Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο Χορστ, ο Οτο και ο Φερνάντο!!

Ο αρχηγός της Εθνικής μας, ο Γιώργος Καραγκούνης, είπε ότι τον όμιλο στον οποίο θα κληρωθούμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα τον κάνουμε εμείς εύκολο ή δύσκολο κι αυτό βέβαια θα φανεί το καλοκαίρι στην Πολωνία.
Ο Χορστ, ο Οτο και ο Φερνάντο
Χθες πάντως ο Χορστ Χρούμπες, ο μεγάλος άσος της Γερμανίας της δεκαετίας του '80, φρόντισε να μας ρίξει στον ιδανικό από πλευράς ευκολίας όμιλο, μαζί με την Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία.
Κάπως έτσι θα έκανε αν ήταν στο χέρι του και ο... Φερνάντο Σάντος. Η χθεσινή κλήρωση που έγινε στο Κίεβο μας προδιαθέτει για ημέρες του 2004, αφού στην πρεμιέρα των τελικών θα αντιμετωπίσουμε, όπως και τότε, τη διοργανώτρια χώρα, την Πολωνία. Το ύφος του Φερνάντο Σάντος, συνήθως ανέκφραστου, με το συγκρατημένο μειδίαμα ικανοποίησης, την ώρα που σχημάτισε η κλήρωση τον όμιλό μας, νομίζω ότι ήταν αρκετά εύγλωττο.
Η τύχη συνεχίζει να μας συντροφεύει, όπως άλλωστε συνέβη και με την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Από εδώ και πέρα όμως πρέπει να μιλήσουν και τα... πόδια, η καρδιά και το μυαλό όσων ποδοσφαιριστών μας έχουν την τύχη να μας εκπροσωπήσουν στο Euro 2012. Από τις τρεις ομάδες που θα βρούμε στο δρόμο μας, τη μία, τη Ρωσία, την αντιμετωπίσαμε πριν από ένα μήνα στο φιλικό που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πήραμε ισοπαλία στο ματς εκείνο και συγχρόνως και μια καλή ιδέα περί τίνος πρόκειται. Είναι μια γρήγορη ομάδα με εξαιρετική τεχνική που έχει σαν προτέρημα ότι στηρίζεται στους παίκτες μιας ομάδας, της Ζενίτ, που παίζουν συνεχώς μαζί.
Η Πολωνία και η Τσεχία μέχρι στιγμής είναι για μας απλά δύο ονόματα που δεν προκαλούν δέος. Στο διάστημα που μεσολαβεί ως τον Ιούνιο θα τις μελετήσουν οι αρμόδιοι πολύ καλά. Το αποτέλεσμα της χθεσινής κλήρωσης δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα καλό νέο, που πρέπει να επιβεβαιωθεί όταν έρθει η ώρα η Εθνική μας να μπει στο γήπεδο. Τότε θα μάθουμε αν, όπως είπε πολύ σωστά ο Καραγκούνης, ο όμιλός μας είναι εύκολος ή δύσκολος. Το μόνο που μπορούμε να πούμε τώρα, για όσους πιστεύουν στην... αστρολογία, είναι ότι ο Φερνάντο ως προς αυτό είναι άξιος διάδοχος του Οτο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: