Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Λιούις… παντός καιρού!!

Ούτε η βροχή, ούτε κανένας αντίπαλος… Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position για το Grand Prix της Μαλαισίας με τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari να χώνεται ανάμεσα στις δύο Mercedes.

Λιούις… παντός καιρού

Μάλιστα είναι διπλά κερδισμένος, αφού ο Νίκο Ρόσμπεργκ εμφανώς επηρεασμένος από τις καιρικές συνθήκες (άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση η Q3) έμεινε τρίτος, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari να μπαίνει «σφήνα» στις δύο Mercedes και να αρχίζει η «σκουντερία» μετά από δύο χρόνια από την πρώτη γραμμή του Grid. Tην πεντάδα συμπλήρωσαν οι δύο Red Bull των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ντάνιιλ Κβίατ.

inner

Ο μεγάλος άτυχος των κατατακτήριων ήταν ο εξαιρετικός στις ελεύθερες δοκιμές Κίμι Ραϊκόνεν, που βγήκε στην πίστα όταν ξέσπασε η δυνατή βροχή και έχοντας τον ενδέκατο χρόνο δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα για να συνεχίσει στο Q3. Οι δύο McLaren Honda, των Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον, έμειναν πρόωρα, από την Q1, εκτός διεκδίκησης ενός καλύτερου πλασαρίσματος.

Μόνο η Manor του Ρομπέρτο Μέχρι βγήκε στην πίστα, αλλά ο χρόνος που έκανε δεν ήταν ο απαιτούμενος για να προσμετρηθεί, όπως και του ομόσταβλού του Γουίλ Στίβενς που είχε προβλήματα με την πίεση στα καύσιμα και δεν έτρεξε καν. Παρότι αμφότεροι δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο, οι αγωνοδίκες τούς έδωσαν τη δυνατότητα να τρέξουν.

Εξάλλου, ποινή δύο θέσεων επιβλήθηκε στον Ρομάν Γκροζάν (Lotus) για παράβαση στο pitlane κι έτσι θα αρχίσει από τη δάκετη θέση.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: