’ Καμαρά - 86’ Φιγκερόα)

Λάρισα-Ζάκυνθος 2-0
(51’ Νεμπεγλέρας, 77’ Μπόγιοβιτς)

Αγροτικός Αστέρας-Ηρακλής 1-1
(59’ Πάτο - 77’ Λουκίνας)

Φωκικός-Τύρναβος 4-1
(30’ Γεωργουσόπουλος, 37’ Ζαχαρόπουλος, 68’ Πολυχρονάκης, 90’ πεν. Καλλέργης - 82’ Ποκόνγκ)

Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(40’ Λαμπάκης)

Εθνικός Σερρών-Ολυμπιακός Βόλου 1-2
(7’ Τσιλούλης - 68’ Διαμαντόπουλος, 80’ Μπεριάν)


Η τελευταία αγωνιστική (26η)

Νότιος όμιλος

Πανηλειακός-Καλλιθέα (δεν ορίζεται)
Αχαρναϊκός-Παναχαϊκή
ΑΕΚ-Άλιμος
Χανιά-Επισκοπή
Φωστήρας-Παναιγιάλειος
Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης

Ρεπό: Ηρακλής Ψαχνών


Βόρειος όμιλος

Απόλλων 1926-Αγροτικός Αστέρας
Αιγινιακός-Φωκικός
Ηρακλής-Λάρισα
Τύρναβος-Εθνικός Σερρών
Ζάκυνθος-Πιερικός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Βόλου

Ρεπό: Λαμία *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: