Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Χάρι Κέιν ή αλλιώς… Λούκι Λουκ!!

Ο Λούκι Λούκ πυροβολούσε πιο γρήγορα από τη σκιά του… Ο Χάρι Κέιν «πυροβόλησε» στα 79 δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο παιχνίδι Αγγλίας-Λιθουανίας και στο ντεμπούτο του έγραψε ιστορία…

Χάρι Κέιν ή αλλιώς… Λούκι Λουκ!

Δεν έχει καν συμπληρώσει τα 22 του χρόνια και ο Άγγλος επιθετικός της Τότεναμ είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο «καυτό» κυκλοφορεί στο Νησί. Στην πρώτη του «γεμάτη» χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ, απλώς είναι απολαυστικός. Με 19 γκολ σε 26 συμμετοχές, μοιράζεται την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς με τον Ντιέγκο Κόστα της Τσέλσι, ενώ συνολικά έχει 29 τέρματα σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους «σπερς».

Το βράδυ της 27ης Μαρτίου 2015, άλλο ένα όνειρο του Χάρι Κέιν έμελλε να γίνει πραγματικότητα. Το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας συνοδεύτηκε από γκολ, κάτι που συνέβη, μάλιστα, στα 79 δευτερόλεπτα και στην τρίτη του επαφή με τη μπάλα, μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Η επίδοση αυτή είναι η τρίτη γρηγορότερη για Άγγλο παίκτη στο ντεμπούτο με τα «λιοντάρια».

inner

Ο πιο γρήγορος όλων των εποχών παραμένει ο Μπιλ Νίκολσον. Στο ντεμπούτο του στις 19 Μαΐου 1951 με αντίπαλο την Πορτογαλία στο «Γκούντισον Παρκ», ο «θρύλος» της Τότεναμ σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στα 19(!) δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα, που έληξε 5-2 υπέρ των Άγγλων. Αυτή, όμως, ήταν και η μοναδική συμμετοχή του με την εθνική ομάδα.

Το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ Άγγλου διεθνή στο ντεμπούτο του, ανήκει στον Τζακ Κοκ σε παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία στις 25 Οκτωβρίου 1919 στο «Γουίντσορ Παρκ». Και αυτός βρισκόταν στη βασική ενδεκάδα των «λιονταριών» και σκόραρε στα 30 δευτερόλεπτα, μετά τη σέντρα της αναμέτρησης, που έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1. Επίσης, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού είχε όλες κι όλες δύο συμμετοχές, που συνοδεύτηκαν από ισάριθμα τέρματα.

Ο Χάρι Κέιν μοιάζει να είναι κάτι… άλλο και αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να αφήσει εποχή στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Νέος είναι, ταλέντο έχει και το μέλλον του ανήκει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: