Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τεσσάρα κορυφής η Μπάγερν, ισόπαλη η Ντόρτμουντ!!

Όλα πρίμα της ήρθαν της Μπάγερν στη 15η αγωνιστική της Bundesliga, καθώς οι Βαυαροί νίκησαν 4-1 τη Βέρντερ και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ντόρτμουντ με την Γκλάντμπαχ ανέβηκαν στην 1η θέση.
Τεσσάρα κορυφής η Μπάγερν, ισόπαλη η Ντόρτμουντ
Οι Βαυαροί πήραν προβάδισμα στο 22' όταν ο Αλάμπα με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Ριμπερί μόνο απέναντι στον Μίελιτς, και ο Γάλλος με δεξί πλασέ έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 52' όταν ο Μαρίν τροφοδότησε τον Ρόζενμπεργκ, ο οποίος με αριστερό σουτ από τα 18 μέτρα έκανε το 1-1. Στο 69' ο Γκόμεζ κέρδισε πέναλτι από τον Βολφ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρόμπεν κάνοντας το 2-1.
Η Μπάγερν «κλείδωσε» την νίκη στο 77' με δεξί σουτ του Ριμπερί από την μικρή περιοχή, ενώ στο 81' η Βέρντερ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χάντ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Ρόμπεν στο 83' με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ριμπερί από τον Παπασταθόπουλο δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των Βαυαρών.
Στην 2η θέση της βαθμολογίας υποχώρησαν Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ, αφού αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο ντέρμπι του «Μπορούσια Παρκ» για την 15η Αγωνιστική, φθάνοντας τους τριάντα βαθμούς έκαστος.
Η Ντόρτμουντ έκανε το 0-1 στο 40' όταν ο Γκέτσε σέντραρε από τα δεξιά για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Τεν Στέγκεν, ενώ η Γκλάντμπαχ ισοφάρισε στο 72' όταν ο Μπομπαντίγια πάσαρε στον Χάνκε, ο οποίος με αριστερό σουτ από τα 18 μέτρα νίκησε τον Φαϊτενφέλερ για το τελικό 1-1. Οι πρωταθλητές παραλίγο να πάρουν την νίκη στο 79', όμως ο Καγκάβα σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι μετά από μπαλιά του Γκροσρόις.
Στη ζώνη του υποβιβασμού έμεινε η Φράϊμπουργκ, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με το Ανόβερο στο «Μπαντενόβα Στάντιον» φθάνοντας τους δώδεκα βαθμούς. Η Φράϊμπουργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 27' όταν ο Μακιαντί πάσαρε στον Ράιζινγκερ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ζίλερ. Το Ανόβερο είχε δοκάρι με την σειρά του στο 40' όταν Πάντερ και Κόναν συνδυάστηκαν και ο δεύτερος τροφοδότησε τον Σλάουντραφ, ο οποίος με αριστερό πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάουμαν. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 42' όταν ο Σλάουντραφ σούταρε από την μικρή περιοχή και ο Μπάστιανς προσπαθώντας να διώξει σημείωσε αυτογκόλ, για να γίνει το 0-1. Η Φράϊμπουργκ απάντησε στο 66' όταν ο Φλουμ τροφοδότησε τον Παπίς Σισέ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Ισόπαλες με 1-1 αναδείχτηκαν Καϊζερσλάουτερν και Χέρτα Βερολίνου στο «Φριτς Βάλτερ Στάντιον». Η Καϊζερσλάουτερν άνοιξε το σκορ στο 6' όταν ο Τίφερτ τροφοδότησε τον Σαχάν, ο οποίος σούταρε από την μεγάλη περιοχή και ο Χούμπνικ προσπαθώντας να διώξει σημείωσε αυτογκόλ. Η Χέρτα απάντησε στο 14' όταν ο Νιερμάιερ πάσαρε στον Ράφαελ, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1.
Κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού έμειναν Βόλφσμπουργκ και Μάϊντς, αφού αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 στην «Φολβσβάγκεν Αρίνα» φθάνοντας τους δεκαέξι και δεκαπέντε βαθμούς αντίστοιχα. Η Βόλφσμπουργκ πήρε προβάδισμα στο 10' όταν ο Ζοσουέ έκλεψε την μπάλα από τον Κιρτσόφ και τροφοδότησε τον Μάντζουκιτς, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Βέτσκλο. Οι γηπεδούχοι «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους στο 41' όταν ο Ντεζάγκα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά για τον Μάτλουνγκ, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0. Η Μάϊντς μείωσε στο 70' όταν ο Ίβανσιτς κέρδισε πέναλτι από τον Μπενάλιο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον βαθμό στο 81' όταν ο Σότο τροφοδότησε τον Τσούπο-Μότινγκ, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 2/12
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ 2-0
(10’ Ντερντιγιόκ, 79’ Σαμ)
Σάββατο 3/12 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 4-1
(22’, 77’ Ριμπερί, 69’ πεν., 83’ πεν. Ρόμπεν-52’ Ρόζενμπεργκ)
Φράιμπουργκ-Ανόβερο 1-1
(67’ Σισέ-45’ αυτ. Μπάστιανς)
Καϊζερσλάουτερν-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(6’ αυτ. Χούμπνικ-14’ Ράφαελ)
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 2-2
(10’ Μάντζουκιτς, 42’ Μάντλουνγκ-70’ πεν. Ίβανσιτς, 81’ Τσούπο-Μότινγκ)
Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 1-1
(72’ Χάνκε-40’ Λεβαντόφσκι)
Στουτγκάρδη-Κολωνία 19:30
Κυριακή 4/12
Αμβούργο-Νυρεμβέργη (16:30)
Σάλκε-Άουγκσμπουργκ (18:30)

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: