Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τώρα οφείλει να εκμεταλλευτεί την τύχη της!!

Η αλήθεια είναι ότι οι κληρώσεις προκρίσεις δεν δίνουν. Αυτές κερδίζονται στα γήπεδα. Δίνουν όμως ελπίδες. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Τώρα οφείλει να εκμεταλλευτεί την τύχη της
Από χθες ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες της εθνικής ομάδας έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν ότι μπορούν να προκριθούν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Το δικαίωμα αυτό τους το δίνει η χθεσινή κλήρωση των ομίλων του Euro 2012. Απέναντι στη συνήθη πλέον αντίπαλο Ρωσία (τρίτη συνεχόμενη φορά που βρίσκεται απέναντι στην Ελλάδα σε τελική φάση της διοργάνωσης), την οικοδέσποινα Πολωνία και την Τσεχία που απέχει πολύ από την ομάδα των προηγούμενων ετών, η Εθνική «βλέπει» την επόμενη φάση.
Βέβαια, η πράξη από τη θεωρία απέχει τρεις ολόκληρους αγώνες. Με την αρχή να γίνεται στη Βαρσοβία στις 8 Ιουνίου, αλλά με τους οιωνούς να είναι με την Ελλάδα που, όπως και το 2004, αντιμετωπίζει την πρώτη αγωνιστική τη διοργανώτρια (τότε την Πορτογαλία, τώρα την Πολωνία) και την τελευταία τη Ρωσία.
Η κληρωτίδα και το χέρι του τεράστιου Μάρκο βαν Μπάστεν που μας έστειλε στον Α' όμιλο έκαναν το χρέος τους. Τώρα είναι η σειρά του Σάντος και των παικτών του να πράξουν το δικό τους. Να εκμεταλλευθούν δηλαδή το «δώρο» που τους έγινε χθες και να προκριθούν στην οκτάδα, καθώς, κακά τα ψέματα, με εξαίρεση τη Ρωσία που είναι καλύτερη ομάδα, ούτε η Πολωνία (ακόμα και τώρα που παίζει στο «σπίτι» της) ούτε η συγκεκριμένη Τσεχία έχουν περισσότερες δυνατότητες από την Εθνική μας.
Σε αντίθεση πάντως με τον δικό μας όμιλο, οι άλλοι τρεις είναι φωτιά και λαύρα. Κυρίως ο Β' όπου Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία θα... φτύσουν αίμα για τις δύο πρώτες θέσεις (τον όμιλο συμπληρώνει η Δανία), ενώ στο Γ' γκρουπ ξεχωρίζει μεν η μάχη της Ισπανίας με την Ιταλία, αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει την Κροατία, αλλά και τη σκληροτράχηλη Ιρλαδία, με τον Τραπατόνι μάλιστα να καλείται να αντιμετωπίσει την Ιταλία του.
Τέλος, στο Δ' γκρουπ Αγγλία και Γαλλία είναι τα φαβορί, όμως τόσο η Ουκρανία όσο και η Σουηδία είναι ικανές να σπάσουν τη δυάδα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: