Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

«Θωρακισμένη» για την Αγια-Σοφιά!!

Από θέση ισχύος, μετά και την απόρριψη από το ΣτΕ της προσφυγής Δήμου και πολιτών για τη συνταγματικότητα του νόμου για την «Αγια-Σοφιά» θα πάει η ΑΕΚ στο ραντεβού της Δευτέρας.Πότε αρχίζουν τα έργα.

«Θωρακισμένη» για την Αγια-Σοφιά
Μια μεγάλη νίκη στον «αγώνα» της για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια πέτυχε χθες η ΑΕΚ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε (ομόφωνα, κατά πληροφορίες) την προσφυγή που είχαν καταθέσει ο Δήμος και 17 πολίτες ζητώντας την κατάργηση του νόμου για την «Αγια-Σοφιά». Έτσι τα 2,6 στρέμματα που είχαν παραχωρηθεί στην «Ένωση» για το γήπεδό της, δεν θα… επιστραφούν παρά τους ισχυρισμούς των προσφυγόντων περί αντισυνταγματικότητας.

Η εξέλιξη αυτή έχει πολλαπλά οφέλη για την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του ΣτΕ (ίσως καθυστερήσει λίγες μέρες μέχρι να καθαρογραφεί) θα ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, προκειμένου να μπορούν οι «κιτρινόμαυροι» να αρχίσουν τα έργα στο χώρο του οικοπέδου. Αυτό εκτιμάται πως θα γίνει λίγο μετά το Πάσχα και πιθανότατα μέσα στον Απρίλιο.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, μετά την απόφαση του ΣτΕ η πλευρά της ΑΕΚ θα πάει με ένα μεγάλο «όπλο» στην κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και την πλευρά της κυβέρνησης. Χθες υπήρξε πολύωρη σύσκεψη των ανθρώπων της «Ένωσης» προκειμένου να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για το προσεχές ραντεβού, προκειμένου να αντικρούσουν κάθε αμφισβήτηση από την απέναντι πλευρά. Περιμένουν να διαπιστώσουν ποια είναι τα περιβόητα εναλλακτικά σχέδια που έχει να παρουσιάσει ο Δήμος έχοντας όμως οι ίδιοι τη βεβαιότητα πως το μοναδικό βιώσιμο σχέδιο για σύγχρονο γήπεδο με οφέλη για όλη την περιοχή είναι το δικό τους.

Μάλιστα έχει αποφασιστεί να πάει η ΑΕΚ στη συνάντηση της Δευτέρας με… πλήρη σύνθεση. Παρόντες αναμένεται να είναι ο διευθυντής της «Dimand», Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο αρχιτέκτονας του έργου Θανάσης Κυρατσούς, ο γενικός διευθυντής της «Δικέφαλος 1924», ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου.

Πλάνο με Καλλιθέα

Κορδέρο και Ζόριτς συμπεριλήφθηκαν μεν στην 21μελη αποστολή της ΑΕΚ, αλλά δεν πρόκειται να είναι στην ενδεκάδα του αγώνα της Κυριακής με την Καλλιθέα στον Ταύρο. Το σχήμα που δοκίμασε χθες ο Τραϊανός Δέλλας αποτελείτο από Σοϊλέδη, Ρόβα, Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Πλατέλλα, Ντακόλ και Αραβίδη. Πάντως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε στην ενδεκάδα εκπλήξεις, όπως με την παρουσία του Κρισάντους από την αρχή. Εκτός υπενθυμίζεται πως είναι οι τραυματίες Μάνταλος και Μπρέσεβιτς, όπως και οι διεθνείς Μπακάκης, Τζανετόπουλος και Γροντής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: