Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΠΟ παραβιάζει το καταστατικό της!!

Το χθεσινό επεισόδιο του αποχωρούντος ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου με τον γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΠΟ καταδεικνύει τη ζοφερή περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα θέματα της αθλητικής Δικαιοσύνης.
Η ΕΠΟ παραβιάζει το καταστατικό της!
Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης...
Μετά τη δήλωση Μπιτσαξή στην τηλεοπτική «Δίκη» («Η επιτροπή εφέσεων της ομοσπονδίας μεταβλήθηκε σε επιτροπή... αφέσεων») ήρθε η αντικατάσταση των δύο ποδοσφαιρικών εισαγγελέων κατόπιν αιτήματος της Σούπερ Λίγκας και επιβεβαιώθηκε το πλήρες αδιέξοδο.

Διατυπώθηκε μάλιστα με τη φράση Φάκου στο γραμματέα της ΕΠΟ, ο οποίος ενίοτε ασκεί και επικοινωνιακά καθήκοντα: «Εχετε παραδοθεί στη χλεύη, δεν σέβεστε τους δικαστές και τη νομιμότητα, θέλετε καραγκιόζηδες». Η οργή του επίτιμου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν είναι αδικαιολόγητη. Τον διαβεβαίωναν ότι θα παραμείνει στη θέση του, παρά την αντίδραση της Σούπερ Λίγκας, και τον «άδειασαν» με μια λιτή ανακοίνωση. Μάλιστα τον αντικατέστησαν (προσωρινά) με την Ε.Γ. της ΕΠΟ, παραβιάζοντας το καταστατικό της ομοσπονδίας, το οποίο προβλέπει ότι η θέση καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από ανώτατο δικαστικό λειτουργό (άρθρο 41, στ. 7).

Ο εμπνευστής του νέου εισαγγελικού «θεσμού», που θα αποτελείται από ιατρούς και λογιστές, προανήγγειλε τη συνταξιοδότησή του όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων. Προφανώς ήθελε απλώς να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, καθώς εξακολουθεί να εργάζεται και να αμείβεται από την ΕΠΟ.

Συζητούσαμε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με τον πρώην αθλητικό δικαστή Νίκο Μίνη για τα όσα συμβαίνουν στην ταλαίπωρη αθλητική Δικαιοσύνη και καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η κάθαρση (;) στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτές τις δομές και τις παρεμβάσεις στα πειθαρχικά όργανα.

Ηδη η ΓΓΑ, η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα και η Football League συμφώνησαν στην επιλογή τακτικών δικαστών, αλλά το Πρωτοδικείο επικαλείται φόρτο και μάλλον δεν θα τους κάνει το χατίρι. Μια λύση είναι να μειωθούν δραστικά οι πειθαρχικές επιτροπές και να είναι μονοπρόσωπες. Αλλωστε στην Ιταλία όλα τα αποφάσιζε κάποτε ένας δικαστής εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας.
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα εμπιστευόμασταν ένα πρόσωπο.

Ας μειωθούν τα μέλη των αθλητικών δικαστηρίων ώστε να γίνει πράξη η πρόταση Μπιτσαξή. Και το επόμενο βήμα είναι να αμείβονται απευθείας από τη ΓΓΑ και να απονέμουν δικαιοσύνη εκτός ΕΠΟ. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και το αδέκαστο της κρίσης.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: