Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πάλι οι οικοδεσπότες...!!

Οικοδέσποινα αλλά και ισχυρή; Μάλλον όχι! Η Πολωνία υποδέχεται το EURO, ωστόσο ακόμα προσπαθεί να βρει την αγωνιστική της ταυτότητα, χωρίς όμως να πείθει! Το gazzetta.gr αναλύει τους Πολωνούς
Πάλι οι οικοδεσπότες...
Ομάδα: Πολωνία
Τίτλοι ΕURO: -
Παρουσίες: Η 3η θέση στο Μουντιάλ του 1974 είναι και η μεγαλύτερη διάκριση της Πολωνίας. Μάλιστα, σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συμμετείχε για πρώτη φορά το 2008 στα γήπεδα Αυστρίας - Ελβετίας. Η επιτυχία γινόταν μεγαλύτερη, αφού πήγαινε στο EURO ως πρώτη του ομίλου, αφήνοντας πίσω Πορτογαλία και Σερβία.
Τι έκανε στο προηγούμενο: Στον όμιλο με Αυστρία, Γερμανία, Κροατία... πρόλαβε να πάρει μόλις έναν βαθμό! Ήττα από την Κροατία, ισοπαλία με την Αυστρία και ήττα από την Κροατία παίρνοντας την τελευταία θέση του ομίλου. Πέτυχε μόλις ένα τέρμα με τον... δικό μας, Ρότζερ Γκερέιρο, ενώ δέχθηκε τέσσερα.
Η Πολωνία του 2011: Με τον Φράντσιζεκ Σμούντα στον πάγκο της η Πολωνία ως οικοδέσποινα είχε μόνο... φιλικές υποχρεώσεις! Οι Πολωνοί με 13 φιλικά παιχνίδια απολογισμό μετρούν έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ισοπαλίες και στα σοβαρότερα τεστ έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Οι Πολωνοί επικράτησαν της Αργεντινής, ήταν καλοί αμυντικά με την Ελλάδα στο 0-0, έκαναν μεγάλο ματς με Γερμανία (2-2), δεν μπόρεσαν να κάνουν... φάση με Ιταλία (0-2) και Γαλλία (0-1). Με... συνταγή πρωταθλήτριας, αφού Λεβαντόφσκι και Μπλαζικόφσκι είναι βασικοί και τα πρώτα «βιολιά» της ομάδας, ενώ θέση στην επίθεση έχει και ο Μπρόζεκ της Τράμπζονσπορ. Για πολλούς η τεράστια «τρύπα» της ομάδας είναι η άμυνα, αφού δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα κάνει τη διαφορά.
Προπονητής: Ο Φράντσιζεκ Σμούντα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Πολωνούς προπονητές, με θητεία σε όλες τις μεγάλες ομάδες της χώρα και στο παλμαρέ του είναι ήδη τρεις τίτλοι. Από το... 1997 ήταν να αναλάβει, ωστόσο τον «έφαγε» η απουσία... δημοσίων σχέσεων και τον πάγκο τον πήρε μόλις τον Οκτώβριο του 2009! Αγαπημένο του σύστημα το 4-5-1, χωρίς ωστόσο να έχει αφήσει εκτός και το 4-2-2
Ηγέτης: Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ο μεγάλος σταρ της ομάδας. Πρωταθλητής στη Μπουντεσλίγκα και βασικός στη φετινή πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Βασικός και αναντικατάστατος, είναι ο παίκτης που βάζει τη μπάλα στα δίχτυα τόσο στη Γερμανία όσο και με την Εθνική του ομάδα, έχοντας 13 τέρματα με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: