Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Στον ημιτελικό με ποιόν παίζουμε;

Καταρχήν, όποιος πει ξανά ότι ο Ρεχάγκελ ήταν τυχερός στις κληρώσεις είναι τουλάχιστον άδικος με τον Γερμανό. Σχολιάζει ο Μιχάλης Τσόχος.
Στον ημιτελικό με ποιόν παίζουμε;
Διότι αν ο Ότο είχε άστρο, τότε ο Σάντος τι έχει;
Δεύτερον, ευτυχώς που βρέθηκε κάποιος να το πει πριν από εμένα στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 γιατί ήμουν έτοιμος να σκάσω από αυτά που άκουγα.
Όπως είπε λοιπόν και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, «eμείς να τον διαλέγαμε τόσο καλός δεν θα ήταν» και όπως σωστά συνέχισε «εντάξει, αν είναι όλες οι κληρώσεις ίδιες, τότε ας πέφταμε σε γκρουπ με Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία».

Η κλήρωση λοιπόν στον πρώτο όμιλο με αντιπάλους την Πολωνία, την Τσεχία και την Ρωσία είναι μία ιδανική κλήρωση. Όπως ιδανική είναι και η σειρά των αγώνων. Πρεμιέρα κόντρα στους διοργανωτές Πολωνούς, οι οποίοι -θέλουν δεν θέλουν- θα έχουν και το άγχος και την πίεση, ενδεχομένως και τον τίτλο του φαβορί. Συνέχεια με Τσεχία και τρίτο ματς με Ρωσία. Ιδανική σειρά αγώνων γιατί δεν υπάρχουν και μεγάλες μετακινήσεις, πράγμα που σημαίνει μικρότερη ταλαιπωρία για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Τα τετριμμένα βεβαίως ισχύουν 100% και σε αυτή την κλήρωση. Είναι προφανές ότι αν δεν παίξεις εσύ, τότε όλα θα είναι δύσκολα και ο αποκλεισμός πιθανός. Το θέμα όμως είναι ότι πρόκειται για έναν όμιλο που αν παίξεις, μπορείς να περάσεις. Αντίθετα ο όμιλος με Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία -ακόμη και αν εσύ έπαιζες καλά ή πολύ καλά- ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσεις. Άρα, ας αφήσουμε στην άκρη τις τυπικότητες και τις κοινοτυπίες και ας ομολογήσουμε ότι πρόκειται για μία κλήρωση-λουκούμι.
Προφανώς και οι παίκτες της Εθνικής ομάδας είναι μεγάλα παιδιά και έμπειροι σε τέτοιου είδους καταστάσεις για να μην πέσουν στην παγίδα της «πάση θυσία διάκρισης». Προφανώς και από αυτούς οι απαιτήσεις λόγω της κλήρωσης μεγάλωσαν, αλλά αυτή την πίεση είναι τόσο έμπειροι που μπορούν να την διαχειριστούν.
Μπορεί ο Τσόχος και ο κάθε Τσόχος να κάνει πλάκα και να βλέπει μπροστά του τον ημιτελικό και να εξετάζει τα σταυρώματα για να δει ποιος θα είναι εκεί ο αντίπαλός μας, αλλά το τι ζητεί ο Τύπος (σοβαρά ή αστεία) και το τι ζητεί ο κόσμος προφανώς και δεν είναι θέμα που μπορεί να επηρεάσει προπονητή όπως ο Σάντος και παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Τοροσίδης, ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι.
Αλλωστε, όλοι τους έχουν μάθει να ζουν με πίεση στους συλλόγους και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ασκείται στην Εθνική ομάδα. Συνεπώς, δεν έχουμε κανένα λόγο ούτε να ανησυχούμε μην τους αγχώσουμε, ούτε να φοβόμαστε μην τους πιέσουμε. Ξέρουν αυτοί πολύ καλύτερα από εμάς και την ψυχολογία που πρέπει να διαμορφώσουν για αυτά τα ματς και πώς να διαχειριστούν τους αντιπάλους τους.
Και φυσικά όλοι μας ξέρουμε ότι όσο καλή μας φάνηκε εμάς η κλήρωση, άλλο τόσο καλή φάνηκε και στους Πολωνούς, τους Τσέχους και τους Ρώσους. Αλλωστε, αυτό φαντάζομαι ότι θα γίνεται αντιληπτό και στα κομμάτια που θα στείλουν τις επόμενες μέρες στο theinsiders.gr οι Πολωνοί, οι Τσέχοι και οι Ρώσοι δημοσιογράφοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κλήρωση εκτός από αυτούς δεν είναι καλή και για εμάς…
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: