Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

The good, the bad and... Harry Kane!! (vid)

Το γεγονός πως ο Χάρι Κέιν σκόραρε στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα Ανδρών της Αγγλίας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι λαμπρή η καριέρα του με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Κώστας Ζάλιαρης θυμάται στο FourFourTwo του gazzetta.gr παραδείγματα επιθετικών των «τριών λιονταριών» που είχαν ανάλογη συνέχεια με την πρώτη εμφάνιση και άλλων που... έμειναν εκεί
Αν πει κάποιος ότι δεν απολαμβάνει τον Χάρι Κέιν στην Πρέμιερ Λιγκ και δεν χάρηκε που δημιουργήθηκε ακόμα μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία με το γκολ που πέτυχε έπειτα από μόλις 79 δευτερόλεπτα στο ντεμπούτο του με το τμήμα Ανδρών της εθνικής ομάδας, θα ήταν ψεύτης.
Ο μόλις 21 έτους ποδοσφαιριστής που στο κορυφαίο πρωτάθλημα έχει κάνει άπαντες να τον παρακολουθούν λέγοντας πως «αυτός είναι η μεγάλη αποκάλυψη» και να σκέφτονται πόσα πράγματα μπορεί να κάνει στο μέλλον, βλέπει τα πάντα να τους έρχονται... δεξιά τη φετινή σεζόν.
Το γκολ με το οποίο συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα Ανδρών της Αγγλίας προετοιμάζει το κοινό των «τριών λιονταριών» για ανάλογη και καλύτερη συνέχεια, όμως, δεν έγινε με όλους το ίδιο...
Υπάρχουν αυτοί που από το... καλησπέρα έδειξαν ότι θα τιμούσαν και με το παραπάνω το εθνόσημο, αλλά υπήρξαν και αυτοί που έχουν να θυμούνται απλά το ντεμπούτο τους.
The good ones...
Άλαν Σίρερ (Αγγλία – Γαλλία, 1992)
Ο θρύλος της Νιούκαστλ, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο σε φιλική αναμέτρηση με τη Γαλλία, το 1992, όταν ακόμα σε συλλογικό επίπεδο αγωνιζόταν για λογαριασμό της Σαουθάμπτον. Ήταν το πρώτο του από τα 30 τέρματα που πέτυχε συνολικά με τα «τρία λιοντάρια». Το γκολ του απέναντι στους «τρικολόρ» με γύρισμα του κορμιού του μέσα στην περιοχή και δυνατό σουτ, συνέβαλε στη νίκη της Αγγλίας επί των φαβορί για το Euro εκείνης της χρονιάς.
Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (Αγγλία – Σκοτία, 1958)
Ακόμα δύο γκολ λείπουν για τον Γουέιν Ρούνεϊ ώστε να φτάσει στα 49 του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και να αναρριχηθεί στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η εμβληματική μορφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση σε παιχνίδι απέναντι στη Σκωτία, με πανέμορφο βολέ από σέντρα του Φίνεϊ. Το τελικό σκορ για τα «τρία λιοντάρια» σ' εκείνο το παιχνίδι ήταν 4-0. Εν συνεχεία, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο παιχνίδι του με την εθνική ομάδα, σε νίκη με σκορ 2-1 επί της Πορτογαλίας! Όπως ξεκίνησε, συνέχισε και η ιστορία του ονόματός του, φανερώνει πολλά...
Γκλεν Χοντλ (Αγγλία – Βουλγαρία, 1979)
Ένας από τους πιο πετυχημένους Άγγλους ποδοσφαιριστές με εκπληκτική παρουσία στην εθνική ομάδα της χώρας. Σκόραρε κι εκείνος στο ντεμπούτο του στο παλιό «Γουέμπλεϊ», σε παιχνίδι απέναντι στη Βουλγαρσία. Το γκολ που πέτυχε με μονοκόματο βολέ ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και... σήμα κατατεθέν του Χοντλ.
The bad ones...
Φράνσις Τζέφερς (Αγγλία – Αυστραλία, 2003)
Από το παιχνίδι περισσότερο θυμάται ο κόσμος την ντροπιαστική ήττα με σκορ 3-1 για την Αγγλία και το γεγονός πως ο Γουέιν Ρούνεϊ έγινε ο νεότερος που έχει αγωνιστεί ποτέ με την εθνική ομάδα σε ηλικία 17 ετών και 111 ημερών. Ήταν το παιχνίδι στο οποίο ο Φράνσις Τζέφερς πραγματοποίησε τη μοναδική του εμφάνιση με τη φανέλα με το εθνόσημο και σκόραρε, με το γκολ του, όμως, απλά να μειώνει στο σκορ και να μη χαρίζει απολύτως τίποτα στα «τρία λιοντάρια».
Ντέιβιντ Νιούτζεντ (Αγγλία – Ανδόρρα, 2007)
Ο άσος της Λέστερ με την πρώτη του – και μοναδική – συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, πέτυχε και γκολ. Επί εποχής Στιβ ΜακΚλάρεν στον πάγκο, ο Νιούτζεντ σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του παιχνιδιού απέναντι στην Ανδόρρα, παίρνοντας το ριμπάουντ από ασταθή απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ σε σουτ του Ζερμέν Ντεφό.
Κίεραν Ρίτσαρντσον (Αγγλία – ΗΠΑ, 2005)
Δύο γκολ με την πρώτη του εμφάνιση στα «τρία λιοντάρια» πέτυχε ο Κίεραν Ρίτσαρντσον! Ιδανικό ντεμπούτο, στέλνοντας αρχικά τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι εν συνεχεία πλασάροντας σωστά από πάσα του Άσλεϊ Κόουλ. Παρά την εκπληκτική του πρώτη εμφάνιση, δεν βρέθηκε ποτέ ξανά στο αρχικό σχήμα της εθνικής ομάδας...
And of course, Harry Kane...




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: