Οι... ενδεκαδάτοι
Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε τέσσερις παίκτες. Τον αρχηγό και χαφ, Γιάννη Μανιάτη, που θα επανέλθει στα γήπεδα από τον Σεπτέμβριο και μετά, τον Κώστα Μήτρογλου που μόνο σίγουρο δεν είναι πως θα μείνει και τον χρόνου, τον απαραίτητο Σιόβα και τον Φορτούνη που έχει κάνει μία πολύ καλή χρονιά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (αμυντικός και μέσος - γεννημένος το 1986 - φοράει το 2): Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του τα οποία είχε και φέτος εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για το κέντρο του Ολυμπιακού. Βασικός και... αναντικατάστατος για κάθε προπονητή που έχει περάσει και αρχηγός της ομάδας. Ο φετινός σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι την ΑΕΚ τον ανάγκασε να μπει χειρουργείο στην Ιταλία για να επιστρέψει στην δράση από τον Σεπτέμβριο και έπειτα. Στον Ολυμπιακό φέτος έχει 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις: 17 στην Λίγκα, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1 στο Γιουρόπα και 1 στο Κύπελλο. Αριθμεί 2 γκολ και 3 ασίστ σε 2.057 λεπτά συμμετοχής. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από το ρόστερ, εκτός και εάν υπάρξει κάποια εξαιρετική πρόταση από το εξωτερικό. Ως γνωστόν φέτος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αναβαθμισμένες αποδοχές.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (επιθετικός - γεννημένος το 1988, έχει το νούμερο 7): Η επιστροφή του από την Φούλαμ με την μορφή δανεισμού δημιούργησε ντελίριο ενθουσιασμού. Ο Μητρογκόλ δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος μετά τον τραυματισμό του, επιφέροντας και μία σχετική γκρίνια από την κερκίδα και ενώ έβγαλε και τραυματισμούς μέσα στην χρονιά. Παρόλα αυτά η αξία του Κώστα Μήτρογλου δεν γίνεται να αμφισβητηθεί. Τα δεδομένα για την υπόθεσή του τα έχετε διαβάσει πρώτοι στο Gazzetta.gr από την Πέμπτη. Η Φούλαμ επιζητά την μονιμοποίησή του στον Ολυμπιακό, με το μεγάλο... αγκάθι να είναι το οικονομικό της υπόθεσης. Και ο ίδιος ο Μήτρογλου θα ήθελε να μείνει, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο και απλό. Φέτος είχε 2.313 λεπτά παρουσίας, 20 ματς στην Λίγκα, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2 στο Γιουρόπα και 1 στο Κύπελλο. Σε 29 ματς είχε 16 γκολ και 1 ασίστ. Σκόραρε 13 φορές στο πρωτάθλημα, 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα. Μετά την θλάση που έπαθε πρόσφατα, υπήρξε υποτροπή σε αυτόν τον τραυματισμό του και αυτήν την στιγμή είναι εκτός δράσης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ (αριστερός στόπερ - 1988 - 23): Την τελευταία διετία ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Ήταν ένας ακόμα αμυντικός της ομάδας (μετά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που είχε χτυπήσει σοβαρά με την Εθνική) που τραυματίστηκε σοβαρά (σε προπόνηση του Ολυμπιακού) και ενώ είχε και άλλους τραυματισμούς στην προσπάθειά του να επιστρέψει, βγάζοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα. Παραμένει ένας εκ των πιο αξιόπιστων σέντερ μπακ της ομάδας παρότι η συνεργασία που είχε με τον Φελίπε Σαντάνα στο κέντρο της άμυνας δεν αποδείχθηκε καθόλου καλή. Δείχνει πάντως να έχει ξαναβρεί τον εαυτό του και να βελτιώνεται διαρκώς. Βασικό στέλεχος της ομάδας που επίσης δεν φεύγει. Έκανε 15 παιχνίδια στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο, 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα: σύνολο 23 (και 1847 λεπτά παρουσίας).
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ (μεσοεπιθετικός - 1992 - 25): Από εκεί που ο Μίτσελ τον έθεσε εκτός των πλάνων για το Τσάμπιονς Λιγκ και για ένα διάστημα δεν έπαιρνε ευκαιρίες, εξελίχθηκε μέσα στην χρονιά σε ένα μεγάλο επιθετικό και δημιουργικό όπλο του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Φορτούνης είτε ως επιτελικός χαφ, που μαθαίνει δίπλα στον... καλύτερο, τον Τσόρι Ντομίνγκες, είτε ως εσωτερικό χαφ και είτε ως εξτρέμ έχει βοηθήσει αισθητά τον Ολυμπιακό, δείχνοντας το μεγάλο και πλούσιο ταλέντο του. Δεν τίθεται φυσικά θέμα για το μέλλον του καθώς υπολογίζεται και πολύ μάλιστα. Έχει φέτος 19 αγώνες στην Σούπερ Λιγκ, 7 στο Κύπελλο και 2 στο Γιουρόπα. Μετράει 7 τέρματα (σ.σ. 5 στην Λίγκα και 2 στο Κύπελλο) και 4 ασίστ σε 1.294 λεπτά συμμετοχής.
Άλλοι αβέβαιοι και άλλοι... φευγάτοι
Τα πράγματα δείχνουν αλλά και είναι πολύ ζόρικα για τους Διαμαντάκο, Αυλωνίτη και Μπουχαλάκη ενώ εξακολουθεί να είναι αβέβαιο το τι θα συμβεί με τον Γιαννιώτη. Οι Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης είναι πιο κοντά στην έξοδο από ποτέ ενώ η τύχη του Αυλωνίτη θα κριθεί ανάλογα με τον αριθμό των στόπερ που θα διαμορφωθεί έπειτα από τις νέες προσθήκες. Επίσης η υπόθεση του Γιαννιώτη συνδέεται με εκείνη του Μέγιερι. Ως προς τον Γιαννούλη με βάση την φετινή του εικόνα επίσης είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι και αυτός σε καθεστώς αβεβαιότητας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ (επιθετικός - 1993 - 17): Ξεκίνησε την σεζόν σαν βασικός, βάζοντας και γκολ και μετά... εξανεμίστηκε. Ούτε ο Μίτσελ του έδωσε τις ανάλογες ευκαιρίες αλλά ούτε και ο Περέιρα. Εδώ και καιρό ψάχνεται για να βρει ομάδα στο εξωτερικό και κυρίως στην Ιταλία, κάτι λογικό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρνηθεί τον Γενάρη να τον παραχωρήσουν παρά τις έξι προσφορές που είχαν από Ευρώπη. Τελικώς όμως φαίνεται ότι προς τα εκεί πάει το πράγμα. Στην Σούπερ Λιγκ είχε 8 αγώνες με 2 γκολ, στο Κύπελλο 6 με άλλα 2 και είχε και 2 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήτοι 16 αγώνες, 4 τέρματα και 2 ασίστ σε μόλις 837 λεπτά. Από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να συνεχίσει.
ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ (δεξιός στόπερ - γεννηθείς το 1990 και έχει το νούμερο 24): Και μεγάλη προσπάθεια έκανε και σημαντική βελτίωση έδειξε μέσα στην χρονιά. Ειδικά στο χρονικό σημείο όπου η άμυνα του Ολυμπιακού είχε πολλά προβλήματα επί Περέιρα ήταν ο μόνος που ξεχώριζε για την σταθερότητα και την αξιοπιστία του. Ο Πορτογάλος όμως δεν τον πίστεψε και φαίνεται να μην τον πιστεύει τόσο. Το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο και δύσκολο για τον Αυλωνίτη, που σημειωτέον πέρυσι είχε μείνει στο... τσακ στο ρόστερ μετά τις αποχωρήσεις στόπερ όπως οι Μανωλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Έχει 16 συμμετοχές στην Λίγκα, 3 στο Κύπελλο και 2 τέρματα και 1 ασίστ (σ.σ. σε 1.582 λεπτά συμμετοχής). Είναι σε μειονεκτική θέση για το καλοκαίρι.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (αριστερό μπακ - γεννημένος το 1987 και φοράει το νούμερο 20): Ο Ολυμπιακός τον έκλεισε ως ένα πολύ καλό back up του Αρτούρ Μαζουάκου. Είχε προσδοκίες και αξιώσεις για εκείνον αλλά δεν έμελλε να τις δικαιώσει ποτέ μέσα στην σεζόν. Συμμετοχές είχε πάντως: 8 στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο, 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα. Είχε και 3 ασίστ σε 1.156 λεπτά. Είναι δύσκολο να μείνει.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ (μέσος - 1993 - νούμερο 18): Το καλοκαίρι έμοιζε να είναι το... πουλέν του Μίτσελ. Ένας από τους Έλληνες παίκτες που είχε ξεχωρίσει (σ.σ. μαζί με τον Διαμαντάκο και άλλους). Στην πορεία αυτό χάθηκε. Έσβησε... Έχει 8 αγώνες στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο και 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ με 2 γκολ, 4 ασίστ και 753 λεπτά. Πολύ δύσκολο να διατηρήσει θέση στο ρόστερ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ (τερματοφύλακας - 1992 - έχει το 22): Με μία συμμετοχή φέτος στο Κύπελλο ο Γιαννιώτης απολαμβάνει της εκτίμησης των ανθρώπων του Ολυμπιακού για το ταλέντο του και τις επιδεξιότητές του. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν θα μείνει του χρόνου στην ομάδα ή κατά πόσον θα δοθεί ξανά δανεικός. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις γύρω από το συμβόλαιο του Μέγιερι, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα κρατήσουν λογικά τους μικρούς Χουτεσιώτη και Στρέζο αλλά μόνο βέβαιο δεν είναι πως θα θέλουν να συνεχίσουν με πέντε γκολκίπερ στο ρόστερ.
Οι μικροί του ρόστερ
ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΣ (αμυντικός - 1995 - νούμερο 29): Με ατζέντη και... δάσκαλο τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ο Βούρος είτε ως στόπερ είτε ως ακραίος μπακ έχει ξεχωρίσει από τους μικρούς. Θα είναι... έγκλημα εάν δεν συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό με στόχο την καθιέρωσή του μία ημέρα. Ο νεαρός Μυτιληνιός άσος έχει παίξει 6 ματς φέτος και 463 λεπτά. Έχει 5 συμμετοχές στο Κύπελλο και μία στην Σούπερ Λιγκ.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ (τερματοφύλακας - γεννημένος το 1994 και έχει το 33): Έχει κάνει τρομερή δουλειά από πέρυσι και πολύ μεγάλα βήματα προόδου και ας μην έπαιξε φέτος καθόλου στην πρώτη ομάδα. Ψηλός, δυναμικός με καλές επεμβάσεις και εξόδους έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει και να πάρει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Ο Χουτεσιώτης μετά τους Ρομπέρτο και Μέγιερι είναι ότι καλύτερο έχει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο κίπερ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΕΖΟΣ (γκολκίπερ - γεννηθείς το 1995 και φοράει το 72): Καμία συμμετοχή και για τον νεαρό Στρέζο φέτος κάτω από τα γκολπόστ. Και αυτός έχει προσόντα και ικανότητες. Στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν και θα τον στηρίξουν. Και αυτός έβγαλε φέτος πρόβλημα τραυματισμού.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΛΙΑΚΑΣ (μέσος - 1996 - φοράει το 34): Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις σε κέντρο και επίθεση ενώ έχει την ικανότητα να καλύψει όλη την δεξιά πλευρά, έχοντας παίξει δεξί μπακ, έξω δεξιά στον άξονα αλλά και δεξί εξτρέμ. Επί Μίτσελ πήρε παιχνίδια στα πόδια του. Φέτος αυτό συνέβη σε σαφώς πιο μικρό βαθμό. Για την ακρίβεια είχε 1 συμμετοχή στο Κύπελλο με 23 λεπτά. Δεν είναι διόλου σίγουρο πως θα είναι και του χρόνου στην ομάδα.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΤΟΥΣΙΑΔΗΣ (αμυντικός που παίζει και στο κέντρο της οπισθοφυλακής και αριστερά - 1996 - έχει το 67): Δεν έπαιξε καθόλου φέτος στην πρώτη ομάδα. Έχει δοκιμαστεί όμως σε συνθήκες αγώνων 1ης ομάδας. Δεν είναι ένας αμυντικός που περνάει απαρατήρητος όμως θέλει ακόμα αρκετή χρονιά. Είναι βέβαια πιο μικρός από άλλα παιδιά. Και γι' αυτό τίποτα δεν είναι δεδομένο για του χρόνου.
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ (επιθετικός - 1996 - 28): Όταν ο Μίτσελ τον έβαζε αλλαγή στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ ο πιτσιρικάς Βέργος -που ξεκίνησε τον αθλητισμό παίζοντας χάντμπολ για να μεταπηδήσει στην μπάλα- έγινε σημείο αναφοράς σε πολλά media στο εξωτερικό. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός. Ο Βέργος πήγε στην προετοιμασία του καλοκαιριού που μας πέρασε, είχε ατυχίες με τραυματισμούς, πάλεψε αρκετά αλλά δεν πήρε τον αριθμό των παιχνιδιών που θα ήλπιζε και θα ήθελε για φέτος. Με την πρώτη ομάδα φέτος μέτρησε 42 λεπτά συμμετοχής σε 3 ματς στο Κύπελλο. Είχε 1 ασίστ. Η Άντερλεχτ επεδίωξε να τον κάνει δικό της με τον Ολυμπιακό να βάζει stop όμως ο Βέργος έχει μεγάλη πέραση σε Βέλγιο και Ολλανδία. Δεν αποκλείεται να βρεθεί και αυτός σε ομάδα του εξωτερικού το καλοκαίρι, ακολουθώντας τον δρόμο του Ιωαννίδη και άλλων παιδιών από τους Νέους του Ολυμπιακού που δοκίμασαν εκεί τις δυνάμεις τους.
Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε τέσσερις παίκτες. Τον αρχηγό και χαφ, Γιάννη Μανιάτη, που θα επανέλθει στα γήπεδα από τον Σεπτέμβριο και μετά, τον Κώστα Μήτρογλου που μόνο σίγουρο δεν είναι πως θα μείνει και τον χρόνου, τον απαραίτητο Σιόβα και τον Φορτούνη που έχει κάνει μία πολύ καλή χρονιά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (αμυντικός και μέσος - γεννημένος το 1986 - φοράει το 2): Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του τα οποία είχε και φέτος εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για το κέντρο του Ολυμπιακού. Βασικός και... αναντικατάστατος για κάθε προπονητή που έχει περάσει και αρχηγός της ομάδας. Ο φετινός σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι την ΑΕΚ τον ανάγκασε να μπει χειρουργείο στην Ιταλία για να επιστρέψει στην δράση από τον Σεπτέμβριο και έπειτα. Στον Ολυμπιακό φέτος έχει 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις: 17 στην Λίγκα, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1 στο Γιουρόπα και 1 στο Κύπελλο. Αριθμεί 2 γκολ και 3 ασίστ σε 2.057 λεπτά συμμετοχής. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από το ρόστερ, εκτός και εάν υπάρξει κάποια εξαιρετική πρόταση από το εξωτερικό. Ως γνωστόν φέτος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αναβαθμισμένες αποδοχές.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (επιθετικός - γεννημένος το 1988, έχει το νούμερο 7): Η επιστροφή του από την Φούλαμ με την μορφή δανεισμού δημιούργησε ντελίριο ενθουσιασμού. Ο Μητρογκόλ δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος μετά τον τραυματισμό του, επιφέροντας και μία σχετική γκρίνια από την κερκίδα και ενώ έβγαλε και τραυματισμούς μέσα στην χρονιά. Παρόλα αυτά η αξία του Κώστα Μήτρογλου δεν γίνεται να αμφισβητηθεί. Τα δεδομένα για την υπόθεσή του τα έχετε διαβάσει πρώτοι στο Gazzetta.gr από την Πέμπτη. Η Φούλαμ επιζητά την μονιμοποίησή του στον Ολυμπιακό, με το μεγάλο... αγκάθι να είναι το οικονομικό της υπόθεσης. Και ο ίδιος ο Μήτρογλου θα ήθελε να μείνει, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο και απλό. Φέτος είχε 2.313 λεπτά παρουσίας, 20 ματς στην Λίγκα, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2 στο Γιουρόπα και 1 στο Κύπελλο. Σε 29 ματς είχε 16 γκολ και 1 ασίστ. Σκόραρε 13 φορές στο πρωτάθλημα, 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα. Μετά την θλάση που έπαθε πρόσφατα, υπήρξε υποτροπή σε αυτόν τον τραυματισμό του και αυτήν την στιγμή είναι εκτός δράσης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ (αριστερός στόπερ - 1988 - 23): Την τελευταία διετία ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Ήταν ένας ακόμα αμυντικός της ομάδας (μετά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που είχε χτυπήσει σοβαρά με την Εθνική) που τραυματίστηκε σοβαρά (σε προπόνηση του Ολυμπιακού) και ενώ είχε και άλλους τραυματισμούς στην προσπάθειά του να επιστρέψει, βγάζοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα. Παραμένει ένας εκ των πιο αξιόπιστων σέντερ μπακ της ομάδας παρότι η συνεργασία που είχε με τον Φελίπε Σαντάνα στο κέντρο της άμυνας δεν αποδείχθηκε καθόλου καλή. Δείχνει πάντως να έχει ξαναβρεί τον εαυτό του και να βελτιώνεται διαρκώς. Βασικό στέλεχος της ομάδας που επίσης δεν φεύγει. Έκανε 15 παιχνίδια στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο, 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα: σύνολο 23 (και 1847 λεπτά παρουσίας).
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ (μεσοεπιθετικός - 1992 - 25): Από εκεί που ο Μίτσελ τον έθεσε εκτός των πλάνων για το Τσάμπιονς Λιγκ και για ένα διάστημα δεν έπαιρνε ευκαιρίες, εξελίχθηκε μέσα στην χρονιά σε ένα μεγάλο επιθετικό και δημιουργικό όπλο του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Φορτούνης είτε ως επιτελικός χαφ, που μαθαίνει δίπλα στον... καλύτερο, τον Τσόρι Ντομίνγκες, είτε ως εσωτερικό χαφ και είτε ως εξτρέμ έχει βοηθήσει αισθητά τον Ολυμπιακό, δείχνοντας το μεγάλο και πλούσιο ταλέντο του. Δεν τίθεται φυσικά θέμα για το μέλλον του καθώς υπολογίζεται και πολύ μάλιστα. Έχει φέτος 19 αγώνες στην Σούπερ Λιγκ, 7 στο Κύπελλο και 2 στο Γιουρόπα. Μετράει 7 τέρματα (σ.σ. 5 στην Λίγκα και 2 στο Κύπελλο) και 4 ασίστ σε 1.294 λεπτά συμμετοχής.
Άλλοι αβέβαιοι και άλλοι... φευγάτοι
Τα πράγματα δείχνουν αλλά και είναι πολύ ζόρικα για τους Διαμαντάκο, Αυλωνίτη και Μπουχαλάκη ενώ εξακολουθεί να είναι αβέβαιο το τι θα συμβεί με τον Γιαννιώτη. Οι Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης είναι πιο κοντά στην έξοδο από ποτέ ενώ η τύχη του Αυλωνίτη θα κριθεί ανάλογα με τον αριθμό των στόπερ που θα διαμορφωθεί έπειτα από τις νέες προσθήκες. Επίσης η υπόθεση του Γιαννιώτη συνδέεται με εκείνη του Μέγιερι. Ως προς τον Γιαννούλη με βάση την φετινή του εικόνα επίσης είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι και αυτός σε καθεστώς αβεβαιότητας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ (επιθετικός - 1993 - 17): Ξεκίνησε την σεζόν σαν βασικός, βάζοντας και γκολ και μετά... εξανεμίστηκε. Ούτε ο Μίτσελ του έδωσε τις ανάλογες ευκαιρίες αλλά ούτε και ο Περέιρα. Εδώ και καιρό ψάχνεται για να βρει ομάδα στο εξωτερικό και κυρίως στην Ιταλία, κάτι λογικό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρνηθεί τον Γενάρη να τον παραχωρήσουν παρά τις έξι προσφορές που είχαν από Ευρώπη. Τελικώς όμως φαίνεται ότι προς τα εκεί πάει το πράγμα. Στην Σούπερ Λιγκ είχε 8 αγώνες με 2 γκολ, στο Κύπελλο 6 με άλλα 2 και είχε και 2 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήτοι 16 αγώνες, 4 τέρματα και 2 ασίστ σε μόλις 837 λεπτά. Από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να συνεχίσει.
ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ (δεξιός στόπερ - γεννηθείς το 1990 και έχει το νούμερο 24): Και μεγάλη προσπάθεια έκανε και σημαντική βελτίωση έδειξε μέσα στην χρονιά. Ειδικά στο χρονικό σημείο όπου η άμυνα του Ολυμπιακού είχε πολλά προβλήματα επί Περέιρα ήταν ο μόνος που ξεχώριζε για την σταθερότητα και την αξιοπιστία του. Ο Πορτογάλος όμως δεν τον πίστεψε και φαίνεται να μην τον πιστεύει τόσο. Το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο και δύσκολο για τον Αυλωνίτη, που σημειωτέον πέρυσι είχε μείνει στο... τσακ στο ρόστερ μετά τις αποχωρήσεις στόπερ όπως οι Μανωλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Έχει 16 συμμετοχές στην Λίγκα, 3 στο Κύπελλο και 2 τέρματα και 1 ασίστ (σ.σ. σε 1.582 λεπτά συμμετοχής). Είναι σε μειονεκτική θέση για το καλοκαίρι.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (αριστερό μπακ - γεννημένος το 1987 και φοράει το νούμερο 20): Ο Ολυμπιακός τον έκλεισε ως ένα πολύ καλό back up του Αρτούρ Μαζουάκου. Είχε προσδοκίες και αξιώσεις για εκείνον αλλά δεν έμελλε να τις δικαιώσει ποτέ μέσα στην σεζόν. Συμμετοχές είχε πάντως: 8 στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο, 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 1 στο Γιουρόπα. Είχε και 3 ασίστ σε 1.156 λεπτά. Είναι δύσκολο να μείνει.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ (μέσος - 1993 - νούμερο 18): Το καλοκαίρι έμοιζε να είναι το... πουλέν του Μίτσελ. Ένας από τους Έλληνες παίκτες που είχε ξεχωρίσει (σ.σ. μαζί με τον Διαμαντάκο και άλλους). Στην πορεία αυτό χάθηκε. Έσβησε... Έχει 8 αγώνες στην Λίγκα, 5 στο Κύπελλο και 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ με 2 γκολ, 4 ασίστ και 753 λεπτά. Πολύ δύσκολο να διατηρήσει θέση στο ρόστερ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ (τερματοφύλακας - 1992 - έχει το 22): Με μία συμμετοχή φέτος στο Κύπελλο ο Γιαννιώτης απολαμβάνει της εκτίμησης των ανθρώπων του Ολυμπιακού για το ταλέντο του και τις επιδεξιότητές του. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν θα μείνει του χρόνου στην ομάδα ή κατά πόσον θα δοθεί ξανά δανεικός. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις γύρω από το συμβόλαιο του Μέγιερι, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα κρατήσουν λογικά τους μικρούς Χουτεσιώτη και Στρέζο αλλά μόνο βέβαιο δεν είναι πως θα θέλουν να συνεχίσουν με πέντε γκολκίπερ στο ρόστερ.
Οι μικροί του ρόστερ
ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΣ (αμυντικός - 1995 - νούμερο 29): Με ατζέντη και... δάσκαλο τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ο Βούρος είτε ως στόπερ είτε ως ακραίος μπακ έχει ξεχωρίσει από τους μικρούς. Θα είναι... έγκλημα εάν δεν συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό με στόχο την καθιέρωσή του μία ημέρα. Ο νεαρός Μυτιληνιός άσος έχει παίξει 6 ματς φέτος και 463 λεπτά. Έχει 5 συμμετοχές στο Κύπελλο και μία στην Σούπερ Λιγκ.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ (τερματοφύλακας - γεννημένος το 1994 και έχει το 33): Έχει κάνει τρομερή δουλειά από πέρυσι και πολύ μεγάλα βήματα προόδου και ας μην έπαιξε φέτος καθόλου στην πρώτη ομάδα. Ψηλός, δυναμικός με καλές επεμβάσεις και εξόδους έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει και να πάρει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Ο Χουτεσιώτης μετά τους Ρομπέρτο και Μέγιερι είναι ότι καλύτερο έχει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο κίπερ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΕΖΟΣ (γκολκίπερ - γεννηθείς το 1995 και φοράει το 72): Καμία συμμετοχή και για τον νεαρό Στρέζο φέτος κάτω από τα γκολπόστ. Και αυτός έχει προσόντα και ικανότητες. Στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν και θα τον στηρίξουν. Και αυτός έβγαλε φέτος πρόβλημα τραυματισμού.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΛΙΑΚΑΣ (μέσος - 1996 - φοράει το 34): Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις σε κέντρο και επίθεση ενώ έχει την ικανότητα να καλύψει όλη την δεξιά πλευρά, έχοντας παίξει δεξί μπακ, έξω δεξιά στον άξονα αλλά και δεξί εξτρέμ. Επί Μίτσελ πήρε παιχνίδια στα πόδια του. Φέτος αυτό συνέβη σε σαφώς πιο μικρό βαθμό. Για την ακρίβεια είχε 1 συμμετοχή στο Κύπελλο με 23 λεπτά. Δεν είναι διόλου σίγουρο πως θα είναι και του χρόνου στην ομάδα.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΤΟΥΣΙΑΔΗΣ (αμυντικός που παίζει και στο κέντρο της οπισθοφυλακής και αριστερά - 1996 - έχει το 67): Δεν έπαιξε καθόλου φέτος στην πρώτη ομάδα. Έχει δοκιμαστεί όμως σε συνθήκες αγώνων 1ης ομάδας. Δεν είναι ένας αμυντικός που περνάει απαρατήρητος όμως θέλει ακόμα αρκετή χρονιά. Είναι βέβαια πιο μικρός από άλλα παιδιά. Και γι' αυτό τίποτα δεν είναι δεδομένο για του χρόνου.
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ (επιθετικός - 1996 - 28): Όταν ο Μίτσελ τον έβαζε αλλαγή στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ ο πιτσιρικάς Βέργος -που ξεκίνησε τον αθλητισμό παίζοντας χάντμπολ για να μεταπηδήσει στην μπάλα- έγινε σημείο αναφοράς σε πολλά media στο εξωτερικό. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός. Ο Βέργος πήγε στην προετοιμασία του καλοκαιριού που μας πέρασε, είχε ατυχίες με τραυματισμούς, πάλεψε αρκετά αλλά δεν πήρε τον αριθμό των παιχνιδιών που θα ήλπιζε και θα ήθελε για φέτος. Με την πρώτη ομάδα φέτος μέτρησε 42 λεπτά συμμετοχής σε 3 ματς στο Κύπελλο. Είχε 1 ασίστ. Η Άντερλεχτ επεδίωξε να τον κάνει δικό της με τον Ολυμπιακό να βάζει stop όμως ο Βέργος έχει μεγάλη πέραση σε Βέλγιο και Ολλανδία. Δεν αποκλείεται να βρεθεί και αυτός σε ομάδα του εξωτερικού το καλοκαίρι, ακολουθώντας τον δρόμο του Ιωαννίδη και άλλων παιδιών από τους Νέους του Ολυμπιακού που δοκίμασαν εκεί τις δυνάμεις τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου